Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Oleksandra Junior

|
Wysłany: Wto Sty 23, 2018 12:05 pm Temat postu: Dzień dobry! |
|
|
Witam wszystkich! Od pewnego czasu zaglądam na to forum i postanowiłam do Was dołączyć Niedługo kończę 32 lata, jestem w trakcie diagnostyki - w skrócie: objaw Raynauda, dodatnie ANA, nieprawidłowa kapilaroskopia i szereg innych objawów  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karii Master butterfly

|
Wysłany: Wto Sty 23, 2018 2:13 pm Temat postu: |
|
|
Witaj na pokładzie  _________________ ..:: nieustannie biec pod wiatr, każdej myśl poczuć smak
chwytać życie w dłonie, jak promień słońca w letni dzień ::..
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Oleksandra Junior

|
Wysłany: Czw Lut 15, 2018 11:01 am Temat postu: |
|
|
Jeszcze w ramach powitania i informacji o mnie: wczoraj lekarka postawiła mi pierwszą diagnozę - niezróżnicowana choroba układowa tkanki łącznej. Dostałam Plaquenil i będziemy obserwować, co dalej. _________________ "Albowiem nie dał mi Bóg ducha bojaźni, ale mocy i miłości, i trzeźwego myślenia" (por. 2 Tm 1,7) |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Lut 15, 2018 4:58 pm Temat postu: |
|
|
Witaj serdecznie
Rozgość się  _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
janinka_11 Junior

|
Wysłany: Nie Lut 25, 2018 6:51 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Oleksandra! u mnie prawie tak samo jak u Ciebie, chociaż kapilaroskopia nie aż taka zła. Zaczynałam od tocznia, ale reumatolog właśnie o niezróżnicowanej chorobie tkanki łącznej ostatnio przebąkuje  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pon Lut 26, 2018 7:39 pm Temat postu: |
|
|
witaj na forum  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Oleksandra Junior

|
Wysłany: Wto Lut 27, 2018 1:12 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuję za powitanie
janinka_11 - a przyjmujesz jakieś leki? U mnie obraz kapilaroskopii w ciągu trzech miesięcy znacznie się pogorszył, w pierwszym badaniu był "tylko" nieprawidłowy, a teraz mam już angiopatię twardzinową (wg klasyfikacji Cutolo). To zresztą jeden z powodów, dla których moja lekarka zdecydowała się włączyć leczenie, a nie tylko dalej mnie obserwować.[/b] _________________ "Albowiem nie dał mi Bóg ducha bojaźni, ale mocy i miłości, i trzeźwego myślenia" (por. 2 Tm 1,7) |
|
Powrót do góry |
|
 |
alawa Master butterfly

|
Wysłany: Wto Lut 27, 2018 8:07 pm Temat postu: |
|
|
Witaj! |
|
Powrót do góry |
|
 |
janinka_11 Junior

|
Wysłany: Pią Mar 02, 2018 8:50 pm Temat postu: |
|
|
Oleksandra, u mnie jest, powiedziałabym bardzo dobrze, więc tak naprawdę nic. Po kilku latach przerwy od lekarzy, wróciłam - dostałam tylko Arechinę, ale i z niej zrezygnowałam, bo planuję ciążę. |
|
Powrót do góry |
|
 |
alda65 Junior

|
Wysłany: Sro Paź 24, 2018 11:51 am Temat postu: |
|
|
witam serdecznie |
|
Powrót do góry |