Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
StudentkaPielegniarstwaa Junior

|
Wysłany: Pią Sty 18, 2019 9:13 pm Temat postu: Prośba o wypełnienie ankiety dla pacjentów chorych na Toczeń |
|
|
Dzień dobry,
Jestem studentką pielęgniarstwa i bardzo chciałabym prosić o Waszą pomoc w wypełnieniu ankiety.
W pracy opiekuję się wieloma pacjentami cierpiącymi na tą chorobę i chciałabym korzystając z swojego doświadczenia napisać pracę magisterską.
Moja praca ma na celu pomóc rozwiązać niektóre problemy występujące w tej chorobie.
Link do ankiety:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScyz7nq4ffl6kOTvgDMJ80dT_nVIqHAEdQQvNqogTrrp_6Vbg/viewform |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Sob Sty 19, 2019 8:14 am Temat postu: |
|
|
Hej.
Witam na forum.
Chętnie bym pomogła ale odpiwiedzi w ankiecie są nieprecyzyjne. Mam na myśli, brak opcji do zaznaczenia więc odpowiedzi nie będą miarodajne.
Mam nadzieję, że pojawia się osoby, które będą mogły pomóc.
Pozdrawiam.
Ps. Czy pytanie i wyznanie jest w takiej ankiecie konieczne?  _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Nie Sty 20, 2019 10:21 pm Temat postu: |
|
|
Ja mam zasadnicze pytanie - W czym ma pomóc odpowiedz jakiej kto jest religii ??
Choruję już dłużej niż autorka ankiety żyje . Wypełniłam ich już multum . Tej nie wypełnię . Nie dlatego że nie chcę odpowiedzieć na pytanie o Religię bo guzik to kogoś obchodzi czy jestem katoliczką czy ateistą . Uważam że tego pytania nie powinno być . Bo to co lub kogo ktoś wierzy nijak ma się do naszej choroby . Mogłabym tak długo ale po co ?
Jesli ktoś umieszcza tego typu pytania w ankiecie to taka ankieta nie ma sensu. Proszę jeszcze raz przyjrzeć się pytaniom ?
Miesza pani w ankiecie medycynę z psychologią oraz zaczepia o niekonwencjonalne leczenie ( suplementy ) Wszystko bez ładu i logiki . Przepraszam ale tak złej ankiety nie widziałam nigdy . Nawet gdyby pani bardzo chciała nie jest w stanie z tej ankiety wyciągnąć żadnych wniosków . _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
BenOn Master butterfly

|
Wysłany: Pon Sty 21, 2019 6:55 pm Temat postu: |
|
|
Dla mnie ta ankieta nie ma sensu, jest zle przygotowana.
Moniko tez mnie zawsze znastanawiaja tego typu pytania, wyobraz sobie ze ostatnio w szpitalu pielegniarka robiaca ze mna wywiad przed zabiegiem miala rubryki z tego typu pytaniami - druk z ministerswa - na szczescie mozna bylo pominac odpowiedzi na tego typu pytania |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pon Sty 21, 2019 10:01 pm Temat postu: |
|
|
Odpowiadając na Państwa posty, odnośnie pytania z metryczki, numer 10 "religia".
Na początku ankiety jest podany temat "Ocena jakości życia chorych na Toczeń Rumieniowaty Układowy".
Jakość życia to nie tylko sprawność fizyczna. Pytając o religię nie miałam w zamiarze nikogo obrazić. Toczeń to choroba przewlekła a jakość życia zmienia się w różnych etapach tej choroby. Opiekuję się tą grupą chorych ponad 20 lat. Wiem że chorzy muszą niejednokrotnie wykazać dużą chęć walki o lepszy stan zdrowia.
Pytania można ominąć, nie wymagana jest odpowiedz na każde pytanie.
Dziękuje bardzo za wskazówki. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Lut 19, 2019 6:35 pm Temat postu: |
|
|
Witam ,zwracam się do Was z gorącą prośbą o wypełnienie mojej ankiety.Wiem że jest nie doskonała ale bez waszej pomocy cała moja praca pójdzie na marne ankieta jest anonimowa a Wasza pomoc jest mi bardzo potrzebna,proszę Was.Wiele lat pracuje z chorymi z tym schorzeniem.W swojej pracy jestem przekonana że są osoby których znam osobiście i wiedzą że zawsze mogą liczyć na moją pomoc.Z góry dziękuje.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Wto Lut 19, 2019 6:50 pm Temat postu: |
|
|
Wypełniłam ankietę, pomijając pytania , na które nie było odpowiedniej odpiwiedzi i nie mogłam jej do żadnej " podciągnąć".
Jedna uwaga - " toczenia rumieniowatego układowego" jest niepoprawna formą. "Tocznia rumieniowatego układowego". Zwracam uwagę, gdyż to Pani praca, która ktoś będzie oceniał.
Pozdrawiam. _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|