|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pią Cze 02, 2006 4:10 pm Temat postu: |
|
|
Wydaje mi sie że takich osrodków powinno przybywać a nie odwrotnie,
widać władze ministerstwa zdrowia uważaja inaczej, czyli jednym słowem nie jest według nich potrzebny?.
tak wynika z ich planów......albo zwyczajnie zbyt dużo kosztuje ? badania sa drogie , wiec co tam zlikwidowac , będzie wiecej kasy dla urzedników.
swoją drogą , jeśli miałam jakies nadzieje , na nowości w poprawie leczenia , dostepności nowych leków , czy obnizce cen niektórych spceyfików , to w tej chwili pozbyłam sie złudzen....widocznie nie jesteśmy warci aby inwestować ... ogólnie rzecz biorąc to pozamykać szpitale , uczelnie...medyczne , zostanie wiecej kasy w tej bezpłatniej słuzbie zrowia ,
mimo ze tam się nie leczę ...popieram głos oddany...... !
po tej placówce przydjdą następne .....będzie łatwiej , jeśli uda zamknąc się taki ważny ośrodek ..pójdą za nim następne.. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agnieszka14 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Cze 02, 2006 4:31 pm Temat postu: |
|
|
...
Ostatnio zmieniony przez Agnieszka14 dnia Nie Sie 29, 2010 2:42 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Olga Stary wyjadacz

|
Wysłany: Pią Cze 02, 2006 5:02 pm Temat postu: |
|
|
Proponuję interwencję w Biurze Rzecznika Praw Dziecka, Rzecznik Praw Obywatelskich..
Niestety nie udało mi się dotrzeć do danych określajacych wysokość środków przeznaczonych na funkcjonowanie IR w Warszawie
z danych, do których dotarłam- dolnośląskie 55 374,00 miesięczny limit kwotowy przeznaczony na oddziały szpitalne reumatologii dziecięcej
Kwoty zabezpieczane na profilaktykę, diagnostyke i leczenie przez nasze władze (na przykładzie dolnoślaskiego)
Dla porównania, średni kontrakt w poradni ambulatoryjnej ginekologicznej- 10.000 miesięcznie.
Dostępność, teren, zagrożenia, centralizacja i zamykanie istniejących  |
|
Powrót do góry |
|
 |
czarna Junior

|
Wysłany: Pią Cze 02, 2006 5:04 pm Temat postu: |
|
|
Głos oddany-pozdrawiam  _________________ Maria |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidia Master butterfly

|
Wysłany: Sob Cze 03, 2006 10:07 am Temat postu: |
|
|
Uważam zamykanie placówek tego typu za karygodne.Głos oddany.
Pozdrawiam
Lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
 |
OLESIA Master butterfly

|
Wysłany: Sob Cze 03, 2006 8:01 pm Temat postu: |
|
|
Osobiści uważam że nasz NFZjest powalony . Likwdowac taka placówkę Ja osobiście się tam nie leczę ale jeżdżę tam ze swoim dzieckiem i to jest chore co chcą zrobić. |
|
Powrót do góry |
|
 |
aneta74 Junior

|
Wysłany: Nie Cze 04, 2006 6:42 pm Temat postu: |
|
|
Podpisalam i podalam linka na forum,na którym się udzielam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Małgosia_82 Junior

|
Wysłany: Wto Cze 06, 2006 2:07 pm Temat postu: |
|
|
I ja się dołączyłam - głos oddany  |
|
Powrót do góry |
|
 |
dominika Master butterfly

|
Wysłany: Pią Cze 30, 2006 9:14 am Temat postu: |
|
|
oddałam głos  |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pon Lip 10, 2006 8:28 pm Temat postu: |
|
|
...
Ostatnio zmieniony przez Agnieszka14 dnia Nie Sie 29, 2010 2:43 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Paź 13, 2006 5:31 pm Temat postu: |
|
|
...
Ostatnio zmieniony przez Agnieszka14 dnia Nie Sie 29, 2010 2:43 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw Gru 21, 2006 8:19 pm Temat postu: |
|
|
...
Ostatnio zmieniony przez Agnieszka14 dnia Nie Sie 29, 2010 2:44 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Czw Gru 21, 2006 8:50 pm Temat postu: |
|
|
hmm myślisz że nasze głosy coś zmienią, nikt nie liczy się ze zdaniem chorych, uważa się ich za niepotrzebne obciązanie budżetu, wiec po co zrobic coś w ich inetresie,
dla zianteresowanych w przyszłym roku leki podrożeją około 11% czy ktos pytał nas kiedyś o zadnie, my tylko nabijamy kasę urżędnikom, fatmaceutom , i innym którzy nie istnieli by bez nas, ale z nami nikt się nie liczy , niestety _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Gru 27, 2006 7:56 pm Temat postu: |
|
|
W Polsce jest około 9 milionów ludzi chorych reumatycznie, czy jak połączymy nasze siły to można taką liczbę osób zignorować
Najwyższa pora, żeby zaczęto się z nami liczyć. Tym bardziej, że nie domagamy się rzeczy ponad normę - chcemy tylko godnego i dobrego leczenia, a nie kawioru na wszystkie posiłki w szpitalach
Kiedyś w końcu ktoś nas zauważy, tylko nie zniechęcajmy się  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sro Gru 27, 2006 8:14 pm Temat postu: |
|
|
Agnieszko raczej w to nie wierze , chorzy są o to aby nich zyc, a nie im pomagać, brutalna prawda, gdyby nie chorzy, nie byloby NFZ , nie bylo rzeszy urzędnikow, po co im pomagać, jak nie ten to inny będzie chory , a wazne jest dobre wyposażenie biura funduszu, lepsza limuzyna, i nowszy komputer . ja nie wierze już w nic co mogloby zrobic panstwo i rząd dla chorych, nikt nie kiwinie nawet palcem ,
chyba że byłyby nowe wybory to już byłby jakis elemnet przetargowy dla przyciągnięcia glosów wyborców , _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|