Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Niu_Nia113 Kadet

|
Wysłany: Czw Lip 27, 2006 11:39 am Temat postu: wplyw na wyniki badan |
|
|
dzien dobry wszystkim!
mialam podejrzenie o tocznia i teraz chce wykonac badania ponownie: narazie dostalam skierowanie do reumatologa i na badania: crp, ob, mocz morfologia
- tylko jest problem -
jestem na diecie i biore 'thermal pro' http://www.super-linia.pl/thermal-pro-p-28.html i niewiem jak to sie bedzie mialo do wynikow badan?????
czy skonczyc branie tabletek w normalnym terminie i pozniej zrobic badania - czy przerwac teraz? Niewiem jak taki lek moze wplynac na wyniki ? _________________ .: so i take out a blade,
.: & run it along my warm white skin..
.: wishin for the strength to push it deeper in,
.: im 2 weak.. |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Czw Lip 27, 2006 12:23 pm Temat postu: |
|
|
o matko, nie wiem czy ktoś potrafi odpowiedzić na to pytanie, ja rozumiem tylko, że zawiera kofeinę, i pieprz (?) a co to są:
Ma Huang, White Willow Bark (Salix alba) i Cayenne i jaki mogą mieć wpływ na układ moczowy czy krwiotwórczy - nie próbuje nawet zgadnąć...
jeśli ci się spieszy to zrób badania, a na wizytę z wynikami zabierz opakowanie tego specyfiku i pokarz lekarzowi, może on będzie wiedział czy/jakie ma to znaczenie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Niu_Nia113 Kadet

|
Wysłany: Czw Lip 27, 2006 12:31 pm Temat postu: |
|
|
jak sie dowiadywalam na innych forach to raczej nie ma wplywu, ale chyba musze poczekac :[
Ale dzieki za odpowiedz
a moge zrobic te badania jak mam okres (oczywiscie oprucz badan moczu] ? _________________ .: so i take out a blade,
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert Moderator

|
Wysłany: Czw Lip 27, 2006 12:34 pm Temat postu: |
|
|
Jeśli chodzi o wpływ na organizm, to np.:
Cytat: |
preparat może (ale czy musi? ) spowodować niedobór cukru we krwi |
Ale czytając dalej zrozumiałem jeszcze coś innego. Nie napiszę, bo nie chcę mieszać niepotrzebnie.
Trudne pytanie.... Albo my w kiepskiej formie jesteśmy
Z kolei ja zapytam o coś autorkę tego postu. Czy można coś takiego brać ot tak po prostu samodzielnie, czy konsultowałaś to z kimś (mam na myśli dietetyka, lekarza )? |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Czw Lip 27, 2006 12:35 pm Temat postu: |
|
|
mimo wszystko uważam, że twój lekarz powinien wiedziec że zażywałaś ten suplement, z tego co właśnie czytam np. o Ma Huang, to może on nieżle namącić np. w ciśnieniu tętniczym, czy poziomie insuliny, czy cholesterolu, więc może lekarzowi przyda się wiedzić, że brałas jakies dopalacze zanim np. każe ci się leczyć na nadciśnienie...
efedryna z Ma Huang
tak dla świętego spokoju... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Niu_Nia113 Kadet

|
Wysłany: Czw Lip 27, 2006 12:41 pm Temat postu: |
|
|
zle napisalm, dopiero od dzis mialam zaczac to brac - i sie waham (sorry za pomylke)
nenya dziekuje za pomoc.
Robert, a czemu nie? tojest suplement jak l-karlityna, bio cla i wiele wiele innych podobnych rzeczy. _________________ .: so i take out a blade,
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert Moderator

|
Wysłany: Czw Lip 27, 2006 12:48 pm Temat postu: |
|
|
Niu_Nia113 napisał: |
Robert, a czemu nie? tojest suplement jak l-karlityna, bio cla i wiele wiele innych podobnych rzeczy. |
Pytam z ciekawości (mnie to nie potrzebne ), bo z opisu wynika iż w istocie ma jakiś wpływ na stan organizmu (bo i z założenia przecież ma). Jaki to jest wpływ, to już nie wiem, ale wyniki teoretycznie mogłyby być w pewien sposób zafałszowane (choć nie muszą). Konsultacja Ci pozostaje.
PS. Po prostu zaintrygowałaś mnie tym pytaniem. Już dawno takiego nie było. |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Czw Lip 27, 2006 12:49 pm Temat postu: |
|
|
tojest suplement jak l-karlityna, bio cla i wiele wiele innych podobnych rzeczy. |
no niby tak, ale tik-taki to nie są...
przejrzyj skutki uboczne z tego artykułu wyżej, a to tylko o jednej z substancji składowych
jeszcze to ostrzeżenie na stronie, którą ty podałaś:
UWAGA!!! PRZED ROZPOCZĘCIEM ZAŻYWANIA NALEŻY UPEWNIĆ SIE ZE NIE MAMY PROBLEMÓW Z SERCEM I TYM PODOBNYCH, PROBLEMÓW Z TARCZYCA ORAZ NADCIŚNIENIA. |
wygląda na to, że trzeba być zdrowym jak koń, by zażywać ten "suplement".
ale to całkowicie twój wybór.
PS. zuzka by się teraz przydała, bo to specjalistka od suplementacji... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert Moderator

|
Wysłany: Czw Lip 27, 2006 12:53 pm Temat postu: |
|
|
nenya napisał: |
PS. zuzka by się teraz przydała, bo to specjalistka od suplementacji... |
Pewnie, że tak. Chyba będzie najbardziej wyczekiwanym forumowiczem tego roku. Z tego co wynika z okazyjnie zapuszczanych przez nią postów - patronuje nam tylko czytając nasze wypociny. Ale to tak na marginesie, żeby dyskusji nie prowokować. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Niu_Nia113 Kadet

|
Wysłany: Czw Lip 27, 2006 1:06 pm Temat postu: |
|
|
Dzieki za wszystkie rady.
Czyatlam troche o tym na necie i tez myslalam zeby skontaktowac sie z lekarzem - choc wiekszych problemow nie mam z sercem i tymi rzeczami co podaja w ostrzezeniu. _________________ .: so i take out a blade,
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Czw Lip 27, 2006 3:53 pm Temat postu: |
|
|
przeczytałam to uwaznie i wierz mi ten suplement to byłaby ostatnia rzecz po którą bym sięgneła , jak dla mnie jest zbyt niebezpieczny, z tego co pamiętam zazywanie go przez sportowćów jest zabronione, a wykrycie w organizmie to dyskwalifikacja,
nie znam się wlace ale niesie on ze soba wiecej strat niz korzyści i nie jest zbyt bezpieczny ( tak dla laika oczywiście)
w pierwszej kolejności u lekarza powiedz o tym , ze chcesz go brac, a jesli juz wzięłaś musisz koniecznie poczekac az wypłucze się z ogranizmu _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Czw Lip 27, 2006 4:27 pm Temat postu: |
|
|
chyba didulka kiedyś odchudzała się czymś takim sztucznym, prawda? czy mi się już pierniczy...
w każdym razie, to na pewno nie jest środek dla takich "przytrutych" już babek jak my, ale dla zdrowych i nie biorących innych lekarstw - może nie zaszkodzi...
ryzyk fizyk. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Czw Lip 27, 2006 4:35 pm Temat postu: |
|
|
didulka odchudzala się herbatkami , ale piła je w duzo wiekszej ilości , na skutki nie trzeba było długo czekać  _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Czw Lip 27, 2006 4:41 pm Temat postu: |
|
|
a to sorry, myślałam, że jakimiś prochami tego typu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Czw Lip 27, 2006 7:26 pm Temat postu: |
|
|
Prochami tego typu odchudzała się moja kolezanka, niedużo brakowalo aby przeniosła się do krainy wiecznej szczęsliwości , gdzie juz nic nie potrzeba, udało sie jej przezyć ale komplikacje tego wpomagania odzuwała jeszcze bardzo długo, całe szczęscie że tylko tak się skończylo _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|