|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
veg8 Master butterfly
|
Wysłany: Pią Lip 28, 2006 5:48 pm Temat postu: |
|
|
nenya napisał: |
tak dobrze niestety nie jest, po wpisaniu "toczeń" w googlach, nie wyskakuje nasza strona, najpierw pojawia sie fundacja, nawet reklama soku noni pojawia się wyżej, ale co zrobić...
|
Spróbuj wpisać w goglach : 'toczen nenya' _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Robert Moderator
|
Wysłany: Pią Lip 28, 2006 5:50 pm Temat postu: |
|
|
Pawełku, spoko tyle, że w języku polskim powinno być napisane toczeń i o to właśnie się rozchodzi. Ale faktycznie, Nenya to już sztandarowe hasło
Kryteria wyszukiwawcze - żeby dokładnie kierowały na określony temat - powinny być jasno sprecyzowane. Oprócz hasła "toczeń", w przypadku tego typu wyszukiwarek istotne są również odmiany tego słowa, np. tocznia, toczniu, albo - toczniowcy Im więcej procentowo zindeksowanych haseł, tym lepsze wyniki wyszukiwania.
PS. Za to wyszukiwarka na WP.PL wyrzuca nas na pierwszym miejscu I to z hasłem "toczeń" 8) |
|
Powrót do góry |
|
|
Monika B Moderator
|
Wysłany: Pią Lip 28, 2006 5:54 pm Temat postu: |
|
|
ja wchodzę przez Mozille Firefox. wpisuje toczeń i na piewszym miejscu jest nasz adres , nie wiem jak jest w innych ... ale u mnie jest zaraz , a na kompie zaczęlam siedziec jakies 2 lata temu, i tez nic nie umiałam , teraz tyle ile mi potrzebne, kiciu tez poznasz to co ci porzebne i bedziesz coraz pewniej poruszac sie w tym śiecie
jak ktos znajduje stonę fundacji to juz po paru postach może trafić
do nas, , od roku przybyło ich moze ze 100 więc nie ma tego duzo, a co kila postów wpisywany jest nasz adres
Robert masz rację a ze choroby u nas rózne to i bedzie łatwiej nas znależć _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
|
|
Powrót do góry |
|
|
veg8 Master butterfly
|
Wysłany: Pią Lip 28, 2006 5:55 pm Temat postu: |
|
|
Robert napisał: |
Pawełku, spoko tyle, że w języku polskim powinno być napisane toczeń i o to właśnie się rozchodzi. Ale faktycznie, Nenya to już sztandarowe hasło |
Tak tak toczeń ale na pasku narzedzi nawigacyjnych
nie ma POLSKICH liter ń,ć...
wpisz w goglach "toczen forum" ,a "toczeń forum" .. i _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
nenya SuperMOD
|
Wysłany: Pią Lip 28, 2006 5:57 pm Temat postu: |
|
|
Paweł co tam nenya, wystarczy wpisać "toczen veg" i od razu jesteśmy
tylko z bełkotu lekarza, chory w szoku zapamięta pewnie jedynie toczeń, albo twardzina, i tego będzie szukał, nie przypuszczam że jesteśmy tematem rozmów w gabinetach lekarskich, my - nenya i veg
Paweł wczuj się w psychikę mało oblatanego w necie użytkownika, który nic nie wie o istnieniu forów tematycznych, po prostu szuka podstawowych infomacji, hasła będą najprostsze z możliwych, prawda?
Ostatnio zmieniony przez nenya dnia Pią Lip 28, 2006 5:59 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
Robert Moderator
|
Wysłany: Pią Lip 28, 2006 5:58 pm Temat postu: |
|
|
Ale dlatego, iż nie są takie hasła (wyrażenia także) zindeksowane. Wyszukuje "toczen forum", bo informacje czerpie z tytułu strony.
Ale "toczen forum" też nie daje rezultatów |
|
Powrót do góry |
|
|
veg8 Master butterfly
|
Wysłany: Pią Lip 28, 2006 6:02 pm Temat postu: |
|
|
Robert napisał: |
Wyszukuje "toczen forum", bo informacje czerpie z tytułu strony. |
dokładnie tak jak mowisz -> ale jush wczesniej o tym pisałem
Kod: |
Tak tak tocze[b]ń[/b] ale na pasku narzedzi nawigacyjnych
nie ma POLSKICH liter ń,ć... |
|
|
Robert Moderator
|
Wysłany: Pią Lip 28, 2006 6:03 pm Temat postu: |
|
|
Sorry, zweryfikowałem swoje poszukiwania - jak wyżej napisałem - "toczen forum" też bez rezultatu. |
|
Powrót do góry |
|
|
Monika B Moderator
|
Wysłany: Pią Lip 28, 2006 6:06 pm Temat postu: |
|
|
ja wpisuję toczen i zaraz jest na pierwszym miejscu dlaczego? bo ja nie wiem ? _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
|
|
Powrót do góry |
|
|
veg8 Master butterfly
|
Wysłany: Pią Lip 28, 2006 6:21 pm Temat postu: |
|
|
Ehh normalnie musiałem Print Screeny zrobic
,a teraz jak to wygląda w praktyce :
Google: 'toczeń forum' -> efetkt
Google: 'toczen forum' -> efetkt
heh ,a co jeszcze raz sie zacytuje
Kod: |
Tak tak tocze[b]ń[/b] ale na pasku narzedzi nawigacyjnych
nie ma POLSKICH liter ń,ć... |
POLSKICH liter uzywam tylko gdy szukam
konkretnych wiadomości, jakies materialy pomocnicze(szkoła :]), mp3 i inne
ps. Kicia heh tu jest lepiej jak w kawiaarence
ale jak istnial by jeszcze program "wybacz mi" hiE!
to jutro by z kwiatami byli ehehehhe wybacz _________________
Ostatnio zmieniony przez veg8 dnia Pią Lip 28, 2006 6:27 pm, w całości zmieniany 3 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
kicia Master butterfly
|
Wysłany: Pią Lip 28, 2006 6:23 pm Temat postu: |
|
|
[quote]
Cytat: |
Paweł wczuj się w psychikę mało oblatanego w necie użytkownika, który nic nie wie o istnieniu forów tematycznych, po prostu szuka podstawowych infomacji, hasła będą najprostsze z możliwych, prawda?[/ |
[/quote
nie chcę się powtarzać bo niektórzy znowu będą się czepiać (i słusznie) ale wyniki pojawiają się stopniowo, a lekarze nic nie mówią więc kluczowe słowo t o c z e ń jeszcze nie padło bo nie ma jeszcze postawionej diagnozy a głód wiedzy już jest i jak się czegoś dowiedzieć o ANA, LA, IgM, IgG,C3,C4,APC-R ,CIC,HGH,IGF-1 itp. itd. czy powinny być czy nie a jeśli tak to w jakich wartościach ...następną wizytę mam 28.08 a do tej pory chyba bym odświrowała bez wiedzy tutaj zdobytej... ludzie no co wy trochę empati....macie wszystko w małych palcach...inni są p o p r o s t u zieloni w te klocki
Jeszcze raz podkreślam, że miałam dużego farta z Wami... to wcale nie jest ani takie proste ani takie oczywiste... _________________ De gustibus non est disputandum...
Ostatnio zmieniony przez kicia dnia Pią Lip 28, 2006 7:34 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
Robert Moderator
|
Wysłany: Pią Lip 28, 2006 6:28 pm Temat postu: |
|
|
OK, spoko. Jak tylko rozwiążesz problem następujący (jak słusznie Nenya i nasza już Kicia zauważyły ):
Mamy osobę z podejrzeniem tocznia, lub już chorą. Szuka ona informacji nt. tocznia. Chyba nie będzie wpisywała frazy "toczen/ń forum". Jedynie np. toczeń, SLE itp. Nie wszyscy szukają forum "na dzień dobry".
Kwestia indeksowania to bardzo ciekawa sprawa Możemy pogadać na ten temat. Pracuję poniekąd także w informacji, a moja promotorka i recenzent żyć nie dawali dopóki nie wytresowali mnie w tym zakresie. Z chęcią odświeżę to i owo |
|
Powrót do góry |
|
|
kicia Master butterfly
|
Wysłany: Pią Lip 28, 2006 6:41 pm Temat postu: |
|
|
Cytat: |
ps. Kicia heh tu jest lepiej jak w kawiaarence
ale jak istnial by jeszcze program "wybacz mi" hiE!
to jutro by z kwiatami byli ehehehhe wybacz |
[/quote]
Veg zamiast się nabijać przeczytaj ze dwa razy moje posty na ten temat to może zrozumiesz o czym piszę!!!! zanim Was znalazłam znałam tylko parę skrótów w kartki z wynikami i pojęcie zespół antyfosfolipidowy oraz zalecenie dalszych badań w kierunku kalogenezy....słowo toczeń to miało mi się przyśnić żebym mogła wrzucić w wyszukiwarkę!!! wszystkiego dowiedziałam się tu, z lekarzem zobaczę się dop.28.08 ale to też już pisałam...zbyt małymi literkami?? _________________ De gustibus non est disputandum...
Ostatnio zmieniony przez kicia dnia Nie Wrz 24, 2006 12:11 am, w całości zmieniany 2 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
nenya SuperMOD
|
Wysłany: Pią Lip 28, 2006 6:46 pm Temat postu: |
|
|
a ja zrozumiałam, że veg kicie w ostatnim poście przepraszał, że robimy jej sajgon z wątku powitalnego
kicia, on sę nie nabijał z ciebie, tylko z siebie!. no dobra. z nas
PS. możbezpieczniej będzie skończyć dyskusję o tym jak i gdzie nas szukać, bo zaczęło się od wzmianki o stronach fundacji, przypominam. zapomnijmy o fundacji, oby nie wróciła, albo żeby wróciła bardziej funkcjonalna. bo wiadomości nigdy za dużo.
Ostatnio zmieniony przez nenya dnia Pią Lip 28, 2006 6:49 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
Robert Moderator
|
Wysłany: Pią Lip 28, 2006 6:49 pm Temat postu: |
|
|
Ale to już nie po raz pierwszy tak sobie pojechaliśmy w Powitaniach i Ogłoszeniach (ogłoszenie Zuzki dot Medolight na przykład)*. Zauważcie, że Kawiarenka jakoś słabe ma powodzenie I to jeszcze trzydziesta!
*Eh ta Zuzka, wciąż w głowie siedzi |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|