Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Halka Junior

|
Wysłany: Nie Lip 30, 2006 10:31 pm Temat postu: Dermatolog w Olsztynie |
|
|
Czy ktoś zna w Olsztynie lekarza dermatologa zaznajomionego z toczniem?
jak znależć wolontariusza psychologa i resocjalizatora w maz- warminskim dla matki z dzieckiem chorej na toczen? |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Pon Lip 31, 2006 7:02 am Temat postu: |
|
|
Przejrzyj listę i specjalistów, których sobie na wzajem polecamy:
Lekarze specjaliści
najczęściej jednak toczniowcy są pod opieką reumatologów, odnalezienie dermatologa może być trudniejsze...
co do psychologów to znalazłam kilku w Olsztynie, ale to nie są wolontariaty:
Psycholodzy warm-maz.
wolontariuszy róznych specjalności i w różnych lokalizacjach mozna wyszukiwać tutaj:
Znajdź wolontariusza
na nic innego na razie nie wpadłam... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mella Master butterfly

|
Wysłany: Pon Lip 31, 2006 11:56 am Temat postu: |
|
|
Halka, nie pamiętam konkretnego nazwiska dermatologa, ale jak miałam pokrzywkę toczniową (mam tocznia układowego) korzystałam z konsultacji w poradni dermatologicznej przy Szpitalu Miejskim (na ul. Wojska Polskiego 30, tel. 89 232 52 63). Na oddziale deramtologicznym (przeprowadzano mi testy alergiczne), spotkałam kilka osób z toczniem skórnym, czyli powinni mieć doświadczenie.
Z pomocy psychologa będę korzystała dopiero od przyszłego tygodnia, dlatego trudno mi coś powiedzieć, jestem umówiona na terapię do p.Teresy Milewskiej-Gidzgier (polecił mi ją kolega), przyjmuje w Szpitalu Psychiatrycznym. Dość długo czekałam na rozmowę w celu umówienia się na terapię (ponad 3 mies.) - ona przyjmuje w ramach NFZ. _________________ "Wszyscy jesteśmy zdolni do wielkich rzeczy, jeśli nie pozwolimy, by pokonał nas strach przed własną słabością."
Jan Paweł II |
|
Powrót do góry |
|
 |
Halka Junior

|
Wysłany: Pon Lip 31, 2006 3:57 pm Temat postu: wolontariat |
|
|
Bardzo dziękuję za informacje.
Nie jest łatwo o lekarza, króry się sprawdzi i wzbudzi zaufanie.
Powodzenia Mella. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Anka27 Junior

|
Wysłany: Sro Sie 02, 2006 2:59 pm Temat postu: Re: Dermatolog w Olsztynie |
|
|
Witam, niestety nie pomogę, bo sama jestem na etapie poszukiwania ale wciąż odsyłają mnie z gabinetu do gabinetu. Bujam sie tak już 2 lata. Szczerze życze szczęścia i prosze o pomoc jesli takowi się znajdą (dobrzy lekarze)
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mella Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sie 02, 2006 7:13 pm Temat postu: |
|
|
Anka, a jakich lekarzy szukasz? tylko dermatologa? Mogę polecić nefrologa i reumatologa, z neurologiem ostatnio też mam do czynienia, ale zdania nie mam jeszcze wyrobionego. Akurat z dermatologami, tak jak pisałam, miałam kontakt właściwie jednorazowy, ale odniosłam wrażenie, że w poradni przy szpitalu i na oddziale wiedzieli o co chodzi.  _________________ "Wszyscy jesteśmy zdolni do wielkich rzeczy, jeśli nie pozwolimy, by pokonał nas strach przed własną słabością."
Jan Paweł II |
|
Powrót do góry |
|
 |
Anka27 Junior

|
Wysłany: Czw Sie 03, 2006 8:33 am Temat postu: |
|
|
Szukam lekarzy, którzy sie podejmą leczenia mnie, ponieważ gdzie kolwiek nie pójde i jak słyszą TOCZEŃ robią panikę tłumacząc mi jaka to poważna choroba i że nie można jej bagatelizowac a następnie odsyłają mnie do następnego gabinetu i tak w kółko i krzyżyk, myślę że im po prostu nie chce sie fatygować w końcu to nie katar i tak łatwo ze mną im nie pójdzie.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|