Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Problemy żołądkowo-jelitowe
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10, 11, 12  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
agatka03
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Wto Mar 07, 2006 5:29 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mnie osobiscie na problemy jelitowe pomagał Metoclopramid albo No-Spa.
A teraz,jak biore antydepresanty - to nie wiem,że mam żołądek i jelita.Pozdrawiam serdecznie. Smile
Monia
Senior
Senior

PostWysłany: Wto Mar 07, 2006 5:34 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja biorę Bioprazol /na receptę/ i piję mielone siemie lniane, pomaga /jak narazie/
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Mar
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

PostWysłany: Pią Mar 17, 2006 10:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A mi o dziwo na jelita nie pomogly leki takie specjalistyczne ale Rovamycyna Razz bo moj pediatra przy infekcji mi ja przepisal i po kuracji skonczyly mi sie rowniez problemy jelitowe Razz
agulka
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Nie Mar 19, 2006 6:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a ja to tylko kefir przełknę siemie lnianie dla mnie nie do przezycia....
malowane słońce SmileSmileSmileSmileSmile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG Tlen
Natka
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Nie Mar 19, 2006 7:00 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja osłonowo biorę Lanzul S i siemie też staram sie pić chociaż nie bardzo mi ono podchodzi

SmileSmileSmile

Kochać i być kochanym to tak,
jakby z obu stron grzało nas słońce.

[ Dr Davis Viscott ]
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Mar
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

PostWysłany: Nie Mar 19, 2006 9:39 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie wiem czy pisalam o tym ale siemie jest dobre tak do pogryzienia...ale po dwoch dniach takiej kuracji niestety ma sie takie sensacje jelitowe ze mozna zejsc z tego swiata na wlasnym kibelku :/ a qrde takie smaczne jest siemie Sad a co do kefiru to niestety tesh mam po nim problemy...ale natomiast po maslance z sicie sklepow Lidl...o smaku truskawkowo rabarbarowym nic mi nie dolega Smile i bogu dzieki bo jest przepyszna Very Happy
Ewelina
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Sie 11, 2006 2:19 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witajcie!
Mam pewien problem i zastanawiam się co to może być. Otóż od jakiegoś czasu mam kłopoty z żołądkiem. Mam cały czas takie uczucie sytości i pełności i wydawało by sę, że jem nie wiadomo jak dużo, brzuch wysadzony, a wręcz przeciwnie! Nie mam apetytu i w zasadzie w muszam w siebie jedzenie. Do tego pojawiło się coś jeszcze bardziej niepokojącego. Przy załatwianiu (oddawaniu stolca) pojawia się krew (stolec nie jest ciemny). Trochę się martwię tym bardzie po wczorajszym dniu, kiedy miałam torsje i dostałam temperatury. Dziś czuję się już lepiej, choć jestem osłabiona. Co to może być? Czy mam się martwić? Ech...
Pozdrawiam.
nenya
SuperMOD
SuperMOD

PostWysłany: Pią Sie 11, 2006 2:29 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

należy to koniecznie sprawdzić, krew w stolcu to wystarczający powód by jak najszybciej zgłosić się do swojego lekarza prowadzącego, albo od razu do gastroenterologa, coś się dzieje w przewodzie pokarmowym, niekoniecznie w żołądku, może jakiś stan zapalny jelit Confused trudno powiedzieć, ale nie można tego bagatelizować!
tu masz szczegółowsze opisy róznych postaci krwawienia z układu pokamowego, to nie musi być nic groźnego, ale moim zdaniem nie ma na co czekać.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Mar
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

PostWysłany: Pią Sie 11, 2006 5:49 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hmmm to napewno nie krwawi Ci zoladek ani w gornym odcinku jelito bo wtedy stolec bylby czarny...qrde Nenya ma racje musisz jak najszybciej udac sie do lekarza...pozdrowka
Ewelina
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sob Sie 12, 2006 1:36 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wlasnie kosultowalam sie telefonicznie z moja doktor i faktycznie musze udac sie do chirurga Byc moze sa to hemoroidy, tylko zastyanawia mnie fakt, ze przy tym mialabym chyba dodatkowe objawy, jak chociazby swiad, czy tez bole, czy tez zaparcia, a tymczasem nic, tylko Wlasnie te krwawienia. no nic bede musiala sie tam udac O matko! Ze tez musze przechodzic takie badanie Crying or Very sad Boje sie!
nenya
SuperMOD
SuperMOD

PostWysłany: Sob Sie 12, 2006 2:14 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nigdy nie miałam hemoroidów, nie wiem więc czego nalezy się spodziewać. natomist moje zapalnie jelit - dokładnie jelita grubego, dawało dośc podobne do twoich objawy, czyli prawie bezboleśnie, ale za to z krwawieniem (to zawsze była świerza krew, tzn. nie smoliste stolce, tylko krew czerwona sugerująca że to końcowy odcinek przewodu pokarmowego).
zapewniam cię, że nie ma się czego bać, rektoskopia czy w razie konieczności kolonoskopia, działają na wyobraźnię, ale faktycznie nie są takie straszne jak ci się wydaje. u mnie było szybko i sprawnie, całkowicie bezboleśnie, wizja w kolorze na wielkim ekranie zrobiła na mnie większe wrażenie niż samo badanie Laughing
choć to mało komfortowe badanie, głównie z racji oporów psychicznych niż jakichkolwiek innych!
powodzenia
Powrót do góry
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sob Sie 12, 2006 5:43 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zapomniałaś o badniu per rectum , tez do przyjemnych nie nalezy , faktycznie są to badnaia które należą do tzw. wstydliwych psychicznie sie nastawiamy więc Wink , ale odbywa się to dyskretnie no cóz badnie zalezy od choroby,
ja miałam hemoroidy i mogę powiedzieć że nikoniecznie muszą boleć , i też w stolcu jest świeża krew, gdyby to było to , być moze miną cię inne przyjemności czli kolonoskopia , czy wlew kontrastowy,
jak dla mnie to najgorsze było samo przygotowanie do badań , miałam je tak dużo razy ze w tej chwili za dabła nie wypije tego płynu , fujjj
a kolonoskopie i tak mam po narkozą ze wzgledu na zrosty pooperacyjne , wiec nic dalej nie wiem, wczesniej miałam w znieczuleniu miejscowym i faktycznie fajnie to wygląda na monitorze od środka Wink
nenya
SuperMOD
SuperMOD

PostWysłany: Nie Sie 13, 2006 7:55 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wiadomo, że takie badania przyjemnością nie są, ale są koniecznością, więc należy się tymczasowo "odmóżdżyć" i wyluzować!
wtedy wszystko lepiej idzie Wink

i masz rację, że przygotowanie do kolonka jest gorsze niż sama rurka Rolling Eyes bez cytryny w ogóle nie idzie wypić tego mdłego paskudztwa. a może to kwestia ilości...
tak czy siak, wg mnie należałoby "zajrzeć" do jelitek, nie wiem czy samo per rectum wystarczy, przy naszych chorobach i leczeniu - stany zapalne mogą się zdarzyć w sumie w każdym miejscu Neutral
więc bez zbędnego stresu Ewelina, idziesz do lekarza opowiadasz o dolegliwościach, on decyduje jakie badanie jest wskazane i po kłopocie!
trzymaj się.
Powrót do góry
Ewelina
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pon Sie 14, 2006 8:43 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziekuję dziewczyny!
Właśnie wróciłam od chirurga, no i... No właśnie pierwsze badanie nic nie wykazało i trzeba zajrzeć głębiej. Umówiłam się już na 21-ego, będę miała kolonoskopie. Oby tylko to już się wyjaśniło, bo niewiedza wkręca mi takie filmy, że hej! Mam nadzieję, że to nic poważniego! Znajdą przyczynę i wyleczą! Oby!!!
Pozdrawiam
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pon Sie 14, 2006 10:20 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zrobilaś piewszy krok , to najwazniejsze , będzie dobrze, ważne aby znależć przyczynę , wszystko się da wyleczyć
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10, 11, 12  Następny
Strona 5 z 12

Skocz do: