|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Domin46 Junior

|
Wysłany: Sob Sie 19, 2006 12:17 pm Temat postu: Ligota |
|
|
Witam, chciałbym, żeby osoby które były w Klinice na Ligocie na oddziale
wew, autoim, i metabolicznym wypowiedziały się coś na ten temat.
Jak tak traktują pacjentów??? I w ogóle. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sob Sie 19, 2006 12:53 pm Temat postu: |
|
|
ja leżałam tam kilkadziesiąt razy , więc znam szpital jak własną kieszeń , od razu ci mówię ze jest tam bardzo fajne, lekarze i pielęgniarki super, są zawsze mile i grzeczne , za obiady trzeba płacić, 6 zl za obiad, masz do wyboru, jesli nie płacisz dostaniesz tylko zupę i chleb, leki są jesli cos bierzesz aktualnie weż trochę bo w danym dniu mogą tego nie mieć,
szpital jest duży, wokół park , więc masz gdzie chodzić, na salach telewizory jak wszędzie płatne, na dole barek z rożnośaciami , mozna podjeść i dalej sklepik, prasa i i co tylko zechcesz, na korytarzach automaty z napojami, ogolne wrażenie dabrzo dobre , jesli dodasz do tego dobrą opiekę to masz to co trzeba a nawet więcej
spoko, będziesz zadowolony _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Domin46 Junior

|
Wysłany: Sob Sie 19, 2006 2:21 pm Temat postu: Monika, prosze, przeczytaj i odpisz |
|
|
Moja sprawa jest bardzo dziwna, tzn. w skrócie to opisze:
od września ciągłe stany podgorączkowe i ciągłe uczucie gorąca, ogólne rozbicie, bóle w kościach, częste infekcje, od lutego stany otępienne, kłopoty z koncentracją, kilka razy
drętwiały mi kończyny.
Schudłem 13kg w 3 m-ce
HIV, HCV, HBS ujemne
Leukpoenia - różnie 3,6 ; 3,0 (dokładniej mówiąc granulocytopenia)
wapń 11,1 norma (8,4-10,4)
tachycardia
Hiperbilirubinemia (różnie 2,1 - 3,3 ) norma do 1,1
Ana ujemne
ob-4
Byłem w szpitalu w Częstochowie, tam nie mieli w ogóle pojęcia, chcieli do psychiatry kierować.
Po 2 tygodniach od wyjścia ze szpitala zrobiłem usg Tarczycy
wyszła powiększona 32,5 ml z 1guzkiem 16mm
Idę tam bo chcę żeby postawili odpowiednią diagnozę.
I dlatego nie wiem jak tam jest, ale mam nadzieję że będzie inaczej niż w Częstochowie i nie będą kierować mnie do czubków.
No i może głupie pytanie: czy tam dokładnie przebadają tą tarczycę?
W szpitalu nawet nie zrobili usg
TSH w Marcu 0,59 w maju 2,21 w lipcu 4,04
Obecnie spadła trochę temp ciała, było 37,5 , teraz 37,2.
Dzięki za wszystkie porady.
Acha, brać swoje talerze i naczynia?
dziwne jest to że Latex R w marcu wyszedł +++, a po 2 m-cach wychodził ujemny, natomiast Leukocyty cały czas są poniżej normy, no i % udział we krwi jest odwrócony limfocyty 70% Granulocyty 27%. |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Sob Sie 19, 2006 3:39 pm Temat postu: |
|
|
Cytat: |
No i może głupie pytanie: czy tam dokładnie przebadają tą tarczycę? |
powinni, bo samo TSH to za mało (zresztą i tak masz w normie), ale warto by pociągnąć sprawę do końca: TSH, fT3, fT4 i przeciwciala tarczycowe (aTPO, aTG) - wtedy będzie pewnośc że nie dzieje się nic złego, a twoje dolegliwości nie mają nic wspólnego z tarczycą.
ANA - to też na razie niewiele, słowem jest jeszcze sporo rzeczy do sprawdzenia, szpital do dobre miejsce żeby zająć się wszystkim naraz!
powodzenia. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sob Sie 19, 2006 9:35 pm Temat postu: |
|
|
już odpowiadam , oni zrobią swoje badania , jesli bedzie cokolwiek niepokojącego na pewno będziesz miał wszystkie badania jakie są możliwe,
najpierw standart, czyli cała biochemia, plus cały zestaw lupusowy , dodatkowo hormony tarczycy i parę innych, jesli wyjdą zmiany , zrobią całe badnia w kierunku tarczycy, na miejsu jest wszystko , więc spokojnie,
co do wysokiej bilirubiny jesli wszystkie pozostałe wyniki z wątroby są ok, to być moze masz tzw. chorobe Glibertea, która nie byla nidgy zdagnozowana, u ciebie, nie wiadomo czy miałeś juz kiedyś takie wysokie wskazniki , moj syn ma bilirubinę 3,6 i ma tendencję zwyżkową, a nigdy nie miał zadnych zmian ani w narządach ani we krwi,
spokojnie mozesz się położyć, trafiasz tam gdzie powinieneś będzie dobrze _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Domin46 Junior

|
Wysłany: Nie Sie 20, 2006 9:20 am Temat postu: |
|
|
Monika B napisał: |
spokojnie mozesz się położyć, trafiasz tam gdzie powinieneś będzie dobrze |
dzięki, oto mi właśnie chodzi
co do zespołu Gilberta, to na wypisie ze szpitala napisali susp. , czyli z tego co wiem przypuszczenie.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Nie Sie 20, 2006 9:52 am Temat postu: |
|
|
dorze jesli cię uspokoiłam, to ważne aby trafić tam gdzie moga zając się tobą tak jak trzeba, a i ogólne wrazenie całości też ma swoje znaczenie,
jesli dobrze pamietam to ze szpitala z Częstochowy często przywożno pacjentów z którymi sobie nie radzono, także parę osób z było z twoich stron, i wrcają co jakis czas na oddział. _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|