|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
i-na Junior

|
Wysłany: Nie Sie 20, 2006 3:59 pm Temat postu: Instytut Gruźlicy i Chorób Płuc w Warszawie |
|
|
Witam wszystkich
Mam położyć się tam w celu sprawdzenia stanu moich płuc.Czy znacie ten szpital?Ciekawa jestem jakie tam są warunki i zwyczaje oraz ile dni mogą zająć badania mechaniki czynnościowej płuc(spirometria,pletyzmografia) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert Moderator

|
Wysłany: Nie Sie 20, 2006 4:21 pm Temat postu: |
|
|
Mały ruch dzisiaj, więc - zgodnie z sumieniem i punktem 8 Netykiety - podam chociaż adres strony internetowej szpitala, jeśli jeszcze na nią nie trafiłaś www.igichp.edu.pl Znajdziesz tam sporo informacji o szpitalu. Nie wiem czy ktoś zna ten szpital, ale jeśli sa takie osoby (te aktywne ma się rozumieć ), to z pewnością się odezwą. Ja nie miałem z nim do czynienia  |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Nie Sie 20, 2006 4:24 pm Temat postu: |
|
|
ello, a byłaś już na stronie Instytytu, jest naprawdę imponująca!
w dziale Informatorium jest specjalna sekcja dla Pacjentów, znajdziesz tam sporo przydatnych i konkretych rzeczy np. przebieg pobytu w szpitalu, regulaminy poszególnych klinik, opis niektórych badań i czas ich trwania, a nawet info o godzinach otwarcia kiosku ruchu i bufetu!
to nie to samo co informacje z pierwsze ręki, ale zawsze coś
http://www.igichp.edu.pl/
OOps, tym razem Roberto byłeś szybszy, ech...
igichp - pierwszy wynik w googlach  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert Moderator

|
Wysłany: Nie Sie 20, 2006 4:50 pm Temat postu: |
|
|
To pewnie tylko dlatego, że wstukałaś w sumie więcej znaków niż ja Zatem czasowo dłużej wyszło.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Nie Sie 20, 2006 4:53 pm Temat postu: |
|
|
no, stukałam i jednocześnie explorowałam stronę Instytutu, jak dla mnie rewelacja, jeszcze takiej "szpitalnej" strony nie widziałam! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert Moderator

|
Wysłany: Nie Sie 20, 2006 4:57 pm Temat postu: |
|
|
Faktycznie robi wrażenie. Szczególnie, jeśli chodzi o polskie warunki, bo strony paru szpitali (chociażby mi najbliższego Wojewódzkiego Szpitala Obserwacyjno-Zakaźnego w Toruniu) zniknęły. Dziwne, bo nawet na wypisach wciąż adres figuruje. A tu proszę, wypasione info. Chyba rozszerzenie adresu ".edu." tutaj ma znaczenie - sugerujące faktyczną działalność naukową. Daję "piątkę" bez dwóch zdań  |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Nie Sie 20, 2006 5:03 pm Temat postu: |
|
|
przypuszzam, że jakość strony ma odzwierciedlenie w warunkach szpitalnych, wystarczy spojrzeć choćby na częśc dla pacjentów - nawet kursy dla astmatyków szpital prowadzi!
ale jeśli to tylko na pokaz, to trzeba przyznać że ten marketing jest na najwyższym poziomie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Nie Sie 20, 2006 7:08 pm Temat postu: |
|
|
robi wrażenie , super, ciekawe czy pacjenci miedzy sobą mają takie same zdanie ? ale rzeczywiście jest bardzo fajny ,
w Katowicach Szpital gruzlicy i chorób płuc to tragedia , koszmar z najgorszych horrorow, tam pacjenci z astmą , rakiem , grużlicą leżą razem, jesli ktoś przyszedł z inną chorobą na bank złapie i grużlicę,
ja po pobycie tam mialam tak silna depresję że trudno mnie bylo nawówic do życia, a gdybym jeszcze raz miała tam trafić wolałabym się powiesić .
to taki sam szpital , leczy to samo co Instytut ale tam przychodzi się umrzeć,
sama się zdecydowalam na Katowice miłam do wyboru 3 szpitale, postawilam na chybił , trafil, tam było najbliżej, nie zyczę tego największemu wrogowi, a do tego instytutu moglaby iśc, chociaz nienawidzę szpitali.
masz szczęscie , _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
bozna Kadet

|
Wysłany: Nie Sie 20, 2006 8:34 pm Temat postu: |
|
|
Córka była wielokrotnie pacjentką IGiCHP w Warszawie na oddziale XII i IV. Szpital polecam, wspaniali lekarze, personel średni też, wykonują mnóstwo badań,sprawnie i szybko, a ponadto wydaje mi się , że szpital stoi nieżle finansowo. W pamięci mojej i córki pozostały jedynie przyjemne wrażenia.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
i-na Junior

|
Wysłany: Nie Sie 20, 2006 10:10 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki Stronę szpitala znalazłam i przeczytałam.Tyle,że nie zawsze to co piszą sprawdza się w rzeczywistości.Nie ma to jak doświadczenia pacjentów.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|