Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Instytut Gruźlicy i Chorób Płuc w Warszawie

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
i-na
Junior
Junior

PostWysłany: Nie Sie 20, 2006 3:59 pm    Temat postu: Instytut Gruźlicy i Chorób Płuc w Warszawie Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich Very Happy
Mam położyć się tam w celu sprawdzenia stanu moich płuc.Czy znacie ten szpital?Ciekawa jestem jakie tam są warunki i zwyczaje oraz ile dni mogą zająć badania mechaniki czynnościowej płuc(spirometria,pletyzmografia)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Robert
Moderator
Moderator

PostWysłany: Nie Sie 20, 2006 4:21 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mały ruch dzisiaj, więc - zgodnie z sumieniem i punktem 8 Netykiety Wink - podam chociaż adres strony internetowej szpitala, jeśli jeszcze na nią nie trafiłaś www.igichp.edu.pl Znajdziesz tam sporo informacji o szpitalu. Nie wiem czy ktoś zna ten szpital, ale jeśli sa takie osoby (te aktywne ma się rozumieć Wink ), to z pewnością się odezwą. Ja nie miałem z nim do czynienia Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
nenya
SuperMOD
SuperMOD

PostWysłany: Nie Sie 20, 2006 4:24 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ello, a byłaś już na stronie Instytytu, jest naprawdę imponująca!
w dziale Informatorium jest specjalna sekcja dla Pacjentów, znajdziesz tam sporo przydatnych i konkretych rzeczy np. przebieg pobytu w szpitalu, regulaminy poszególnych klinik, opis niektórych badań i czas ich trwania, a nawet info o godzinach otwarcia kiosku ruchu i bufetu! Surprised

to nie to samo co informacje z pierwsze ręki, ale zawsze coś Very Happy

http://www.igichp.edu.pl/

OOps, tym razem Roberto byłeś szybszy, ech...
igichp - pierwszy wynik w googlach Wink
Powrót do góry
Robert
Moderator
Moderator

PostWysłany: Nie Sie 20, 2006 4:50 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To pewnie tylko dlatego, że wstukałaś w sumie więcej znaków niż ja Mr. Green Zatem czasowo dłużej wyszło. Laughing
Powrót do góry
nenya
SuperMOD
SuperMOD

PostWysłany: Nie Sie 20, 2006 4:53 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no, stukałam i jednocześnie explorowałam stronę Instytutu, jak dla mnie rewelacja, jeszcze takiej "szpitalnej" strony nie widziałam!
Powrót do góry
Robert
Moderator
Moderator

PostWysłany: Nie Sie 20, 2006 4:57 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Faktycznie robi wrażenie. Szczególnie, jeśli chodzi o polskie warunki, bo strony paru szpitali (chociażby mi najbliższego Wojewódzkiego Szpitala Obserwacyjno-Zakaźnego w Toruniu) zniknęły. Dziwne, bo nawet na wypisach wciąż adres figuruje. A tu proszę, wypasione info. Chyba rozszerzenie adresu ".edu." tutaj ma znaczenie - sugerujące faktyczną działalność naukową. Daję "piątkę" bez dwóch zdań Laughing
Powrót do góry
nenya
SuperMOD
SuperMOD

PostWysłany: Nie Sie 20, 2006 5:03 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

przypuszzam, że jakość strony ma odzwierciedlenie w warunkach szpitalnych, wystarczy spojrzeć choćby na częśc dla pacjentów - nawet kursy dla astmatyków szpital prowadzi!
ale jeśli to tylko na pokaz, to trzeba przyznać że ten marketing jest na najwyższym poziomie Wink
Powrót do góry
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Nie Sie 20, 2006 7:08 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

robi wrażenie , super, ciekawe czy pacjenci miedzy sobą mają takie same zdanie ? ale rzeczywiście jest bardzo fajny ,
w Katowicach Szpital gruzlicy i chorób płuc to tragedia , koszmar z najgorszych horrorow, tam pacjenci z astmą , rakiem , grużlicą leżą razem, jesli ktoś przyszedł z inną chorobą na bank złapie i grużlicę,
ja po pobycie tam mialam tak silna depresję że trudno mnie bylo nawówic do życia, a gdybym jeszcze raz miała tam trafić wolałabym się powiesić .
to taki sam szpital , leczy to samo co Instytut ale tam przychodzi się umrzeć,
sama się zdecydowalam na Katowice miłam do wyboru 3 szpitale, postawilam na chybił , trafil, tam było najbliżej, nie zyczę tego największemu wrogowi, a do tego instytutu moglaby iśc, chociaz nienawidzę szpitali.
masz szczęscie ,
bozna
Kadet
Kadet

PostWysłany: Nie Sie 20, 2006 8:34 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Córka była wielokrotnie pacjentką IGiCHP w Warszawie na oddziale XII i IV. Szpital polecam, wspaniali lekarze, personel średni też, wykonują mnóstwo badań,sprawnie i szybko, a ponadto wydaje mi się , że szpital stoi nieżle finansowo. W pamięci mojej i córki pozostały jedynie przyjemne wrażenia.
Pozdrawiam
Powrót do góry
i-na
Junior
Junior

PostWysłany: Nie Sie 20, 2006 10:10 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzięki Very Happy Stronę szpitala znalazłam i przeczytałam.Tyle,że nie zawsze to co piszą sprawdza się w rzeczywistości.Nie ma to jak doświadczenia pacjentów. Very Happy
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: