Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Zostać ojcem

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
piotr
Junior
Junior

PostWysłany: Sro Sie 30, 2006 9:27 pm    Temat postu: Zostać ojcem Odpowiedz z cytatem

Mam pytanie ilu jest wsrod was facetow z toczniem ktorzy bedac juz chorym zostalo ojcem , jezeli tak jak to wplynelo na zdrowie dziecka pozdrawiam wrzystkich
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
nenya
SuperMOD
SuperMOD

PostWysłany: Czw Sie 31, 2006 12:20 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

w ogóle mamy tu bardzo mało facetów, a ojców pewnie jeszcze mniej, Piotr (admin) z tego co kojarze ma syna...
jeśli jeszcze nie dotarłes do wątku o dziedziczeniu, to zapraszam:
Geny i dziedzicznie

może cię to jakoś uspokoi, zanim znajdą się faceci, którzy powiedzą jak to u nich jest w praktyce.
pozdrawiam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
moaz
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Sie 31, 2006 1:58 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam, "jak to jest w praktyce", myślę że jest to u każdego z nas inaczej. Prawdę mówiąc nie staram się jeszcze o dziecko i nie wiem czy będe miał z tym kłopoty czy nie, ale jak narazie niespodzianki żadnej nie miałem:). Nawet zdrowi ludzie mają często kłopoty w tym temacie i zawsze warto sprawdzić "obie strony medalu" bo nie musi być twoją winą to, że twoja kobieta nie może zajść w ciążę. Wiem że panie chore na toczeń rodzą zdrowe dzieci więc jest szansa że i my faceci chorzy na toczeń możemy "produkować" zdrowe potomstwo Laughing
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG WP Kontakt
nenya
SuperMOD
SuperMOD

PostWysłany: Czw Sie 31, 2006 2:03 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

więc pewnie u panów też warto poczekać trochę po odstawieniu np. endoxanu, żeby się niepotrzebnie nie stresować (zresztą kiedyś pisaliśmy już o azoospermii).
toczeń nie jest dziedziczny, jak np. Choroba Huntingtona, ale podłoże genetyczne gra jakąś, niejasną do końca rolę, więc trzeba być czujnym.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
agatka03
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Sie 31, 2006 8:22 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Krzysiu! Dlaczego zaraz rozpatrywać to w kategoriach winy? Tak się zdażyło,nie możemy miec dzieci,Ty,ja,co to ma za znaczenie? Jeśli nie wychodzi taka drogą,a bardzo chcemy,są inne metody...A pokłady miłości,tak sądzę,każdy "chcący" ma ogromne...
Pozdrawiam serdecznie. Smile
moaz
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Wrz 01, 2006 12:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Może słowo "wina" było tutaj niewłaściwe. Ale zawsze warto poznać powód dlaczego niemożna mieć dzieci. Są przypadki że kobieta nie może zajść w ciążę i leczy się, a okazuje się że partner jest bezpłodny, wiec może może sytuacja być też odwrotna.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG WP Kontakt
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: