Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
barbara Stary wyjadacz

|
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Pią Wrz 08, 2006 10:21 am Temat postu: |
|
|
dzięki, ja też coś znalazłam, bardzo ciekawy progrma w amerykańskiej ABC - Lupus on "Good Morning America",
młoda aktorka opowiada o problemach z diagnozą (he niespodzianka, kilku lekarzy i ponad 4 lata męczarni zanim doszło do rozpoznania), problemach z leczeniem (dobór chemioterapii), a potem pani dr opowiada o chorobie - bardzo ciekawego określenia używając, mianowicie nazywa toczniowców "płatkami śniegu": nie ma dwóch identycznych
fajny, polecam:
http://www.youtube.com/watch?v=urlwpvPXMW0
nic ciekawego o twardzinie jednak... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert Moderator

|
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert Moderator

|
Wysłany: Pią Wrz 08, 2006 10:52 am Temat postu: |
|
|
Wiedziałem, że nie przeoczysz niczego. Kondycję wyszukiwawczą masz wyborną Fakt, że i tak mało jest informacji w postaci clipów, choć wydawane są całe serie filmów dot. twardziny. Oczywiście kosztują.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Pią Wrz 08, 2006 11:00 am Temat postu: |
|
|
zauważyłam tą twardzinową serię, 12 odcinków chyba, myślałam że są dostępne, a tu kiszka...
wracając do programy ABC, to podobało mi się jedno stwierdzenie pani dr - że potrzebny jest toczniowy Michael J. Fox czyli rozpoznawalny rzecznik choroby, coś w tym jest  |
|
Powrót do góry |
|
 |
aneta Master butterfly

|
Wysłany: Pią Wrz 08, 2006 11:00 am Temat postu: |
|
|
ja tylko żałuje że nie ma tłumaczenia na polski. Kurcze musze sie wziąć za języki (a ze manie taki poliglota, że ....) _________________ Chron bakterie! To jedyna kultura u niektorych ludzi
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert Moderator

|
|
Powrót do góry |
|
 |
barbara Stary wyjadacz

|
Wysłany: Pon Wrz 25, 2006 2:14 pm Temat postu: |
|
|
Czesć!
Robcio fajny ten filmik o lupusie po polsku. ja sama choruje na twardzine ale filmik sobie ogladnelam. W koncu mamy bardzo podobne choroby autoimmunologiczne  |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Pon Wrz 25, 2006 3:26 pm Temat postu: |
|
|
ano, niezły! mometami wręcz zabawny, np. hasło:
"Szanuj Wilka swego jak siebie samego"
polecam, szczególnie że wypowiada się też znana z tv pani dietetyczka, czy też panie kosmetyczki, a więc po teorii coś praktycznego dla Toczków
PS. jeśli ktoś widział kiedyś na jedynce program o toczniu, to może sobie darować, bo to chyba to samo... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert Moderator

|
Wysłany: Pon Wrz 25, 2006 8:21 pm Temat postu: |
|
|
Zgadza się. Był taki cykl programów tematycznych o dość niewygodnej "technicznie" porze. Zdarzyło się, że z doskoku coś zaliczyłem, ale tego o toczniu nie widziałem. Trafiłem na itvp.pl zupełnie przez przypadek, bo google wyrzuciło nie to, co chciałem Tak więc dzięki googlom wszystko Niemniej dla nowicjuszy zaczynających "przygodę" z "wilkiem" może być swojego rodzaju wprowadzeniem.
--------------------------------
Oj, Basiu, bo my jedną rodziną jesteśmy. Tylko, jak już kiedyś wspominałem, te paskudztwa (choć już się do nich przyzwyczaiłem) częściej czepiają się kobiet. To też jest ciekawe. A może to tylko statystyki, nie wiem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
|
Powrót do góry |
|
 |
|