Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
karolina Senior
|
Wysłany: Pon Lis 22, 2004 9:44 pm Temat postu: anemia |
|
|
CZESC!!
mam juz dosc!! jak zaczelam ladnie schodzic ze sterydow to teraz klapa - zatrzymalam sie na 8mg metypredu. no, ale nie o tym chcialam pisac
chodzi mi o anemie. juz jakies pol roku biore CellCept i to chyba jego wina
wszystko byloby OK gdyby nie wypadajace przy tym wlosy!!
kiedys pisalam o tym, no a teraz to nie wiem co juz robic. jak teraz zaczne lysiec masowo to chyba tego nie wytrzymam (przeciez dopiero co zaczelyu mi one odrastac)
mam wiec pytanko: co robic z ta ANEMIA??? jak sie odzywiac i co brac??
moja pani doktor powiedziala tylko tyle zeby lykac witaminy
z gory dziekuje za odpowiedzi _________________ pozdrawiam
karolina |
|
Powrót do góry |
|
|
Monika B Moderator
|
Wysłany: Wto Lis 23, 2004 12:40 pm Temat postu: |
|
|
Często mam anemię .........co do diety to ci niewiele poradzę bo jestem po usunięciu połowy jelit. .......toczeń zaatakował jelita . Ale nie o tym chciałam mówić .....jak już jest żle to łykam acidum folicum w dawce 15 mg
t To jest na receptę ale sama możesz kupić to samo w aptece tylko w mniejszej dawce . Kosztuje parę złotych jest bezpieczne......łykaają to kobiety w ciąży. Z naturajnych rzeczy to radzę posiać sobie rzerzuche jest bardzo dobra .....sama wcinam ......dodawaj ją do kanapek , serków jedz na surowo .Poprawa wynikOw murowana.
Monika |
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: Wto Lis 23, 2004 1:59 pm Temat postu: |
|
|
na anemię domowe sposoby brałam polfilin |
|
Powrót do góry |
|
|
Monika B Moderator
|
Wysłany: Wto Lis 23, 2004 2:06 pm Temat postu: |
|
|
Chciałam ci powiedzieć ze Polfilin absolutnie nie ma nic wspólnego z anemią. Jest to lek lekko zwiotczający mięsnie usuwający sztywnośc Chyba ci sie cos pomyliło.Jeżeli mówisz domowe sposoby to wymień jak ktoś o to pyta bo to nie jest odpowiedz.
Monika |
|
Powrót do góry |
|
|
martek Master butterfly
|
Wysłany: Wto Lis 23, 2004 9:41 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Karolinka!
(dawno nie rozmawiałyśmy!)
Poczytałam sobie ulotkę o Cellcepcie. Niestety i Twoja anemia jak również wypadanie włosów jest wynikiem przyjmowania cellceptu.
Ale głowa do góry. Ty wiesz , że w tej chorobie coś za coś.
(zaliczasz się do młodych weteranek toczniowych ,u mojego dziecka zaczął się 5 rok)- to tak na marginesie.
Musisz wspomagać swój organizm.Na anemię dobre rady dają Ci koleżanki.Rzeżucha jest wspaniała bo hodujesz sobie na parapecie przez okrągły rok (wysiewasz na talerzyku wyścielonym albo ligniną albo watą namoczoną w wodzie ),mówię Ci rewelacja. Można też pić sok z buraków (aby go strawić można dodać trochę wyciśniętego soku z jabłek).
Cieplutko Cię pozdrawiam _________________ Martek |
|
Powrót do góry |
|
|
karolina Senior
|
Wysłany: Wto Lis 23, 2004 11:05 pm Temat postu: |
|
|
rzeżucha - nie !!! ja nie lubie zielska (za wyjatkiem kapusty i salaty, no czasami zniose troszku pietruszki), ale zeby wcinac rzeżuche to bedzie ciezka sprawa
no ale posiac ja moge i moz ewtedy jakos sie skusze
martek jutro sprobuje byc dluzej na gg w ciagu dnia wiec mozemy pogdac _________________ pozdrawiam
karolina |
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: Sro Lis 24, 2004 9:32 am Temat postu: |
|
|
Karolina, będąc na cellcepcie od samego początku łykam 2 razy dziennie SKRZYPOWITĘ (skrzyp+pokrzywa) opakowanie 15 zl. starcza na 40 dni - w porównaniu z innymi podobnymi preparatami.... nie miałam jeszcze tak gęstych włosów... buziaki... tylko trzeba systematycznie! ja jestem od sierpnia...
Pozdrawiam - Kasia25 |
|
Powrót do góry |
|
|
|