Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lech-u66 Junior

|
Wysłany: Pią Wrz 29, 2006 5:23 pm Temat postu: Moje kłopoty z więzadłami |
|
|
Mam pytanie . Czy jest na świecie ktoś z lupusem , kto ma problemy z więzadłami kolanowymi i jak sobie z nimi radzi ? _________________ walczyć do końca |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert Moderator

|
Wysłany: Pią Wrz 29, 2006 5:53 pm Temat postu: |
|
|
O, trudne pytanie. Pewnie jest. Mógłbym nawet powiedzieć - tak, jest. Jak sobie radzi? To jest kwestia występowania stanu zapalnego, co może być przyczyną m.in. uszkodzenia więzadeł krzyżowych stawu kolanowego. Właśnie dlatego wskazane jest, abyś był pod stałą opieką reumatologa, który dobierze właściwe leczenie. W przypadku naszej grupy chorób - nie tylko tocznia, ale też twardziny, RZS i in. pokrewnych mamy często do czynienia ze stanami zapalnymi i problemami w obrębie stawów. Tylko właściwie ustawione leczenie może coś zdziałać. Jeśli jeszcze masz pytania to pisz.
W kwietniu pytałeś nas o operację więzadeł Nie wiem jak sprawy się potoczyły od tego czasu i przede wszystkim czy rozmawiałeś na ten temat z lekarzem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
lech-u66 Junior

|
Wysłany: Pon Paź 02, 2006 5:27 pm Temat postu: problemy z więzadłami |
|
|
Jestem pod stałą opieką reumatologa jak i też ortopedy , ale nie potrafia mi pomóc . Poprostu się z takim przypadkiem jeszcze nie spotkali . Specjaliści od operacji artroskopowych mówią , że operacja jest możliwa , ale po zbadaniu twierdzą , że nie ma sensu (chyba dla nich) . Dalej próbuję , teraz wklinice WAM . _________________ walczyć do końca |
|
Powrót do góry |
|
 |
lech-u66 Junior

|
Wysłany: Wto Paź 03, 2006 2:33 pm Temat postu: operacja ... |
|
|
Profesor z WAM w łodzi chce mnie obejrzeć . Mówi , że takie operacje wykonywał u "toczniowców" . Zobaczymy , napewno dam znać jak to się skończyło. _________________ walczyć do końca |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Wto Paź 03, 2006 2:37 pm Temat postu: |
|
|
Daj, koniecznie.
Mamy tu osoby przecierające szlaki innym toczniowcom np. Dorotę po operacji uzupełniającej braki tkanki tłuszczowej twarzy, czy Manię po przeszczepie szpiku, ale chyba nikogo z twoim problemem
Ktoś musi być pierwszy.
Powodzenia! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Wto Paź 03, 2006 3:55 pm Temat postu: |
|
|
mam nadzieję ze znajdziesz pomoc, jesli profesor ma takie doświdczenia to chyba nareszcie trafiłeś , odezwij się _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert Moderator

|
Wysłany: Wto Paź 03, 2006 4:33 pm Temat postu: |
|
|
O! Widzisz! Na WAM swojego czasu też trafiłem na doświadczonych lekarzy. Inne schorzenie, ale - jeździłem cyklicznie na szczepienia, a chodziło o alergię. Na różne paskudztwa, w tym grzyby. Objawy astmatyczne pojawiły się na koniec szkoły podstawowej. Teraz o dziwo czysto! Poza pyłkami i być może wpływem jakichś alergenów nasilających ŁZS. To też jedna wielka zagadka. Będzie dobrze! Czekamy na newsy!  |
|
Powrót do góry |
|
 |
lech-u66 Junior

|
Wysłany: Wto Paź 03, 2006 5:12 pm Temat postu: operacja ...c.d |
|
|
Dzięki za ciepłe słowa . Gdy będzie po wszytkim napewno napiszę . 12 .10.2006 mam wizytę . Zobaczymy ? Trzymajcie kciuki !!! _________________ walczyć do końca |
|
Powrót do góry |
|
 |
|