Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Moje kłopoty z więzadłami

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lech-u66
Junior
Junior

PostWysłany: Pią Wrz 29, 2006 5:23 pm    Temat postu: Moje kłopoty z więzadłami Odpowiedz z cytatem

Mam pytanie . Czy jest na świecie ktoś z lupusem , kto ma problemy z więzadłami kolanowymi i jak sobie z nimi radzi ?
Robert
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pią Wrz 29, 2006 5:53 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

O, trudne pytanie. Pewnie jest. Mógłbym nawet powiedzieć - tak, jest. Jak sobie radzi? To jest kwestia występowania stanu zapalnego, co może być przyczyną m.in. uszkodzenia więzadeł krzyżowych stawu kolanowego. Właśnie dlatego wskazane jest, abyś był pod stałą opieką reumatologa, który dobierze właściwe leczenie. W przypadku naszej grupy chorób - nie tylko tocznia, ale też twardziny, RZS i in. pokrewnych mamy często do czynienia ze stanami zapalnymi i problemami w obrębie stawów. Tylko właściwie ustawione leczenie może coś zdziałać. Jeśli jeszcze masz pytania to pisz.
W kwietniu pytałeś nas o operację więzadeł Nie wiem jak sprawy się potoczyły od tego czasu i przede wszystkim czy rozmawiałeś na ten temat z lekarzem.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
lech-u66
Junior
Junior

PostWysłany: Pon Paź 02, 2006 5:27 pm    Temat postu: problemy z więzadłami Odpowiedz z cytatem

Jestem pod stałą opieką reumatologa jak i też ortopedy , ale nie potrafia mi pomóc . Poprostu się z takim przypadkiem jeszcze nie spotkali . Specjaliści od operacji artroskopowych mówią , że operacja jest możliwa , ale po zbadaniu twierdzą , że nie ma sensu (chyba dla nich) . Dalej próbuję , teraz wklinice WAM .
lech-u66
Junior
Junior

PostWysłany: Wto Paź 03, 2006 2:33 pm    Temat postu: operacja ... Odpowiedz z cytatem

Profesor z WAM w łodzi chce mnie obejrzeć . Mówi , że takie operacje wykonywał u "toczniowców" . Zobaczymy , napewno dam znać jak to się skończyło.
nenya
SuperMOD
SuperMOD

PostWysłany: Wto Paź 03, 2006 2:37 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Daj, koniecznie.
Mamy tu osoby przecierające szlaki innym toczniowcom np. Dorotę po operacji uzupełniającej braki tkanki tłuszczowej twarzy, czy Manię po przeszczepie szpiku, ale chyba nikogo z twoim problemem Sad
Ktoś musi być pierwszy. Very Happy
Powodzenia!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Wto Paź 03, 2006 3:55 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mam nadzieję ze znajdziesz pomoc, jesli profesor ma takie doświdczenia to chyba nareszcie trafiłeś , odezwij się
Robert
Moderator
Moderator

PostWysłany: Wto Paź 03, 2006 4:33 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

O! Widzisz! Na WAM swojego czasu też trafiłem na doświadczonych lekarzy. Inne schorzenie, ale - jeździłem cyklicznie na szczepienia, a chodziło o alergię. Na różne paskudztwa, w tym grzyby. Objawy astmatyczne pojawiły się na koniec szkoły podstawowej. Teraz o dziwo czysto! Poza pyłkami i być może wpływem jakichś alergenów nasilających ŁZS. To też jedna wielka zagadka. Będzie dobrze! Czekamy na newsy! Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
lech-u66
Junior
Junior

PostWysłany: Wto Paź 03, 2006 5:12 pm    Temat postu: operacja ...c.d Odpowiedz z cytatem

Dzięki za ciepłe słowa . Gdy będzie po wszytkim napewno napiszę . 12 .10.2006 mam wizytę . Zobaczymy ? Trzymajcie kciuki !!!
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: