Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Pilnie szukam pomocy - jak postępować z chorą
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
gevalia
Senior
Senior

PostWysłany: Sro Paź 04, 2006 4:51 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hej FREDek,

dobrze wiem jak to jest tylko...z tej drugiej strony. Mój przyszły mąż dostał ode mnie taki sam "policzek". Zaczęlismy się spotykać, nie było jeszcze okazji do rozmowy na temat choroby i...bach! Nawrót choroby i spadek mojej formy psychicznej... Też nie chciałam słuchać, że kocha, że jest po to, żeby mnie wspierać i co ważniejsze nie boi się. W końcu dotarło do mnie, że to nie jest kłamstwo ani przede wszystkim LITOŚĆ, bo tego akurat nie znoszę. Dzielnie zniósł nawet moje fochy i płacz w szpitalu (co mnie akurat dziwi, bo ja bym sama siebie wtedy za to rozerwała Wink) Fakt, potrzebowałam czasu, żeby w to wszystko uwierzyć...
Mam nadzieję, że po lekturze tych wszystkich odnośników, które zostały Ci tu zasugerowane trochę zapoznałes się z tą chorobą. Trzymam za Was kciuki Smile
Agata
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
veg8
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sro Paź 04, 2006 6:27 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej Fredek
He.. wiesz Fredek ja Ci powiem tak
wiele kobitek chorych uważa ,ze są ‘gorsze’ prawda ?
zastanawiam się dlaczego tak jest?
nie wiem czy to swiata podłość która odbiera człowiekowi godnośc ?
byłem na spotkaniu forumiakow .. naprawdę swietni ludzie !
dodam ,ze NIKT nie wygladał na chorego ..
można sie o tym przekonac odwiedzajac galerie
mowiac krotko lupusik jest miłym ,a czasem podłym przyjacielem no i to tyle .
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Paź 05, 2006 4:08 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no cóz.. myślę,że należałoby przywitac cię z kwiatkami w zebach i orkiestra.. oby wasza sielanka nie miała końca..

powodzenia!!!
pozdrawiam-ewela
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
FREDek
Junior
Junior

PostWysłany: Czw Paź 05, 2006 7:33 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zauwazyłem, że Wszyscy doceniacie bardzo mocno moje starania i za to Wam serdecznie dziękuję.

Jestem /moim skromnym zdaniem/ dziennikarzem-amatorem sportowym o profesji "żużel". Do tego jestem "Oficjalnym rzecznikiem prasowym na Polskę Lubosa Tomicka; żużlowca lubelskiego TŻ, angielskiego Oxford'u i czeskiego Olymp Praga. Nie mam "zbyt" wielu znajomych lekarzy, ale staram się "uruchomić" wszelkie znajomości, by jej [Dominice pomoć.

Macie godnych polecenia i zaufanych lekarzy?

P.S.
Znacie się osobiście? Spotykacie się live?

P.P.S.
Niestety nie udało mi się wszystkich służbowych wyjazdów odwołać /dziś dostałem takie info od szefa/. Było zdecydowanie za póżno i nie ma kogo wysłać. 8.1o będę na barażu o Ekstraligę żużlową między KMO Intar Ostrów Wlkp., a Apatorem Toruń; 16.1o musze być w Pradze na Memoriale L.Tomicka (jeśli się uda, to wezmę Dominikę i dzieciaki; 21.1o jest turniej w Lublinie (na 1oo% wezmę Dominikę i dzieciaki; natomiast 22.1o muszę być w Rzeszowie na Memoriale im. Nazimka...

...to takie małe sprostowanie wcześniejszego postu...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
nenya
SuperMOD
SuperMOD

PostWysłany: Czw Paź 05, 2006 7:39 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a nie wiemy skąd jesteście, chyba że przeoczyłam,
ogólne namiary na lekarzy znajdziesz tu:
http://toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=853

tam też odsyłacz do wątku o Specjalistach godnych polecenia, czyli znanych nam z "autopsji", ale jakbyś sprecyzował gdzie powinien być ten lekarz, tpo może ktoś się odezwie.

Było kilka spotkań w realu, na Śląsku Laughing więc znamy się, choć nie wszyscy z widzenia Wink

Pozdrów Dominikę i dzieciaki Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
FREDek
Junior
Junior

PostWysłany: Czw Paź 05, 2006 8:00 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Co do dzieciaków, to:

Najmłodsza Kasia (moja córeczka) właśnie smacznie zasypia, jak i Natanek (synek Dominiki), a Liwia (córka mojego słoneczka/najstarsza z całej trójki) bawi się z małym kociakiem. Wszyscy ucałowani... Very Happy

Co do lekarza

wyśmienicie by było, gdybyście dali mi namiar na człowieka/lekarza przyjmującego w Lublinie...
Powrót do góry
Agnieszka14
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Paź 05, 2006 8:16 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj Fredek, myślę że wszytko już zostało powiedziane powyżej: wspieraj, ale delikatnie, nie na siłę, pozwól Jej czuć się zdrowa i traktuj ją 'normalnie' (wiesz o co chodzi Smile ).
3majcie się ciepło.
Ja z innych okolic Polski, więc niestety w Lublinie nie mogę pomóc...
pa pa
Agnieszka
Powrót do góry
bazylia
Kadet
Kadet

PostWysłany: Pią Paź 06, 2006 8:41 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj
Wiem że szukasz lekarza w Lublinie - ja jestem z Warszawy- ale bardzo polecam ci warszawską panią prof. Chwalińską - pracuje na odziale tkanki łącznej w Instytucie Reumatologii a prywatnie przyjmuje w lecznicy Alfa.
Ja choruję od 15 lat i też mam małe dziecko i także zdarzało mi się być w fatalnej formie.Pani prof. jest dla mnie najlepszym specjalistą- a przez lata choroby poznałam wielu lekarzy. Sama też kiedyś jeździłam do lekarza do Katowic. Teraz czuję się super - a pani prof. - konkretna , kompetentna jest dla mnie wielkim wsparciem.
Pozdrawiam -i cieszę się ze takich panów jak mój mąż jest więcej.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: