|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Aśka 72 Gość
|
Wysłany: Pon Lis 29, 2004 1:17 pm Temat postu: Calcort |
|
|
Ostatnio na forum pojawiły się opinie, że po calcorcie skutki uboczne są takie same jak po Metypredzie czy innych sterydach. Biorę calcort od dwóch tygodni i brzuch wielkośći 6- miesięcznej ciąży spadł mi o połowę. Ludzie, to działa! I nie chce mi się tak jeść jak po metypredzie - jem ilości normalne , jak przed chorobą, a na metypredzie potrafiłam zjeść 5 talerzy zupy na 1 posiedzeniu: przez rok przytyłam 15 kilo.
Ja płacę za opak. calcortun 190 zł, kupuje mi go obcy człowiek, sprzedawca z targu, który co tydzień jeździ do Niemiec na zakupy
Dziękuję Kasi 25, Martek i Agnieszce, ze podzieliły się z nami wiedzą o calcorcie na forum. Calcort naprawdę działa.
Aśka |
|
Powrót do góry |
|
 |
Aśka 72 Gość
|
Wysłany: Pon Lis 29, 2004 1:31 pm Temat postu: |
|
|
czy to jest zamiennik metypredu
gdzie znaję opis działania
w Polsce nie jest do zdobycia? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: Pon Lis 29, 2004 2:22 pm Temat postu: |
|
|
na ulotce załaczonej do leku!!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: Pon Lis 29, 2004 2:38 pm Temat postu: |
|
|
Działanie leku to jedno, a skutki uboczne, to drugie. Nikt nie pisał, że calcort nie działa, ale niestety nie jest pozbawiony skutków ubocznych!! Biorę go trochę dłużej niż ty i niestety nie jest tak świetnie, jakbym chciała. Płaski brzuch, to kapitalna sprawa, ale to nie jest najważniejsze. A poza tym często reakcja na dany lek jest sprawą indywidualną. Ja łykając metypred nie miałam zwiększonego łaknienia, ale wcale to nie oznacza, że jest on lepszy niż inne.
Czy masz jakiś cel rozpętując co chwilę kampanię reklamową calcortu?
Misia |
|
Powrót do góry |
|
 |
Anka Gość
|
Wysłany: Pon Lis 29, 2004 3:53 pm Temat postu: |
|
|
Zaczęłam branie sterydów od calcortu. Po dwóch latach łykania mam zaawansowaną osteoporozę , pomimo przyjmowania wapna itp. Mam też posterydowe zmiany w oczach. Może calcort jest lepszy niż inne sterydy, ale nie jest cudem. Mam dystans do twoich zachwytów. Anka |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: Pon Lis 29, 2004 11:04 pm Temat postu: |
|
|
ACHA, NIE MAM POJĘCIA, CZEMU TA DZIEWCZYNA PODPISAŁA SIĘ TAK JAK JA, ALE CHYBA OCZYWISTYM JEST, ŻE TO NIE JA PYTAŁAM O OPIS DZIAŁANIACALCORTU.
ĄŚKA 72 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: Wto Lis 30, 2004 8:19 am Temat postu: |
|
|
Gdybyś przeczytała uważniej odpowiedzi na swój post może byś zobaczyła, że mówią dokładnie to samo, co ty w ostatnim. Wygląd jest ważny, jasne, ale chyba wyraźnie napisałam, że biorąc metypred nie miałam zwiększonego łaknienia, więc nie przytyłam. Po calcorcie też nie.Może dlatego nie pieję na jego temat. Pytałam o powód twojej kampanii reklamowej, bo w różnych działach są twoje posty o calcorcie.
cześć. miśka |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gość Gość
|
Wysłany: Wto Lis 30, 2004 11:08 am Temat postu: |
|
|
Droga Asiu , mówisz tu Calcorcie w samych superlatywach a to też steryd , no może nie ma tylu skutków ubocznych , ale zapewniam Cię jak kiedyś byłam na Metprecie to nie przybyło mi ani kg , nie miałam wzmożonego apetytu , a wprost schudłam 11 kg . Pamiętaj , że każdy steryd ma skutki uboczne , nie jest cudem . Jeśli można mówić o sterydach jak plus bo jak uważam całkem inaczej . Na szczęście od 3 lat nie biore żadnego z tych " cudów " i jestem najszczęśliwsza pozdrawiam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: Wto Lis 30, 2004 8:18 pm Temat postu: |
|
|
Aśka, ja też miałam wrażenie, że coś masz z tym calcortem wspólnego. pełno jest twoich zachwytów na jego temat w każdym dziale praktycznie, więc chyba trochę jakąś reklamę prowadzisz
Kaśka |
|
Powrót do góry |
|
 |
laleczka Stary wyjadacz

|
Wysłany: Wto Lis 30, 2004 10:16 pm Temat postu: |
|
|
Kaśka, bo to sie nazywa lobbing  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: Sro Gru 01, 2004 7:52 am Temat postu: |
|
|
O kurde Laleczka, dawno tak się nie uśmiałam Kaśka |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasia25 Super senior

|
Wysłany: Sro Gru 01, 2004 6:26 pm Temat postu: |
|
|
Calcort działa... podobnie jak Metypred działa... mimo minimalnie mniejszych skutków ubocznych. A lobbing - może i wchodziłby w grę , gdyby był ten lek łatwiej dostępny. a cena odstrasza tym bardziej, gdy jest ktoś na tak dużych dawkach jak ja! pozdrawiam i dość tych sporów Calcortowych!!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: Sro Gru 01, 2004 8:02 pm Temat postu: |
|
|
Pieję z zachwytu dopiero w tych postach, bo przedtem nie brałam, pytałam się tylko ciągle tych, co brali, czy są zadowoleni ze skutków, kto im to przepisał, jak realizują receptę itp. dowiedziałam się, a teraz łykam.
Jedyny interes z dzielenia się z Wami wiadomościami o moim spadku wagi jest ten, że jak więcej polskich recept calcortowych zostanie realizowanych w Niemczech, to jego producent zdecyduje się może wejść na nasz rynek. Ale głównym moim celem jest podzielenie się dobrą nowiną. powinnam była jednak na początku napisać duzymi literami: TA WIADOMOŚĆ NIE JEST PRZEZNACZONA DLA TYCH , DLA KTÓRYCH TUSZA POSTERYDOWA NIE JEST ZMARTWIENIEM!!!!!!!!!!.
DLA MNIE BYŁA, DLATEGO NIEUSTANNIE DOWIADYWAŁAM SIĘ O CALCORT, A TERAZ GO ZAŻYWAM. i PO CO Z TEGO POWODU WARCZEĆ NA MNIE, KOCHANE LUPUSY?
AŚKA 72 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: Sro Gru 01, 2004 8:47 pm Temat postu: |
|
|
Aśka, ja już odpowiedziałam w poście: może to nie będzie toczeń. I więcej nic nie powiem na ten temat. Czy dowiedziałaś się czegoś o tych badaniach genetycznych? Bo to zdecydowanie bardziej mnie interesuje? Ja pytałam jednego lekarza, ale oczy zrobił jak guziki. Szukam dalej. Czołem. Anka |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Czw Gru 02, 2004 10:14 am Temat postu: |
|
|
Czy ktos tyje od sterydow czy nie to chyba nie taka znowu zasluga tego ktory z nich bierze .Przez pare lat bralam enkorton , od dawna biore Metypred. ... przytylam ogolnie przez wszystkie lata 5 kg.
Wiec chyba nie wtym rzecz calcort czy nie.....jak ktos tyje to po kazdym sterydzie .Mnie przybywa tylko po pulsach Solu Medrolu.....ale dawka jest imponujaca 500 na dobe .......po przyjsciu do domu wraca wszystko po jakims czasie do normy. Nie neguje tutaj Calcortu .......bo go nie znam .....ale naprawde czy warto tyle zachodu aby go zdobyc...? i tyle kasy .....? dla mnie nie warto ale jak komus ma to poprawic samopoczucie niech sobie bierze .po 10 latach brania duzych dawek sterydow waze 58kg....a jeszcze pytanie? tak chwalicie Calcort ......czy ktos byl leczony lekiem Norprolac.......nie wiem czy Colcort jest lepszy chyba nie?
Monika |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|