Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kinga Moderator

|
Wysłany: Sob Paź 28, 2006 8:43 pm Temat postu: pieczenie stóp |
|
|
od jakiegoś czasu w nocy strasznie pieką, swędzą, (strasznie mi w nie gorąco) mnie stopy - dość mocno, że spać nie da rady kiedyś już tak też miałam, ale nie w tak "drastycznym" wydaniu to nie jest na 100% żadne uczulenie na kosmetyki, bo występuje niezależnie od użycia kremu nawiżającego, czy oliwki itp. a dodam, że w ciągu dnia mam je cały czas zimne, ale kolor jest normalny - nie sinieją.
czy ktoś miał może kiedyś podobne "przejścia"?  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agnieszka14 Master butterfly

|
Wysłany: Nie Paź 29, 2006 9:14 am Temat postu: |
|
|
...
Ostatnio zmieniony przez Agnieszka14 dnia Sob Wrz 11, 2010 10:33 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Nie Paź 29, 2006 10:00 am Temat postu: |
|
|
dzięki za odpowiedź
dziś znów się męczyłam; zauważyłam, że jak odkryję stópki to trochę pomaga może przygotuję sobie miskę z woda (żeby nie chodzic po nocy) i będę je moczyć  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
patrycja2000 Senior

|
Wysłany: Nie Paź 29, 2006 10:59 am Temat postu: |
|
|
Kinga ja tez mialam 4 lata temu cos takiego..zaczelo sie od pieczenia stopy, moja rodzinna nie wiedziala od czego i w zasadzie zbagatelizowala to... a pieczenie narastalo i narastalo, az w koncu czulam jakby mi kto wbilam momentami szpilki w palce, to bylo straszne, ciagle byl bol, pomagaly mi zimne oklady, a najbardziej jak wystawilam gola noge za drzwi na snieg bo potem juz tylko to mi pomagalo...meczylam sie tak ponad 4 miesiace, w tym czasie bylam na tramalu, spadlam z wagi z 58 na 43..wygladalam okropnie i nie mialam na nic sily...az w koncu wyladowalam na reumatologi podano mi solu medrol i bol powoli ustepowal... lekarze powiedzieli ze zaatakowalo mi tkanke miekka....
Nie lekcewaz tych oznak i zglos sie do reumatologa...zeby nie wyszlo tak jak ze mna... pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewa k Stary wyjadacz

|
Wysłany: Nie Paź 29, 2006 1:16 pm Temat postu: |
|
|
patrycja ma racje .Od tego zaczely sie moje objawy choroby ,do tego nie znosny bol stop jakby byly polamane.ja mialam szczescie bo dosc szybko trafilam do reumatologa i szybko rozpoznano mi chorobe . dlatego nie zwlekaj ibiegusiem do fachowca! |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Nie Paź 29, 2006 1:58 pm Temat postu: |
|
|
przy najbliższej wizycie (16 listopad) powiem lekarzowi
dzięki za te informacje
Pozdrawiam! _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Asia Stary wyjadacz

|
Wysłany: Pon Paź 30, 2006 10:22 am Temat postu: |
|
|
A może to jakiś skutek uboczny któregoś z leku? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pon Paź 30, 2006 12:43 pm Temat postu: |
|
|
moja lekarka twierdzi ze to skutki leków i samego tocznia, jesli jeszcze masz zespól antyfosolipidowy to rzecz normalna , może piec, moze palić, mnie pomaga jedynie smarowanie stóp kremem do rak, nie do stop ale do rak , o lekkiej konsystebcji , który szybko się wchłania, na jakis czas ( parę godzin,) jest lepiej , jakiś czas temu piekły mnie tak stopy i dłonie, dłonie były czerwone a same palce koloru buraczka, ustąpiło bez leków, te dolegliwości co jakis czas wrcają, sporo osób chorych na tocznia i z wysokimi kardiolipidami ma takie problemy , każdy radzi sobie jak moze _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pon Paź 30, 2006 5:16 pm Temat postu: |
|
|
nie mam zespołu antyfosfolipidowego- powiem lekarzowi o tych dolegliwościach podczas wizyty.
ale czemu to piecze tylko w nocy i spać nie daje, a w dzień jest sppkój
złośliwa przypadłość  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
dorka1 Stary wyjadacz

|
Wysłany: Wto Paź 31, 2006 8:00 am Temat postu: |
|
|
Ja od jakiegoś czasu też mam takie pieczenie stóp,zawsze było odwrotnie ,rece i nogi tak mi marzły az do bólu,a teraz gorąco i to pieczenie,ja myślałam że to wina metypredu,albo acardu,że poprawiło mi się krązenie ,a to może być kolejny objaw chorobowy?/  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kiniamil Senior

|
Wysłany: Pią Lut 22, 2013 10:54 am Temat postu: |
|
|
Odświeżam wątek, ponieważ od jakiegoś czasu czuję jakby moje stopy płonęły. Czuję ucisk w bucie, nie wiem może od tego pieczenia puchną? Miewam również takie gorące prądy schodzące w kierunku stopy. Czy macie podobnie? |
|
Powrót do góry |
|
 |
kiniamil Senior

|
Wysłany: Pią Lut 22, 2013 3:57 pm Temat postu: |
|
|
Pluskotka, myślisz że to może być spowodowane problemami z krążeniem? Ręce zwykle mam lodowate, czasem z tego zimna są wilgotne. Zgłoszę ten objaw mojej nefrolog. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Pluskotka Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lut 22, 2013 4:17 pm Temat postu: |
|
|
(usunięte) _________________ "Przyzwyczajenie do ironii psuje charakter."
Ostatnio zmieniony przez Pluskotka dnia Wto Gru 31, 2013 1:23 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
kiniamil Senior

|
Wysłany: Pią Lut 22, 2013 6:35 pm Temat postu: |
|
|
Z tym nefrologiem to napisałam, ponieważ w najbliższy poniedziałek mam wizytę, a u reumatologa dopiero w kwietniu:) Ale tak na serio od pewnego czasu mam wiele dziwnych objawów wartych zgłoszenia lekarzowi, a pieczenie stóp i to w ciągu dnia (nie wieczorem) wydaje mi się dziwne. Zresztą co w naszej chorobie takim nie jest:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Pluskotka Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lut 22, 2013 9:07 pm Temat postu: |
|
|
(usunięte) _________________ "Przyzwyczajenie do ironii psuje charakter."
Ostatnio zmieniony przez Pluskotka dnia Wto Gru 31, 2013 1:22 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
|