Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
avellana Junior

|
Wysłany: Wto Paź 31, 2006 10:38 am Temat postu: Hej wszystkim! - avellana |
|
|
Trochę się zbierałam do napisania po raz pierwszy no i teraz własnie mnie natchnienie dopadło U mnie problemy zdrowotne zaczęły się już w liceum, ale tak poważniej mnie dopadło na drugim roku studiów, wtedy to wylądowałam w szpitalu, z atypowym zapaleniem płuc, a póżniej po małych przejściach w końcu zrobiono mi dodatkowe badania i zdiagnozowano u mnie toczeń i pod tym kątem byłam leczona w Poradnii Reumatologicznej w Bydgoszczy. Obenie kontunuuję naukę w Krakowie więc zmieniłam lekarza... no i co się ostanio dowiedziałam od mojej nowej lekarki... a to, że ja dopiero jestem obserwowana pod kątem tocznia (zostawie to bez komentarza...). Mam głównie problem ze stawami, które ciągle bolą i puchną, no i jeszce parę innych dolegliwości...no ale zreszta sami wiecie jak to jest...
A mój drugi problem to niedawno miałam komisję Zusowską i zabrali mi rente
W każdym bądź razie witam wszystkich bardzo gorąco!
Asia |
|
Powrót do góry |
|
 |
kicia Master butterfly

|
Wysłany: Wto Paź 31, 2006 10:49 am Temat postu: |
|
|
Witam i pozdrawiam gorąco Kicia _________________ De gustibus non est disputandum... |
|
Powrót do góry |
|
 |
avellana Junior

|
Wysłany: Wto Paź 31, 2006 10:52 am Temat postu: :) |
|
|
no proszę, niedawno się zalogowałaś na forum a już jesteś master butterfly  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kicia Master butterfly

|
Wysłany: Wto Paź 31, 2006 10:58 am Temat postu: |
|
|
Bo to forum wciąga jak ruchome piaski ...dobrze trafiłaś, doborowe towarzycho i skarbnica wiedzy w temacie...i nie tylko
ps. master butterfly i największy lamer dobre, nawet nie zauważyłam, mocna rzecz  _________________ De gustibus non est disputandum... |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Wto Paź 31, 2006 10:58 am Temat postu: |
|
|
witam bardzo serdecznie
pozdrawiam i dużo zdrówka życzę  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
patrycja2000 Senior

|
Wysłany: Wto Paź 31, 2006 11:21 am Temat postu: |
|
|
i ja Cie witam serdecznie...i pozdrawiam
Patrycja |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Paź 31, 2006 11:58 am Temat postu: |
|
|
witam i ja cieplutko i serdecznie/...  _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
dorka1 Stary wyjadacz

|
Wysłany: Wto Paź 31, 2006 12:05 pm Temat postu: |
|
|
Witam też bardzo serdecznie ,to masz jeszcze nadzieję,że to nie toczeń/a jeśli,to nie koniec świata/,może to jakaś bakteria,bo bóle stawów występują w wielu jednostkach chorobowych,pewnie już zdążyłaś poczytać tą skarbnicę wiedzy  |
|
Powrót do góry |
|
 |
agatka03 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Paź 31, 2006 1:00 pm Temat postu: |
|
|
Pozdrowionka z okolic Bydgoszczy!
 _________________ ..."W życiu nie chodzi o czekanie, aż burza minie... Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu..." (Vivian Green) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert Moderator

|
Wysłany: Wto Paź 31, 2006 2:14 pm Temat postu: |
|
|
O! Kolejny przypadek tocznia. Jednak ta choroba nie jest rzadka, czego nie mogę powiedzieć o sobie niestety. W każdym razie priorytetowo i standardowo, bo nikt nie odesłał: Netykieta i reszta wątków obowiązkowych w tym dziale na początek. Potem nic tylko pisać i czytać. Witaj na pokładzie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
avellana Junior

|
Wysłany: Wto Paź 31, 2006 2:24 pm Temat postu: RE dorka 1 |
|
|
Dorka 1 to niezupełnie tak, bo ja ten toczeń miałam już zdiagnozowany i przeciwciała u mnie wykryto. Chodzi o to, że jak się teraz przeniosłam to musiałam zmienić lekarkę, a chyba nie trafiłąm najlepiej. Zresztą z lekarzami to ja miałam już różne przejścia. Całą dokumentację z Bydgoszczy ja mam, no ale przecież "pani doktor" nie chciało się jej czytać, bo ona ma ważniejsze sprawy na głowie... i ona mówi jeszcze o jakichś innych badaniach, ale niestety tylko mówi i w czyn tego nie wprowadza, po prostu nie leczę się u niej prywatnie i sądzę, że tu jest problem. Skoro ona uważa, że to jest dopiero obserwacja, to czemu nie robi nic w kierunku, żeby mi postawić diagnozę, byłam u niej już wielokrotnie i tak się zastanawiam czy długo jeszcze będzie mnie obserwować... Może tak do 30 poczekam na JEJ diagnozę (bo jedna diagnozę, jak już powiedziałam, MAM)
Słyszałam też, że tocznia w Krakowie leczy sie na Skawińskiej, no ale zdaję się, że własnie potrzebuję skierowania od mojego lekarza
prowadzącego... No i koło się zamyka...
Ech...
Do Roberta: lekturę obowiązkową mam już dawno za sobą, od momentu zalogowania codziennie wertuję te zielone? strony |
|
Powrót do góry |
|
 |
dorka1 Stary wyjadacz

|
Wysłany: Wto Paź 31, 2006 2:33 pm Temat postu: |
|
|
ewellana-tu niektórzy,jak poczytasz-też niby mieli diagnozę,a potem
ktoś stawiał inna diagnozę,bo te choróbska są podobne jak diabli,kupe wspólnych objawów,moje też pasuja do tocznia,oprócz motyla na twarzy
,na razie mam Sjogrena i podejrzenie RZS,nawet o twardzinie byla mowa  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margo Stary wyjadacz

|
Wysłany: Wto Paź 31, 2006 4:05 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Asiu,tak czy inaczej dużo zdrówka ci sie przyda więc powodzenia!!  _________________ "Często pragnienie tego,czego nie masz,nie pozwala Ci się cieszyć tym,co masz"John Brown |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Wto Paź 31, 2006 4:18 pm Temat postu: |
|
|
Dzień Dobry,
witaj u nas! rytuał powitań jak widzę przebiega prawidłowo
jeszcze jedno nasunęlo mi się po czytaniu pierwszeg posta - co z tą rentą? wiesz, że możesz się odwoływać, a nawet walczyć w sądzie, prawda?
nie jedna z nas już to przerabiała, jeśli nie jest za późno to może warto powalczyć? |
|
Powrót do góry |
|
 |
veg8 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Paź 31, 2006 4:31 pm Temat postu: |
|
|
Hola amigo
nenya napisał: |
wiesz, że możesz się odwoływać, a nawet walczyć w sądzie, prawda?
nie jedna z nas już to przerabiała, jeśli nie jest za późno to może warto powalczyć? |
Nie jedna jak i tesh nie jeden
jeśli nie odrzucą odwołania (tak jak u mnie )
to chyba warto walczyć o swoje ? _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|