Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Nitka Senior

|
Wysłany: Wto Paź 31, 2006 6:04 pm Temat postu: witam cieplutko - Nitka |
|
|
ja... no coz od 5 lat czuje jak moje zdrowie zjeżdża po równi pochyłej (teraz mam 30), bóle stawów, niewydolność serca, ciągłe infekcje. zespół Raynauda. od roku już nie pracuję... teraz zus mnie uzdrowił....coraz częściej słyszę od lekarzy diagnostyka w kierunku kolagenozy, za m-c ide na oddział reumatologiczny, męczy mnie życie w niepewności i boję się przyszłości...
bardzo się cieszę, że są ludzie którzy tworzą tak solidną i potrzebną stronę
witam i pozdrawiam Was ciepło  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert Moderator

|
Wysłany: Wto Paź 31, 2006 6:10 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki! Wreszcie nie toczeń Oczywiście zdrowia życzę. Olej (za przeproszeniem) ZUS. Szkoda nerwów i słów. Z nimi trzeba konkretnie. Aż żal ściska co się wyprawia w tym kraju.
Jeśli jesteś niepewna, zapraszam do lektury dot. Zespołu Raynauda Tylko pamiętaj - to jest artykuł opisujący istotę choroby. Nie musi ona przebiegać w taki sam sposób u Ciebie. Objawy są różne. Z Raynaudem mamy tu parę osób, więc sama je jesteś. Oby wreszcie sprawy się ułożyły. Mam nadzieję, że mile spędzisz z nami czas. Pozdrawiam również ciepło
PS. Dla nowicjuszy oczywiście Netykietka - fundament forum  |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Wto Paź 31, 2006 6:38 pm Temat postu: |
|
|
Witaj,
Rozumiem frustrację wynikającą z niepewności i strach przed tym co niesie przyszłość, nasza wyobraźnia podpowiada zwykle bardzo czarne scenariusze - spróbuj uwierzyć, że postawienie w końcu diagnozy, nawet tej groźnie brzmiącej, to faktycznie początek.
Ja poczułam ulgę, że już wiadomo co jest grane, bo wtedy łatwiej przejśc do porządku dziennego nad chorobą, bo jest już jakiś plan - leczenie i duża szansa na powrót do równowagi.
Mam nadzieję, że cokolwiek orzekną lekarze, doda ci to tylko sił i nadziei na poprawę samopoczucia i komfortu zycia.
trzymam kciuki, żeby stało sie to jak najszybciej! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Natka Master butterfly

|
Wysłany: Wto Paź 31, 2006 7:03 pm Temat postu: |
|
|
I ja Ciebie witam bardzo cieplutko i bardzo serdecznie  _________________
Kochać i być kochanym to tak,
jakby z obu stron grzało nas słońce.
[ Dr Davis Viscott ] |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Paź 31, 2006 8:28 pm Temat postu: |
|
|
dołączam sie do powitania .... jeśli chodzi o zespół "Reno " tak go sobie nazwałam ...to ja tez go posiadam i dodam że jest dla mnie uciążliwy..i jak narazie niemogę dobrać leczenia i męcze sie z nim ehh ale ostatnio w sklepie pani stwierdziła oooooooooo włosy pani farbowała...bo raczki zmieniły kolor..... szkoda ze włosny niezmieniły koloru a jesli chodzi o ZUS on zawsze nas uzdrawia szkoda tylko ze naprawde tego nieumie zrobić niejedna osoba była by im wdzięczna postokroć  _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Wto Paź 31, 2006 9:04 pm Temat postu: |
|
|
witam bardzo cieplutko i serdecznie  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
aniusia Master butterfly

|
Wysłany: Wto Paź 31, 2006 9:30 pm Temat postu: |
|
|
chociaż to już czas na spanie, a nie powitanie to ja wtam Cię gorąco. Trzym sie  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kicia Master butterfly

|
Wysłany: Sro Lis 01, 2006 2:19 am Temat postu: |
|
|
Witam i ja serdecznie i gorąco...pozdro Kicia  _________________ De gustibus non est disputandum... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidia Master butterfly

|
Wysłany: Sro Lis 01, 2006 10:12 am Temat postu: |
|
|
Witam w naszej gromadce.Dziel się z nami swoimi problemami i szukaj na nie rady w tym co juz napisano i co zostanie napisane.Każdy post zostanie przeczytany i doczeka się odzewu.
Lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
 |
patrycja2000 Senior

|
Wysłany: Sro Lis 01, 2006 11:34 am Temat postu: |
|
|
I ja Cie witam goraco trzymaj sie
Patrycja |
|
Powrót do góry |
|
 |
OLESIA Master butterfly

|
Wysłany: Sro Lis 01, 2006 5:30 pm Temat postu: |
|
|
i ja również- Ola |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agnieszka14 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Lis 01, 2006 6:46 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Nitka. Ciężko Ci jest bez diagnozy, oby w tym szpitalu szybko coś dobrego wykombinowali i wprowadzono leczenie! Pewnie jest Ci tym trudniej, że chorujesz już dłuższy okres czasu, a jeszcze stale jesteś pod jakimś kątem obserwowana i nie ma pewności 'na czym stoisz'. Pozdrawiam cieplutko i jeszcze raz witaj! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mella Master butterfly

|
Wysłany: Czw Lis 02, 2006 8:44 am Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie Niteczko  _________________ "Wszyscy jesteśmy zdolni do wielkich rzeczy, jeśli nie pozwolimy, by pokonał nas strach przed własną słabością."
Jan Paweł II |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewa k Stary wyjadacz

|
Wysłany: Czw Lis 02, 2006 11:02 am Temat postu: |
|
|
i ja Cie witam serdecznie . z tem sinieniem konczyn to rzeczywiscie teraz klopot nie maly .najgorsza jest jesien i zima,musisz koniecznie dbac zeby nie doprowadzac do zmarzniecia ich .mi lekarz doradzil;bawelniane rekawiczki a na niedrugie ozdobne zeby ladnie wygladac.Dotyczy to takze nog tzn.tam cieple skarpety .Milego dnia dla wszystkich. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Nitka Senior

|
Wysłany: Czw Lis 02, 2006 1:56 pm Temat postu: :) |
|
|
od razu lepiej na duszy od tylu słów wsparcia we wrocku spadł pierwszy śnieg...
dziś powtórzyłam badania na przeciwciała ana1 i ana2 (ostanie robilam pół roku temu i wyszły dodatnie o dość wysokim mianie)
miłego dnia:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
|