Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
aneczka Junior

|
Wysłany: Czw Lis 09, 2006 10:10 am Temat postu: witam wszystkich - aneczka |
|
|
Mój pierwszy dzień tutaj i chciałam sie przywitać. Cieszę się,że znalazłam to forum.
Mam 28 lat i diagnoza spadła na mnie jak grom z nieba. To miały być tylko chore nerki - jeszcze się nie pogodziłam z faktem,że to toczeń. Dla mnie to narazie wyrok i nie wiem jak sobie poradzę. _________________ "W życiu piękne są tylko chwile..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Czw Lis 09, 2006 10:18 am Temat postu: |
|
|
Pomalutku,
ochłoniesz, przyzwyczaisz się, a najpierw poczytaj o innych, którzy dokładnie tak jak ty odebrali diagnozę, trudno ci teraz w to uwierzyć - ale toczeń to nie wyrok.
to choroba przewlekła, z którą się żyje. całkiem normalnie.
Na pewno wkrótce przyjmiesz to do wiadomości, podleczysz się, wejdziesz w remisję i zapomnisz o toczniu
tego ci życzę!
a teraz popatrz jak wiele osób przechodzi taką samą droge jak ty, nie jesteś sama - w kupie raźniej!
Zatem WITAJ
Wyrok, nie wyrok?
Oswajanie się z chorobą |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert Moderator

|
Wysłany: Czw Lis 09, 2006 10:28 am Temat postu: |
|
|
Witaj!
Mieliśmy tu szerokie dyskusje nt. tzw. wyroków czy cierpienia. Nie sądzę, iż należy traktować coś, co wynika z naszej natury, jako wyrok. Czym i komu zawiniłaś? Wiem, łatwo się mówi. Pozytywne nastawienie jest jednak ważne. Z nami będzie Ci łatwiej, zapewniam. Jeśli znajdziesz (a może już znalazłaś) dobrego lekarza prowadzącego, który skieruje na wszystkie konieczne badania i prawidłowo ustawi leczenie – odczujesz znaczną ulgę. Psychiczną i fizyczną. I o to tutaj chodzi. Z chorobą można żyć długo i szczęśliwie. Nasi forumowi juniorzy – uczący się i studiujący mogą to potwierdzić. Mam nadzieję, że szybko zadomowisz się wśród nas. Informacji mamy pod dostatkiem, a nawet więcej. Wystarczy pytać, czytać i ... jeśli chcesz – dzielić się własnymi doświadczeniami. Każdy przypadek wnosi coś nowego do całej układanki. Na początek może zapoznaj się ze spisem treści po forumowych chorobach: Przewodnik po naszych chorobach -stamtąd łatwo trafisz do głównych tematów, jeśli chciałabyś wiedzieć więcej. Nie taki... wilk straszny Tak sądzę, bo ja z innej grupy Nawet filmiki mamy. Szczególnie ten - po polsku: http://itvp.pl/receptyjedynki/archiwum/odcinek/i.tvp/cat/22/lp/2065#
Pozdrawiam!
PS. Mi też mówili, że w kupie raźniej. I co? Remisja!  |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Czw Lis 09, 2006 10:37 am Temat postu: |
|
|
no a co innego można powiedzieć
pewnie że raźniej, a nawet bezpieczniej i przyjemniej - ale to potem, na początku masz prawo się bac i być całkowicie wytrącona z równowagi. to normalne!
nie będziemy cię tu na siłę rozweselać, bo myślę że sama świadomość że inni przechodzili przez to samo i dali radę, zapewnia odrobinę komfortu psychicznego i wsparcia - na to u nas możesz liczyć.
no i na zrozumienie również.
czyli witaj jeszcze raz, oswajaj się z chorobą we własnym tempie, nie musisz wnikać we wszystkie detale i mechanizmy tocznia od razu, stopniowo sie wdrożysz do życia z panem Lupusem.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert Moderator

|
Wysłany: Czw Lis 09, 2006 10:47 am Temat postu: |
|
|
Wszystko już zostało powiedziane, zatem nic dodać nic ująć Na początku opory i zniechęcenie to częste reakcje. Normalne. Jeśli jednak choć trochę przyczyniamy się do poprawy nastroju odwiedzających to również i mój winduje w górę. Szczególnie jakoś w tym tygodniu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
OLESIA Master butterfly

|
Wysłany: Czw Lis 09, 2006 10:48 am Temat postu: |
|
|
witaj Aneczko-głowa do góry będzie dobrze  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kicia Master butterfly

|
Wysłany: Czw Lis 09, 2006 1:14 pm Temat postu: |
|
|
Ja również witam serdecznie i pozdrawiam Kicia  _________________ De gustibus non est disputandum... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margo Stary wyjadacz

|
Wysłany: Czw Lis 09, 2006 1:36 pm Temat postu: |
|
|
Anieczka,bo to moze sie sufit na głowe zwalic tym bardziej ze dzieje sie cos na co w wiekszosci nie znasz odpowiedzi.Ale tak to jest ze z czasem,jak juz ci pisali ochloniesz,i wszystko po malutku do normy wróci tylko nie poddawaj sie. a Toczeń to wcale nie wyrok i ludzie tu na forum to najlepszy przykład.
Pozdrawiam i duzo zdrówka życzę  _________________ "Często pragnienie tego,czego nie masz,nie pozwala Ci się cieszyć tym,co masz"John Brown |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Czw Lis 09, 2006 1:39 pm Temat postu: |
|
|
witam bardzo cieplutko i serdecznie zobaczysz, wszystko się ułoży, oswoisz się i będzie dobrze. Z tocznie da radę żyć
super, że trafiłaś na forum
Pozdrawiam  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
agatka03 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Lis 09, 2006 1:55 pm Temat postu: |
|
|
Witam Imienniczkę!!!
Trzymaj się,poczytaj,sama zobaczysz,ile dziewczyn ma podobne problemy i wszystkie sa pełne optymizmu...
Pozdrawiam serdecznie.  _________________ ..."W życiu nie chodzi o czekanie, aż burza minie... Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu..." (Vivian Green) |
|
Powrót do góry |
|
 |
patrycja2000 Senior

|
Wysłany: Czw Lis 09, 2006 5:03 pm Temat postu: |
|
|
Witam Aneczko.. glowa do gory bedzie dobrze trzymaj sie! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidia Master butterfly

|
Wysłany: Czw Lis 09, 2006 5:06 pm Temat postu: |
|
|
Witaj w klanie .Miło Cię poznać.Wiem że to niełatwo ale czas pomoże.Za jakis czas popatrzyn na lupuska innym okiem i latwiej Ci będzie żyć.Niestety musisz przejść calą drogę poznawania choroby i oswajanie się z nia a potem zaakceptować że jest.Będą chwile bunt ale naszczeście przeminą.Można życ calkiem dobrze i bez większych sensacji.Zobaczysz będziesz życ jak wszyscy inni.
Pozdrawiam bardzo serdecznie
Lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
 |
aniusia Master butterfly

|
Wysłany: Czw Lis 09, 2006 10:21 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Aneczka
Pierwsza diagnoza dla wszystkich brzmiała jak wyrok, ale musimy z tym żyć i walczyć..Będzie dobrze, głowa do góry. Napewno znajdziesz tutaj tematy które Ci w tym pomogą i samych życzliwych ludzi, którzy pomogą Ci z tym walczyć.
Wszystkiego dobrego  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agnieszka14 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lis 10, 2006 12:12 pm Temat postu: |
|
|
Cześć Aneczka wkrótce ochłoniesz i z czasem zaczniesz zapominać o chorobie trzymaj się ciepło  |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lis 10, 2006 7:11 pm Temat postu: |
|
|
Witam i ja cieplutko i serdecznie w naszym klanie motylkowym i nietylko motylkowym....  _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|