Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Trudna diagnoza?
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13, 14, 15  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sob Lis 11, 2006 8:52 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tajemnicza zmiana miejśc, myslę że że nie chciała ci spojrzeć w oczy, a może, co jest mniej prawdopodobne ale mozliwe, odsunięto ją od ciebie, dosyć złego ci wyrządziła
DorciaR
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sob Lis 11, 2006 8:56 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Między lekarzami są pewne układy i też o pewnych sprawach Ci nie mówią do końca.....często mydlą oczy jak nie umieją sobie poradzić z problemem.
Agnieszka14
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sob Lis 11, 2006 9:37 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dorcia wstrząsające to co napisałaś Shocked
Tym bardziej cieszę się, że jesteś już tu z nami. Trzymaj się ciepło.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Lidia
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sob Lis 11, 2006 10:05 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dorcia świetnie że tak się skończyło ale ile tego cierpienia było z powodu braku kompetencji i chyba tumiwisizmu tej pani doktor.Zgroza ogarnia że takim ludziom powierza się ludzkie zdrowie i życie.Mamy XXI wiek a czasem trudno w to uwierzyć.
Trzymaj się .Życzę zdrowka i niech wreszcir się wszystko wyjaśni co przyczyną a co skutkiem i jakiej choroby.
Buziak
Lidka

"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
kicia
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sob Lis 11, 2006 10:15 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dorcia na jakim oddziale w AM leżałaś? Współczuję i pozdro Kicia Laughing
DorciaR
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sob Lis 11, 2006 10:22 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Chyba można powiedzieć o szczęściu. Niestety nie ja jedna mam takie problemy z lekarzami. Do tego trzeba być bardzo silnym i nie poddawać się. Sama nie wiem z kąd tą siłę biorę. Co do diagnozy....no cóż...już trochę wiadomo co mi było i jest. Może wkrótce się dowiem 100% diagnozy.

kicia leżałam w II klinice chorób serca.

Pozdrawiam i dziękuję za dobre słowa. Wszyscy tutaj borykamy się z chorobą i dlatego tak dobrze się rozumiemy.
Wiktoria
Kadet
Kadet

PostWysłany: Nie Lis 12, 2006 5:02 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

"z wycinkami różnie bywa, np. mój był faktycznie ślepy Laughing mała blizna na pamiątkę i tyle. dobrze, że w biopsji wątroby coś wyszło."

Właśnie odnośnie wycinków, to mam pytanie Nenya i do innyh osób, które miały takowe zabiegi. Niedługo mnie czeka biopsja nerki, czy jest to takie straszne jak się wydaje??? Nie ukrywam, że trohe się boję Sad
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Nie Lis 12, 2006 5:29 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

poczytaj tutaj , masz tu wszystko na temach chorob nerek, klasyfikacji oraz biopsji
http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=894
korzystaj z opcji szukaj w wyszukiwarce potrzebny ci temat znajdziesz raz dwa
Wiktoria
Kadet
Kadet

PostWysłany: Nie Lis 12, 2006 6:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Monika B napisał:
poczytaj tutaj , masz tu wszystko na temach chorob nerek, klasyfikacji oraz biopsji
http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=894
korzystaj z opcji szukaj w wyszukiwarce potrzebny ci temat znajdziesz raz dwa

chodzi mi raczej o Wasze doświadczenia, niż o terminy medyczne... Wink
nenya
SuperMOD
SuperMOD

PostWysłany: Nie Lis 12, 2006 6:57 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiktoria, słuchaj co radzi Monika, bo dobrze gada Laughing
Wyszukiwarka to potęga Wink
od razu byś znalazła wątek pt.:
Biopsja nerki
i tam oprócz "teorii" są aż 3 strony praktyki Laughing

A poważnie, zajrzyj tam, dziewczyny opisują swoje doświadczenia z zabiegu.
Ja miałam tylko biopsję wątroby i wycinek skórno-mięśniowy: naprawdę nie ma się czego bać, dla lekarzy to rutyna, o bólu nie można mówić - najgorsze jest unieruchomienie po biopsji, bo trzeba leżeć Rolling Eyes
i w sumie tyle, jedno dziabnięcie iglą, parę sekund, a potem dłuuugie godziny bezczynności Laughing
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Nie Lis 12, 2006 7:35 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

o biopsji nerki jest sporo na forum i moim zdaniem podałam wszytko w jedym, czyli teorie i sporo postów od dziewczyn , tego jest parę stron, i w 80% to własnie doświadczenia nas samych, czyli to o co ci chodzi ! jesli jeszcze wtedy znajdziesz jakies ptania oczywiście pytaj, bo od tego jesteśmy ale jesli masz juz tutaj wszystko to wystarczy tylko przeczytać, treminy naukowe to tylko na początku, wiec jesli przeczytasz , dowiesz się wszytkiego co juz zostało powiedziane na ten temat, po co powtarzac ?
to samo ?
Wiktoria
Kadet
Kadet

PostWysłany: Nie Lis 12, 2006 8:38 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

OK. Dzięki dziewczyny. Przeoczyłam, że są tam też wypowiedzi prywatne osób, które już miały biopsje ale już przeczytałam i czuje się znacznie lepiej. Wink
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pon Lis 13, 2006 9:48 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no i tak ma byc Very Happy jesli będziesz jeszcze czegos się bała pytaj, mam nadzijeę ze ten steres po lekturze chociaz trochę opanowałaś Wink
Selenka
Junior
Junior

PostWysłany: Czw Lis 16, 2006 7:49 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Aja kochani jestem juz po nowych badaniach ,i chyba zwariuje w zeszlym roku stwierdzili u mnie toczen ukladowy .. mieszkam w Niemczech i przepisali mi QLENSYL JEST TO LEK ANTYMALARYCZNY moj organizm nie tolerowal go ..nie moglam dogadac sie z mpim lekarzem nie chcial zrozumiec ze zle toleruje ten lek ..teraz zmienilam klinike i juz chyba zwaruje nowa doagnoza sjorgen-syndrom nie dostalam lekow tylko plik badan i odeslano mnie do lekarza rodzinnego a na nastepne badania mam sie zglosic za 6 miesiecy ..podam wam moje nowe wyniki moze ktos cos z tego zrozumie bo ja juz nic nie rozumie nowa klimika i nowa diagnoza ANA 1:1280..Anti-Ro(SS-A) pozytywny....Anti-La(SS-B) pozytywny...Rheumafaktoren 69IE....Akgegen citullinierte AG 26U/ml i co ja mam z tego zrozumiec Shocked moze ktos z was powie mi czy te wyniki sa bardzo zle..bo chyba znow trafilam na nieodpowiedniego lekarza dwie kliniki i dwie rozne diagnozy ..pozdrawiam wszystkich

zapomnialam jeszcze C3 -0.72 C4 0.11.....(lupus sensitiv) +46
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
nenya
SuperMOD
SuperMOD

PostWysłany: Czw Lis 16, 2006 11:14 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wg mnie, podkreślam nie jestem lekarzem, tym bardziej lekarzem niemieckim Laughing - to nie jest wyklucznie tocznia i zastąpienie go inną chorobą, tylko dodiagnozowanie, czyli uzupełnie diagnozy o nową chorobę czyli Syndrom Sjogrena. Te dwie jednostki bardzo lubią współwystępować, więc to by było całkie logiczne.
Powiedziano ci że nie masz tocznia? Odstawiono zupełnie dotychczasowe leki?

Wszystko co powinnaś wiedziec o Sjogrenie masz tu (łącznie z diagnostyka i znaceniem pciał SS-A i SS-B, które dla Sjogrena są specyficzne)
http://toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=755
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13, 14, 15  Następny
Strona 12 z 15

Skocz do: