|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
martek Master butterfly


Dołączył: 20 Wrz 2003 Posty: 552
|
Wysłany: Nie Gru 17, 2006 8:01 pm Temat postu: Mąka pszenna-mały przewodnik |
|
|
Mąka pszenna:
1.tortowa
jest mocno napowietrzona, nadaje się do pieczenia biszkoptów, ciast ucieranych i keksów.
2.luksusowa
nadaje sie do ciast drożdżowych oraz omletów
3.poznańska
nadaje się do ciast kluskowych np. kopytka, pierogi, knedle
4.krupczatka
najlepsza do ciast kruchych i parzonych
5.wrocławska
jest najmniej wilgotna i najlepiej nadaje się do przygotowania pizzy, ciasta francuskiego, naleśników. Można nią zagęszczać zupy, sosy a także do robienia zasmażek
Może komuś się przyda  _________________ Martek |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
Powered by PhPBB © 2001, 2002 phpBB Group
|