Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mucha Junior

|
Wysłany: Pią Sty 19, 2007 3:17 pm Temat postu: powitanie i podziekowanie 2 w 1 - mucha |
|
|
Witajcie!
jestem doktorantka biologii. ostatnio diagnozowalam sie na SLE. Forum okazało sie najlepszym dostępnym zrodlem informacji. (nie czulam sie zle ale zakładowy lekarz med. pracy uznal na 1 wizycie ze z dużym prawdopodobieństwem jestem chora i musiałam sie zmierzyć z systemem i niepewnością- jak Wy to dobrze znacie). Po 3 miesiącach niepewności dowiedziałam sie ze jestem zdrowa ale chciałabym cos dla Was zrobic. W zw. z zawodem mam dostęp do sporej liczby czasopism fachowych - instytut ma wykupiona subskrypcje. nie jestem lekarzem ale sporo rozumiem i mogłabym pomoc w szukaniu informacji u źródła  |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Pią Sty 19, 2007 3:24 pm Temat postu: |
|
|
DzieńDobry!
Oby jak najwięcej takich forumowiczy jak ty
Zdrowych i chętnych do pomocy - wielkie dzięki że się odezwałaś, mam nadzieję że jakoś użytecznie cię "wykorzystamy"
więc wpadaj do nas jak najczęściej, bo w tej chwili nic konkretnego nie przychodzi mi do głowy...  |
|
Powrót do góry |
|
 |
mucha Junior

|
Wysłany: Pią Sty 19, 2007 3:33 pm Temat postu: czekam na wykorzystanie ;) |
|
|
Nenya byłam i jestem pod wrażeniem Twojej fachowości!
Żeby było ciekawiej jestem w tej grupie ludzi co maja radośnie ANA pozytywne (miano 160, powtorzone badania, ENA negatywne) i babcie z RZS (zdiagnozowana ok 40 roku życia) i jakieś tarczycowe historie rodzinne (oczywiscie auto.). |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Pią Sty 19, 2007 3:39 pm Temat postu: |
|
|
dzięki, ale o fachowości mowy być nie może, nie jestem lekarzem, a mój zawód nawet nie jest spokrewniony z medycznymi
faktycznie, masz ciekawy zestaw, pewnie byłaś nielada wyzwaniem dla diagnostyków, zawsze są problemy jak ktoś za bardzo odstaje i nie pasuje do schematu
ANA bez objawów, czy objawy bez ANA - to zawsze zabija ćwieka
dobrze, że się wszystko wyjaśniło, ale przynajmniej wiesz "w razie czego" gdzie szukać oby nigdy nie było takiej potrzeby  |
|
Powrót do góry |
|
 |
mucha Junior

|
Wysłany: Pią Sty 19, 2007 3:45 pm Temat postu: |
|
|
czytałam forum intensywnie, wiec wiem nie jesteś lekarzem, co do fachowości miałam coś innego na myśli 1. dużo wiesz na temat wiadomy 2. bardzo sprawnie zarządzasz 3. sam dyplom akademii medycznej nie sprawia, że ktoś jest kompetentny... niestety  |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Pią Sty 19, 2007 3:49 pm Temat postu: |
|
|
wie, wiem, ale ostatnio jestem przerważliwiona w sprawie samozwańczych autorytetów internetowych, stąd takie uporczywe czepianie się i prostowanie
cieszę się skorzystałaś z naszych zbiorowych wysiłków, mam nadzieję że się u nas zadomowisz, nie koniecznie tylko w działach medycznych, na dole ględzimy na znacznie przyjemniejsze tematy, zapraszam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pią Sty 19, 2007 5:30 pm Temat postu: |
|
|
Witaj, więcej takch, jak ty, pamietam jak ja szukłam informacji na początku, , każdy diagnozowany szuka tego co to jest, szuka informacji lub jakiejs rady, a wtey nie bylo forum, nie było żadych informacji, była niepewnośc i starch, każdy objaw dodatkowa dolegliwośc była dla mnie zaskoczeniem,
dlatego dobrze ,że jest forum i chorzy moga podzelic sie swiomi watpliwościami a co najwaznejsze skonfrontowac swoej dolegliwości z innymi, ciesze sie ,ze przybyl ktos kto wniesie w to forum wiecej wiadomości , i wiecej teorii z twoej wiedzy skorzysta na pewno wiele osób _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert Moderator

|
Wysłany: Pią Sty 19, 2007 6:34 pm Temat postu: |
|
|
Witaj!
Nie wiem zatem czy jest sens wspominania o wątkach obowiązkowych (tak czy siak nikt tego nie zrobił, ale wierzę że forumowiczka je zaliczyła )
Hmm, teraz to się zastanawiam, czy nie przystopować (albo się nie wycofać...) z wyszukiwaniem i "podawaniem" informacji. Amatorszczyzna w tłumaczeniach, jedynie niewielkie doświadczenia własne i to, co wyczytane, choć nie zawsze wszystko zrozumiałe. Mój zawód to zupełnie inna dziedzina... Nigdy nie wiadomo kto to czyta. Liczę, że koleżanka pomoże nie tylko przy sprawach toczniowych.
Ostatnio zmieniony przez Robert dnia Nie Sty 21, 2007 8:30 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ewela1 Master butterfly

|
Wysłany: Sob Sty 20, 2007 5:57 pm Temat postu: |
|
|
witam serdecznie nowego forumowicza ... i to zdrowego
poadrawiam-ewela |
|
Powrót do góry |
|
 |
kicia Master butterfly

|
Wysłany: Sob Sty 20, 2007 7:05 pm Temat postu: |
|
|
Witam i ja serdecznie ...cieszę się, że zagościła tu kolejna osoba oczyszczona z podejrzeń czyli diagnozowana w kierunku tocznia i szczęśliwie badania wykluczyły chorobę...GRATULUJĘ i pozdrawiam Kicia  _________________ De gustibus non est disputandum... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidia Master butterfly

|
Wysłany: Sob Sty 20, 2007 7:20 pm Temat postu: |
|
|
Witam cieplutko .Jak to fajnie że Cię nie dopadł lupusek ale chcesz być z nami.
Zdrówka życzę z całego serca
Lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Nie Sty 21, 2007 9:39 am Temat postu: |
|
|
witaj Mucha..cieszę się że jesteś fachowej lektury na temat tocznia nigdy za wiele najwazniejsze jednak że jesteś zdrowa i z lupusem nic Cię szczegolnie nie łaczy ..zagladaj na nasze forum ..pozdrawiam  _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Nie Sty 21, 2007 1:33 pm Temat postu: |
|
|
Łał jak miło ze ktos zdrowy chce nam pomagac .super...miłego pobytu u nas ...  _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
aniusia Master butterfly

|
Wysłany: Nie Sty 21, 2007 5:40 pm Temat postu: |
|
|
To super, że chcesz być z nami... Witam Cię Mucha bardzo gorąco i serdecznie pozdrawiam.
Ania _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
mucha Junior

|
Wysłany: Pon Sty 22, 2007 10:19 am Temat postu: nadmierna skromnosc |
|
|
Robert napisał: |
Hmm, teraz to się zastanawiam, czy nie przystopować (albo się nie wycofać...) z wyszukiwaniem i "podawaniem" informacji. Amatorszczyzna w tłumaczeniach, jedynie niewielkie doświadczenia własne i to, co wyczytane, choć nie zawsze wszystko zrozumiałe. Mój zawód to zupełnie inna dziedzina... Nigdy nie wiadomo kto to czyta. Liczę, że koleżanka pomoże nie tylko przy sprawach toczniowych. |
Robercie, bez wyglupów,
Twoja wiedza znacznie przewyższa moją. im więcej osób szuka tym lepiej. Pacjent musi wiedzieć wszystko o swojej chorobie i już. moje tłumaczenia też nie będą bajecznie piękne tylko możlwie streszczone i zrozumiałe. to co dotychczas przejrzałam nie dotyczyło terapii (i o tym nie chciałabym się wypowiadać, bo nie jestem lekarzem) ale mechanizmów powstawania choroby i funkcjonowania organizmu.
Dziękuję Wszystkim za miłe powitanie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|