Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Dziwiny objaw - krótkie utraty przytomności?

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kasiakuc
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Nie Sty 21, 2007 9:08 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zauważyłam dziwny objaw u siebie : zaczyna mi się chcieć spaś silny nacisk na oczy..przez ułamek sekundy następuje jakby utrata perzytomności i trzeźwieję gdy czuję jak leci mi głowa..po czym boję sie tego uczucia choć wszystko z miejsca przechodzi....może to nic takiego ale ostatnio następuje częściej czy ktoś cos takiego doswiadczył Question Slonko
Robert
Moderator
Moderator

PostWysłany: Nie Sty 21, 2007 10:41 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie mam pojęcia... Może nerwy, zmęczenie dają o sobie znać, albo (oby nie) jakieś sprawy ciśnieniowe? Confused Trudno powiedzieć. Ja miałem nieco problemów - bóle i zawroty głowy, zmęczenie. Teraz jest dobrze.
Jeśli to się powtarza regularnie, bądź co jakiś czas, warto żeby lekarz się dowiedział. Takie jest przynajmniej ogólne zalecenie, a i zdrowy rozsądek to samo podpowiada.

Ostatnio zmieniony przez Robert dnia Nie Sty 21, 2007 12:07 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
nenya
SuperMOD
SuperMOD

PostWysłany: Nie Sty 21, 2007 11:25 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hmm, ciekawe, trzeba pogadac z lekarzem, może to coś z chwilowym niedokrwieniem, albo układem neurologicznym (?), a może w ogóle nie ma się czym przejmować, różne dziewaczne epizody "przedsenne" czasami się zdarzają nawet zdrowym ludziom, np. mioklonie przysenne, czyli krótkotrwałe drgnięcie, "kopnięcie" nogą w momencie zasypiania, nie ma żadnego znaczenia patologicznego i nie wymaga leczenia, a bywa dość niepokojące...
trudno zgadywać co się dzieje u ciebie Confused
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Nie Sty 21, 2007 5:17 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kasiu powiedz to swojemu lekarzowi może nie być to nic takiego ale byc może to objawy padaczki,czyli cos z układem neurologicznym ja tez miałam podobnie , z tym że trwało to czasmi minute , a czasami parę minut nagle chcialo mi sie spac, a potem nastepowały krotkie wyłączenia swiadomości, padaczka to nie tylko pełna utrata swiadomości oraz drgawki i piana na ustach, moze byc i cos takiego jak u ciebie, padaczka ma rózne odmiany , możesz być zupelnie normala , nikt tego nie widzi ale wyłacza ci sie jakby kontakt z otoczeniem , ktos moze do ciebie mówić a ty nic, masz chwilowe dziury w pamięci , nie wiesz gdzie jestes, boisz sie wyjśc z domu , bo gubisz się w tłumie , byc moze to tez mikro udary albo jak pisze Nenya nic takiego, ja czesto mialam jakby zapadanie się w siebie, trudno to wytłumaczyc a to nie bylo nic takiego naturalny odruch ale bardzo nieprzyjemny
aniusia
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Nie Sty 21, 2007 6:03 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dobrze, że tutaj zajrzałam! Własnie od jakiegoś czasu mam podobne zdarzenia tzn niewiadomo z czego nagle odchodzą mi siły i przez moment przerwa w życiorysie. Ogólnie jestem bardzo słaba. Nie wiem ???czy to może być od Endoxanu?? Tak mi się wydaje,że od momentu brania tego leku zaczęłąm bardzo słabnąć. Nie mogę poza tym jeść, mam nudności, bóle głowy i zaburzony rytm serca. Ciśnienie też zaczęło mi niebezpiecznie iść do góry. W środę miałam 190/112, po lekach obniżających spadło do 160/105, a wieczorem znów to samo i tak jest do dzisiaj. Co obniże to po pewnym czasie znów idzie do góry. Rolling Eyes
Moderator
Moderator

PostWysłany: Nie Sty 21, 2007 7:35 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

aniusa moze zmiana lekówna nadcisnienie ci potrzebna , jesli tak wyglada obniżenie cisniena to cos mi sie wydaje ,ze leki na cisnienie nie działają
aniusia
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Nie Sty 21, 2007 8:17 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzięki Moniko! Biorę Prestarium 5 mg.Zaburzenia rytmu serca mogą być od ciśnienia? Nigdy tak nie miałam dlatego wiążę to z Endoxanem. Ciśnienie wysokie miewałam często przed udarem, ale serce mi tak nie wariowało.
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pon Sty 22, 2007 9:35 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zaburzenia rytmu to raczej nie jest od ciśnienia ale od samego serca,czasmi od zazywanych leków to tez trzeba leczyć i to koniecznie, przydałby ci sie kardiolog, który wyjasni co tak naprawde się dzieje, samo słabiecie tez moze byc związane z sercem, jesli zle pracuje to naturalym jest ,ze organizm jest słabszy i niedotleniony, a cisnienie wysokie ?są rózne powody moze to byc od nerek, od leków ,tutaj lekrz potrzebny ,trzeba to koniecznie wyjasnić i byc może zmienic leki, tak wysokie cisnienie jest niebezpieczne
Asia
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

PostWysłany: Pon Sty 22, 2007 3:31 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A może wszystkiemu winna pogoda. Ja od pewnego czsu tez jestem ciągle zmęczona, często pobolewa mnie głowa i mam tak jakby lekkie zawroty głowy, takie chwilowe i dziwne. Może to spadek ciśnienia, leki od dłuższego czasu biorę te same. A może to jakieś hormony?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
kasiakuc
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Wto Sty 23, 2007 11:49 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dzisiaj byędąc na konsultacji w sprawie fibriomialgi powiedziałam o tym lekarzowi i odpowiedział mi że wlaśnie przy wtornej fibromialgii z nałożonym zespołem przewleklego zmęczenia takie zatracanie w świadomości może mieć miejsce ale nie wykluczył innych powodow....dzieki za każdy post... Slonko
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: