Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
marzanka Junior

|
Wysłany: Pią Lut 11, 2005 9:49 am Temat postu: Dretwienie dloni |
|
|
Witam!
Od tygodnia mam zdretwiala dlon lewa, a wlasciwie skore dloni.
Mam uczucie jakby dlon pokryta byla parafina.Nieprzyjemne uczucie, takiej obcosci. Mam podwyzszony OB i nieco CRP. Zalecenie lekarzy jest typowe-podwyzszenie sterydow. Na razie ich nie podwyzszam ,gdyz musze wykonac jeszcze inne badania.
Czy podobna rzecz przytrafila sie komus z forum? Czy moze miec to zwiazek z toczniem ? Wczesniej miewalam zaburzenia ukladu nerwowego (dreczace, niekonczace sie bole glowy ,dziwne zawroty glowy) i po tygodniach poszukiwan przyczyny w szpitalu , objawy mijaly dopiero po zwiekszeniu sterydow i wlaczeniu lekkej chemii. _________________ Marzanka |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasia25 Super senior

|
Wysłany: Pią Lut 11, 2005 11:56 am Temat postu: |
|
|
niestety drętiwnie ręki nie jest mi obce, ilekroć byłam na mniejszych dawkach sterydów - działo się to zwłaszcza w nocy - teraz odpukać chyba cell cept działa - bo jestem na 8 mg. metypredu i nic sie nie dzieje...
to, może być symptom zaostrzenia... niestety. pozdrawiam ciepło |
|
Powrót do góry |
|
 |
marzanka Junior

|
Wysłany: Pią Lut 11, 2005 1:26 pm Temat postu: dziekuje |
|
|
Dziekuje za odpowiedz .Tez mam wrazenie ,iz jest to nawrot choroby.
No coz , ratunek wiec w Metypredzie i powinno byc dobrze!Pozdrawiam  _________________ Marzanka |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pią Lut 11, 2005 4:33 pm Temat postu: |
|
|
Dretwienie dloni i dretwienie nog moze byc zwiazane z zaostrzeniem tocznia.....ale nie tylko ......moze to byc rowniez niedobor magnezu i potasu w organizmie.........zrob dodatkowo elektrolity.....latwiej je uzupelnic........jezeli beda dobre to niestety trzeba podwyzszyc sterydy
Monika |
|
Powrót do góry |
|
 |
|