Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
dottek Junior

|
Wysłany: Sob Sty 27, 2007 9:41 pm Temat postu: Pozdrawiam - dottek |
|
|
Witajcie
Mam nadzieję, że dzięki temu forum moja mama (osoba "niekomputerowa") nie będzie się czuła się sama ze swoją chorobą.
Mama ma 54 lata, od 6 lat choruje na zespół Sojgrena. Diagnoza pojawiła się dopiero około miesiąca temu (wreszcie trafiła na odpowiedniego lekarza). |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Sob Sty 27, 2007 9:46 pm Temat postu: |
|
|
Witajcie zatem obie!
Mama na pewno da się choć drobinę "skomputerować" żeby sobie z nami pogadać, a będzie miała z kim, bo oprócz chorej "młodzierzy", spotka też swoje rówieśniczki, jak one dają radę z kompem to i ona da
No i kilku sjogrenowców wśród nas jest.
Koniecznie ją zachęć!
Nie tylko do czytania o Sjogrenie (a mamy już sporo wiadomości zebranych z dziale z Doniesieniami) ale do zwykłego przebwania w ciekawym towarzystwie
Pozdrawiam i dzięki za dołączenie do naszego grona  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert Moderator

|
Wysłany: Sob Sty 27, 2007 9:49 pm Temat postu: |
|
|
O, witajcie również!
Cóż za nietypowa wiadomość... chociaż rodzinne posty już się pojawiały.
Dobrze trafiliście. Mamy tutaj parę osób z zespołem Sjogrena, są również informacje. Mam nadzieję, że będą pomocne. Polecam chociażby ten wątek: Zespół Sjögrena, ale znajdziecie wiele innych. Pytajcie, nie krępujcie się. Informacja i wsparcie dobrym słowem to jedyne co możemy udzielić.
Tak to bywa z diagnostyką, ale cieszę się że wreszcie coś się "ruszyło".
Trzymajcie się!
Pozdrawiam.
PS. Obie albo oboje? Jak to jest? 
Ostatnio zmieniony przez Robert dnia Nie Sty 28, 2007 11:30 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasia 72 Master butterfly

|
Wysłany: Sob Sty 27, 2007 10:39 pm Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie jako jedna z grona Sjogrenowców. Mi osobiście to forum pomogło zrozumieć i zakceptować moją chorobę,czego i Wam życzę.
Serdecznie pozdrawiam i zachęcam do udziału w forum.Jest tu masa wspaniałych osób. _________________ (...)"Gdziekolwiek ziemia jest snem nie przebudzonym jeszcze,
uwierzyć trzeba w kształt i kochać senny pozór,
na wietrze budować mgłę i w pół nie urywać snu.
Gdziekolwiek ziemia jest snem,tam trzeba dośnić do końca." |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidia Master butterfly

|
Wysłany: Nie Sty 28, 2007 8:49 am Temat postu: |
|
|
Witam cieplutko w zasypany śniegiem poranek.Twoja mama ma dobrą córkę że nawet tak chce jej pomóc.Twoja mama jest z mojego pokolenia a nawet nieco młodsza.Pokaż mamie podstawy porozumiewania się a dalej pójdzie jak po maśle.Fajnie was poznać.Tu można się dowiedzieć znacznie więcej niż od lekarzy no i można poznać doświadczenia chorych a to sprawa bardzo istotna.Tu tak naprawdę poznałam zasady a raczej brak zasad jakimi siś rządzi moja choroba ale przekonałam się że świat wcale nie stracił na uroku.
Pozdrawiam bardzo serdecznie i życzę zdrowka Wam obu.
Lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Nie Sty 28, 2007 9:45 am Temat postu: |
|
|
witajcie obie ..tak jak poprzednicy popieram wniosek by nauczyć mamę podstaw by mogla osobiście brać udział we forum .Ty tez jak najbardziej ale to zupelnie inaczej być samodzielnym..może mama da sie przekonać ja tez miałam problemy na początku bo uczylam się od podstaw... z pewnością mam sie wreszcie odwazy..pozdrawiam seredcznie..  _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert Moderator

|
Wysłany: Nie Sty 28, 2007 11:19 am Temat postu: |
|
|
He, he, skąd wiecie, że "dottek" to nie syn, tylko córka? Chyba, że ja czegoś nie wiem... Nie widzę jednak żadnych znaków, by móc swobodnie określić płeć.
Swoją drogą miło, że członkowie rodzin angażują się w sprawy najbliższych. Oby tak dalej.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidia Master butterfly

|
Wysłany: Nie Sty 28, 2007 11:41 am Temat postu: |
|
|
Faktycznie Robert masz rację to równie dobrze może być syn.Jeśli nawet to mam nadzieje żę się nie obrazi.Jakby nie było dobre dziecko.
Lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Nie Sty 28, 2007 5:21 pm Temat postu: |
|
|
coz mysle ze mama się nauczy , co prawda jestem o prawie dekadę mlodsza ale kompa nauczyłam sie obsługiwać dopiero 2 lata temu a teraz nie wyobrażam sobie zycia bez kompa
i oczywiście bez forum, jak poczytacie i spawdzicie jaka tutaj panuje atmosfera to i mama zacznie ciągnąc do kompa jak do siły przyciagającej mysle że da rade, chciec to móc _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
KingS Kadet

|
Wysłany: Nie Sty 28, 2007 7:32 pm Temat postu: |
|
|
Witam Ciebie i Twoją mamę. Tu na pewno znajdziecie wile przydatnych informacji i spostrzeżeń związanych z chorobą. Głowa do góry  _________________ "Nie ważne jest skąd dokąd błądzisz, każdy drogę swą odnaleźć chce- pewnie i Ty!" |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pon Sty 29, 2007 9:41 am Temat postu: |
|
|
witam bardzo serdecznie w naszej forumowej rodzince  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
dottek Junior

|
Wysłany: Pon Sty 29, 2007 6:52 pm Temat postu: |
|
|
Serdecznie dziękujemy za miłe przyjęcie
Ps. jestem córką  |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Pon Sty 29, 2007 6:57 pm Temat postu: |
|
|
^ nie mogę powiedzieć, żebym była zaskoczona  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert Moderator

|
Wysłany: Pon Sty 29, 2007 7:04 pm Temat postu: |
|
|
Ale czym? Najzwyklejsze pytanie było. Cokolwiek znaczy xywka dottek (zakładam, że z angielskiego dot - kropka, czyli tu niejako "kropeczka" ), w j. polskim nie chce być inaczej niż ten dottek - mylące. W poście otwierającym nie było niczego, co wskazuje na płeć osoby piszącej, a warto wiedzieć jak zwracać się do danej osoby - kobiety, mężczyzny, kobiety i mężczyzny lub dwóch kobiet (w tym przypadku). Bezosobowo to tak głupio nieco, no nie? Ja nie wiedziałem i nikt nie informował po drodze Wszyscy z marszu uznali, że to dwie Panie. Hmm... Przezorny zawsze ubezpieczony. Dzięki za info. |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Pon Sty 29, 2007 7:26 pm Temat postu: |
|
|
hmm, mnie się nie z kropką ale z Dorotą skojarzyło, znacznie prościej wtedy dopasować płeć  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|