Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

choroby w rodzinie
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
janet
Kadet
Kadet

PostWysłany: Pią Lut 16, 2007 6:53 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam

W mojej rodzinie ze strony taty - wystepował RZS babcia, tato, wujek - zachorowł ok. 3 lat temu bardzo szybko sie mu posuneła Sad również ze strony taty jest rak - a w sumie białaczka, mój tato zmarł na nią oraz kuzyn w wieku 14 lat a, dziadek znów miał raka żołądka.
A ze strony mamy problemy z krążeniem.
Ani
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Lut 16, 2007 7:36 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U mnie też cosik jest, Babcia - zmarła na białaczkę, brat mamy- też, tata-choroba zwyrodnieniowa stawów, siostra - prawdopodobnie też, ale nie zdiagnozowana, drugi brat mamy - zmarł na chorobę nowotworową, która zaczęła się od wrzodów żołądka, a mama ma niedoczynnośc tarczycy...
Hmmm, to chyba wszystko...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pią Lut 16, 2007 7:55 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

widze ,że duzo białaczek , tak jak u mnie i nowotwory też
Ani
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Lut 16, 2007 7:58 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przykre to wszystko razem... Crying or Very sad
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
angela
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sob Lut 17, 2007 1:29 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dla mnie było ciężko się pogodzić z toczniem przez fakt, że nikt u mnie nie chorował na tak zwane ,, poważne choroby" a nie nie przepraszam mama mojego taty ma cukrzyce a jego ojciec zmarł również przez powikłąnia związane z cukrzycą;wtedy jak się dowiedziałam o swojej chorobie to byłam zdenerwowana i przykro mi było, bo nigdy nie miałam ,,dostępu" do ,, poważnych" chorób...
kasia 72
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sob Lut 17, 2007 2:01 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W mojej..... rodzince jakby tak najdalej sięgnąć pamiecią to moja prababcia a ojca babcia miała jakiś ostry artretyzm,ręce powykręcane....tak ją pamiętam..a mialam chyba 7 lat jak zmarła.
Babcia od strony ojca cukrzyca,nadciśnienie, babcia od strony mamy ma zapalenie nerwu trójdzielnego twarzy i miewała kiedyś problemy ze stawami,chociaż żadnej konkretnej diagnozy nie postawiono.
W sumie to po skończeniu 8 klasy w wakacje tez mnie dopadło takie zapalenie nerwu twarzowego,nawet z paraliżem jednej strony twarzy. Na szczęście szybko przeszło po zastrzykach i nagrzewaniach ,ale strasznie to wspominam. Hary
A tak najbliżej...hmm....tato raczej zdrów...a mamcia nadciśnienie.(w przeciwieństwie do mnie...moje cisnienie 80/60 norma)..no i czasem też skarzy się na jakieś bole w barku,łokciach itp. Muszę ją zagonić do reumatologa.
Gdziekolwiek ziemia jest snem,tam trzeba dośnić do końca."
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Strona 3 z 3

Skocz do: