Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Alkohol...
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Ani
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Lut 22, 2007 7:28 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ale to zależy od danego organizmu, jeden nie zreaguje źle, a inny bedzie się buntował tak jak mój. Napisałam wcześniej, że u mnie pojawia się drzenie rąk i zawroty głowy, niezależnie od ilości wypitego alkoholu, czasami robi mi się słabo. Dlatego unikam picia, a na imprezach bawię się dobrze bez dopalaczy Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Robert
Moderator
Moderator

PostWysłany: Czw Lut 22, 2007 7:43 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Szemek napisał:
ja podobnie, też nie jestem koneserem trunków Smile 18 lat dopiero w październiku kończę, ale zamierzam pozostać abstynentem długo (jeśli nie jeszcze dłużej). Lizanie kieliszków albo spijanie pianki z piwa Smile było jakiś czas temu (może z 10 lat temu), ale teraz się tego wystrzegam. Wszystko jest dla ludzi tylko po prostu trzeba z tego umiejętnie korzystać, a to że ktoś chwali się że upił się do nieprzytomności albo ma kaca to dla mnie jest żałosne. Moi koledzy jak obchodzę w tym roku osiemnastki to z reguły litr Absolwenta wypiją. Ja nie biorę w tym udziału może po części dlatego, że mój tata przez długi czas miał problemy z alkoholem, na razie jest spokój. Nie wiem czy są jakieś "alkoholowe" geny, ale losu wolę nie kusić.

Kolego Przemysławie! Zadziwiasz mnie... Ale może i nie. Masz pewne doświadczenia wynikające z obserwacji, a to bardzo często buduje pozytywne postawy. Jak najbardziej - umiar należy zachowywać we wszystkim. Oby tak dalej!
Ani też ma rację - skutki działania trunków zależą też od samego organizmu. Są jednak leki, przy których spożycie alkoholu niejest wskazane. Wszystko powinno być w ulotce, a najlepiej wypytać lekarza. Mój nawet nie prowokowany do wypowiedzi, sam mówił co i jak.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
angela
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Lut 22, 2007 10:28 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dokładnie tak jak piszecie, wszystko zależy od tego jak nasz organizm zareaguje bo każdy z nas jest indywidualnością Wink
Ja w sobotkę wypiłam 2 lampki wina, a wcześniej przy kolacji na walentynki jedno (różnica 2 dni, w sumie 3 Rolling Eyes nie wiem hehe...) w każdym bądź razie na mnie nie zadziałało źle wszytsko było ok, tzn troszkę mi już uderzyło do głowy i nie wiem czy temu że biorę takie a nie inne leki czy po prostu że ze mnie taki twardy zawodnik Wink ... a przy okazji biorę 10mg encortonu.
kinga
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pią Lut 23, 2007 9:15 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kiedyś pytałam się lekarza, czy mogę jakieś % - nie widział przeciwskazań i od czasu do czasu w odpowiednich ilościach wypiłam coś Very Happy wszystko jest dla ludzi i od nich zależy jak z tego skorzystają Smile tylko teraz przy cyklosporynie mam ZAKAZ % hehe złamałam go przy "czekoladówce nenya" Laughing Wink

PS.zapomniałam dodać iż nie odczuwałam nigdy niczego złego po alkoholu, nawet przeciwnie po czerwonym winie czułam się jak nowonarodzona Laughing

Powrót do góry
agnieszka29
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Lut 23, 2007 11:13 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tak to zapewne zalezy od oraganizmu bo jak są imprezki to tez sobie pozwalam na drinka czy winko a czasem nawet pifkooooooooooooo z sokiem:D i jakoś niezauwazyłam by coś złego się działo ...Smile
ps, jestem na 10 entka:)
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Nie Lut 25, 2007 6:37 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja zrobiłam wywiad wsród lekarzy oraz na początku u kuzyna lekarza właśnie, otoz jesli to jest lampka wina od czasu do czasu czy słaby drink lub jedno piwo, to na pewno alkohol nie zaszkodzi,
ja zrobiłam wywad ale nie piją wcale, ot ta dla własniej ciekawości , nie piję wcale, i jakos ten problem to dla mnie abstrakcja, ale wiem ,że niewielka ilośc nie sparwi organizmowi kłopotu, chyba ,że ktos jest po ostym ataku trzustki Very Happy
my pytałysmy jeszcze farmakologów klinicznych, twierdzą to samo Wink
karolina7
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pon Lut 26, 2007 10:03 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No wlasnie a ponoc lampka wina dziala dobrze na sere krązenie i tak dalej
Łukasz F.
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Nie Gru 30, 2007 12:14 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Właśnie zrobiłem mały "poligon doświadczalny"- imponująca ilość 1 piwa. Dla porównania- dwa tygodne temu "do szczęścia" wystarczył mi baton "Pawełek" (1 piwo = 6-7 Pawełków).

Wyszło że mogę pić, nawet lepiej się czuję po takim piwie, byle nie za często. Zobaczę jeszcze co będzie jutro ale nie powinno dojść do rewelacji. Za to wódki nie tknę- po prostu mnie odrzuca.

PS. Piłem pierwszy raz od prawie 3 miesięcy- piwko weszło jak woda Smile
ludmila_07
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Nie Gru 30, 2007 10:28 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a ja w drugo dzień świat wypiłam lamkę czerwonego wina, na drugi dzień leżałam nieruchoma , mam nadzieję żę to nie po tym winku , tylko tak jak dziewczyny napisały -ze zmęczenia

W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG Tlen
kinga
Moderator
Moderator

PostWysłany: Nie Gru 30, 2007 10:32 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

raczej ze zmęczenia
kieliszek czerwonego wina chyba ( Question Exclamation ) by nie zaszkodził
ale to sprawa indywidualna
ja po czerwonym winie (oczywiście z umiarem) czuję się rewelacyjnie

Powrót do góry
Łukasz F.
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Nie Gru 30, 2007 12:39 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Najnowszy raport z wczorajszego "poligonu"- efektów ubocznych brak, nawet się czuję lepiej jak wczoraj.

Czyli poszło na zdrowie Very Happy
Itunia
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pon Gru 31, 2007 9:35 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja na wszelki wypadek trzymam się z daleka od alkoholu, ale go nawet nie lubię...
Powrót do góry
ludmila_07
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pon Gru 31, 2007 11:44 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja też nigdy właściwie mocnych trnków nie piłam, lubię czerwone wytrawne wino, kieliszek jakiejś naleweczki .
przez ostanie 3 lata nie piłam prawie wcale, ale dziś szampan się mrozi a winko niedługo odkorkujemy żeby się uaktywniło

W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG Tlen
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pon Gru 31, 2007 12:44 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

znam sporo osob ktore na sterydach pija i to sporo, i jak twrdza nic im nie ma ?
nie wiem sama nie pije , bardzo zadko zdarza się kilelszek wina czy lampka szampana ale to zdarza się wyjatkowo

moja kolezanka lubiła alkohol ( dobrze się z tym ukrywała do czasu ) i kilka dni temu minęla 3 rocznica jej smierci, alkohol , sterydy , i inne leki -efekt niewydolnośc wątroby spiączka i została tylko pamiec, a miała wtedy 43 lata,
to tak ku przestrodze
karolina7
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Nie Sty 06, 2008 10:01 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja od czasu do czasu pozwalam sobie na troche winka 2, 3 lampki.Czuje sie po tym dobrze nic mi nie dolega ale to sprawa indywidualna
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 2 z 5

Skocz do: