Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Niu_Nia113 Kadet

|
Wysłany: Pon Mar 07, 2005 3:37 pm Temat postu: Sjogren, zesp.antyfosfolipidowy |
|
|
Moze mi ktos wytlumaczyc co znaczy "syndrom (zespol) Sjogrena" i "zespół antyfosfolipidowy "?
Szukalam na necie ale nie moge znales nic
AHA
jak przy badaniu przeciw cial wyjdzie mi wynik dodatni = jestem chora
to nie moge oddawac krwi,
ale jesli teraz wyjdzie mi minus?!
To moge oddawac krew?!
Znaczy to ze jestem zdrowa i po prostu lekarze pomylili sie w diagnozie??!!
_________________ .: so i take out a blade,
.: & run it along my warm white skin..
.: wishin for the strength to push it deeper in,
.: im 2 weak.. |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Pon Mar 07, 2005 4:06 pm Temat postu: |
|
|
Niu Nia!
Wszystko jest już na forum, obszernie i szczegółowo opisane...
Syndrom Sjogrena:
http://toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=755
Zespół antyfosfolipidowy (i stan przedrzucawkowy):
http://toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=748
O negatywnych wynikach odpowiedziałam w innym wątku, przy okazji usuwam twój post z wątku o ciąży bo zadałaś te same pytania na 3 miejscach forum!
fajnie że jesteś hiperaktywna, ale proszę cię formułuj pytania możliwie szczegółowo ( te wątki które podałam wyżej nie są dla ciebie wystarczajace, chcesz wiadomości dodatkowych - daj znać to poszukam) i zapewniam cie że raz - wystarczy, nic nie zostanie przeoczone, przynajmniej na tym forum, na forum "zielonym" nie ręczę
pozdro! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Niu_Nia113 Kadet

|
Wysłany: Pon Mar 07, 2005 4:50 pm Temat postu: |
|
|
"Moze mi ktos wytlumaczyc co znaczy "syndrom (zespol) Sjogrena" i "zespół antyfosfolipidowy "? " - wiem ze zadalam jeszcze na innym poscie ale niewiedzialam jak to wykasowac!
A nie dziala mi wyszukiwanie, zawsze pisze 0 znalezionych czy cos takiego. i nie moglam znalesc o tym o co pisalam.
Sorki za klopot
_________________ .: so i take out a blade,
|
Powrót do góry |
|
 |
agatka03 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Mar 07, 2005 5:15 pm Temat postu: |
|
|
Cześć! Choruję na Zespół Sjogrena.Bardzo obszerne i wyczerpujące informacje na ten temat znajdziesz na naszym forum w rubryce "Wymiana doświadczeń." Niezastąpiona Nenya przetłumaczyła artykuły na temat choroby.Lekarze powiedzą mniej,niż tam przeczytasz.Pozdro _________________ ..."W życiu nie chodzi o czekanie, aż burza minie... Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu..." (Vivian Green) |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Pon Mar 07, 2005 7:27 pm Temat postu: |
|
|
Spoko!
od tego właśnie są moderatorzy.
żaden kłopot.
zmieniać i kasować swoje posty możesz po zalogowaniu się, wówczas przy twoim poście jest przycisk "zmień" - otwierający okno z aktywnym tekstem który umieściłaś i możesz z nim wtedy robić co zechcesz.
a co do funkcji szukaj - to ja mam zazwyczaj odwrotny problem, bo wyskakuje kilka stron odpowiedzi
wystarczy wpisać słowo którego szukasz w okienku i zaznaczyć pod nim opcję " Szukaj któregokolwiek słowa lub wyrażenia jak je wpisano"
wtedy pojawią sie wątki w których w jakimkolwiek poście padło dane słowo (jest zaznaczone wówczas na pomarańczowo)
a jeszcze lepiej wpisać część szukanego słowa i zakończenie zastąpić gwiazdką np.
włos* to wyszukane zostaną wszystkie słowa z tym rdzeniem zarówno włosy, włosów, włosom, włosowaty. itp - takie szukanie jest jest dość ogólne
inna możliwość to szukanie szczegółowe np. pełnego wyrażenia - przez wzięcie w cudzysłów szukanych wyrazów np. "wypadanie włosów"
czasami warto jeszcze spróbować różnej pisowni - bo jak widzisz często pomijamy niechcący polskie znaki, więc zamiast -włosów- warto wpisać -wlosow-
wszystko na razie co mi przyszło do głowy...
mam nadzieję że wyszukiwarka zacznie śmigać prawidłowo, ale nie znaczy to że masz przestać zadawać pytania!
wal śmiało
zawsze ktoś odpowie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Niu_Nia113 Kadet

|
Wysłany: Pon Mar 07, 2005 8:22 pm Temat postu: |
|
|
dzieki
To ze moge edytowac to wiem, ale usuwac ni moge ;P
Mi nie wyszukuje chyba bo mam cos zepsutego windowsa,
i nieraz banalnych hasel na 'wp' czy 'onecie' tez mi nie wyszukuje  _________________ .: so i take out a blade,
|
Powrót do góry |
|
 |
slodka_istota Master butterfly

|
Wysłany: Sro Mar 09, 2005 12:42 pm Temat postu: |
|
|
Witam
Niu_nia w takim razie radze Ci sformatowac dysk i na nowo postawic windowsa - powinno pomoc.
Pozdrawiam
slodka:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Niu_Nia113 Kadet

|
Wysłany: Sro Mar 09, 2005 12:53 pm Temat postu: |
|
|
Kiedys jusz mi sie tak dzaialo to wina wiruska