Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kather Senior

|
Wysłany: Sro Kwi 04, 2007 12:18 pm Temat postu: Jestem Kasia. Chyba mam toczeń |
|
|
Witam
Wszystko jest dla mnie nowe i nieznajome. Jestem w trakcie diagnozowania ale jak poczytałam Wasze forum to mam prawie wszystkie objawy.Narazie mnie wszystko boli i czekam do piątku na szpital jednodniowy na Spartańskiej. Biorę sterydy i przeciwbólowe. Chwała Bogu trafiłam od razu do dobrej reumatolog, która już przy pierwszej wizycie zajęła się mną serdecznie i profesjonalnie.
Bardzo mnie boli , a najbardziej wieczorem.
pozdrawiam
Kasia |
|
Powrót do góry |
|
 |
agatka03 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Kwi 04, 2007 12:40 pm Temat postu: |
|
|
Witaj, Kasieńko!
My tutaj wszyscy tacy trochę "pokreceni" ale sama zobaczysz, ilu wspaniałych ludzi tu się przewija!
Miłego dnia! _________________ ..."W życiu nie chodzi o czekanie, aż burza minie... Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu..." (Vivian Green) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert Moderator

|
Wysłany: Sro Kwi 04, 2007 12:42 pm Temat postu: |
|
|
Witam.
Mam nadzieję, że poczujesz się u nas jak u siebie. Na początek - traktuj zebrane informacje jako swojego rodzaju kompendium nt. danej choroby, a nie coś co musi wystąpić. Każdy przypadek jest inny mimo, iż widoczne są podobne objawy. Także nie ma co gdybać i podejrzewać cokolwiek bez dokładnych badań.
Dla relaksu zapraszam do działów stricte towarzyskich w dolnej części forum.
Czytaj i pytaj w razie czego. Oczywiście w odpowiednim miejscu i uprzednim sprawdzeniu w forumowej wyszukiwarce, czy problem już się nie pojawił.
Lektury obowiązkowe:
Wątek Specjalny
Netykieta
Instrukcja obsługi forum
Pozdrawiam! |
|
Powrót do góry |
|
 |
kather Senior

|
Wysłany: Sro Kwi 04, 2007 1:25 pm Temat postu: Jestem Kasia. Chyba mam toczeń |
|
|
Miłe powitanie
Wiem, że tu wspaniali ludzie bo już sobie poczytałam.
Narazie jestem przerażona bólem , ale wiem z Waszych wypowiedzi ,że to mija i wraca.Nie wiem jak poradzić sobie z tym ,że boli robienie kawy, boli kazdy ruch.
Mam to za karę, zawsze lekceważyłam swoje zdrowie, nigdy nie doleczyłam niczego do końca, zawsze szkoda czasu i energii na leczenie.
Do tego nie mogę leżeć dłużej niż godzinę, bo bierze mnie dół.
Fajnie ,że jesteście bo czasami dobrze jest z kimś o tym pogadać a nie chcę zadręczyć rodziny moimi stanami.
Pozdrawiam
Kasia  |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Sro Kwi 04, 2007 1:43 pm Temat postu: |
|
|
witaj,
dobrze że się odezwałaś, w kupie zawsze raźniej!
rozumiem, że jestes jeszcze w trakcie diagnozy, choć juz na sterydach?
jeśli tak, to wierzę że poprawa i ustąpienie bólu (mięśni i stawów?) to tylko kwestia czasu, jak poczujesz się fizycznie trochę lepiej to i psychicznie się odbudujesz
trzymaj się i zapraszamy po info o chorobie do działów na górze, albo na pogawędki i po wsparcie które serwujemy obwicie w działach "dolnych" naszego forum  |
|
Powrót do góry |
|
 |
jagula Master butterfly

|
Wysłany: Sro Kwi 04, 2007 2:05 pm Temat postu: |
|
|
Cześć Kasiu, będzie dobrze tym bardziej,że jesteś z nami.
Nie rób sobie wyrzutów,że to przez swoje zaniedbania w kwestiach zdrowia...tak to już jest i nigdy nie wiadomo "dlaczego???"
Teraz już pewno bedziesz o siebie dbać- znasz już miejsce ze wszelkimi możliwymi chyba podpowiedziami
Dużo zdrówka _________________ Fenomen czeskich psów- kundle wyglądają jak rasowce a rasowce przypominają kundle  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasia 72 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Kwi 04, 2007 2:14 pm Temat postu: |
|
|
Przyłączam się do powitania.
Witam Cię Kasiu,moja imienniczko. Masz już dobrego lekarza,masz nas,głowa do góry.
Duzo zdrowka życzę. _________________ (...)"Gdziekolwiek ziemia jest snem nie przebudzonym jeszcze,
uwierzyć trzeba w kształt i kochać senny pozór,
na wietrze budować mgłę i w pół nie urywać snu.
Gdziekolwiek ziemia jest snem,tam trzeba dośnić do końca." |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Sro Kwi 04, 2007 2:23 pm Temat postu: |
|
|
witam Cię bardzo cieplutko i serdecznie
super, że tutaj trafiłaś
dużo zdrówka  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sro Kwi 04, 2007 2:30 pm Temat postu: |
|
|
witaj i powiem ci na poczatku nie bierz wszystkiego do siebie, jak bedzie przebiegac choroba nie wiadomo, kazy z nas ma troche inaczej nikt nie jest taki sam, byc moze po okresie trudnym nadejda lepsze dni
dziwi mnie jedno , właczenie sterydów bez diagnozy , to chyba zbyt ryzykowne,i pochopne ale to już inna sparwa
czuj się tutaj dobrze pytaj jesli czegos nie wiesz, informacji tutaj sporo wiec radzę korzystac z wyszukiwarki, znajdziesz tu odpowiedz na wiekszośc wątpliwości _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
didulka Master butterfly

|
Wysłany: Sro Kwi 04, 2007 6:33 pm Temat postu: |
|
|
witaj  |
|
Powrót do góry |
|
 |
joanka Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sro Kwi 04, 2007 7:26 pm Temat postu: |
|
|
czesc Kasiu Nie przejmuj sie tak mocno bolem. Ja dopiero od niedawna wiem co mi dolega i odkad rozpoczelam leczenie wracam do normalnosci. Biore sterydy niecale 2 tygodnie i poprawa jest ogromna. Wreszcie budze sie rano w pelni sprawna, juz prawie zapomnialam co to bol. Przedtem poranki byly koszmarem. Bywało ze podniesienie sie z lozka bylo niemozliwoscia. Takze nie martw sie. Jak juz rozpoczniesz leczenie to bol zniknie .
I nie obwiniaj sie za to ze nie dbalas o swoje zdrowie. Ja tak samo jak Ty lekcewazylam swoje objawy. Pierwsze bole odczuwalam juz 7 lat temu i przez tyle lat to bagatelizowalam, az doprowadzilam sie do takiego stanu ze nie moglam wstac z lozka i wyladowalam w szpitalu. Takze glowa do gory. Kazdy z nas popelnia bledy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Itunia Master butterfly

|
Wysłany: Sro Kwi 04, 2007 7:52 pm Temat postu: |
|
|
Witamy serdecznie
Piszesz, że trafiłaś na dobrą reumatolog na Spartańskiej. Jak ona się nazywa, jeżeli można zapytać? Mną zajmowała się dr Meissner, świetny lekarz i fantastyczny człowiek. |
|
Powrót do góry |
|
 |
joanka Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sro Kwi 04, 2007 8:00 pm Temat postu: |
|
|
Tez znam doktor Meissner. Bardzo sympatyczna osoba  |
|
Powrót do góry |
|
 |
veg8 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Kwi 04, 2007 8:52 pm Temat postu: |
|
|
witam,witam..
..gorąco  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ani Master butterfly

|
Wysłany: Czw Kwi 05, 2007 12:34 pm Temat postu: |
|
|
I ja witam serdecznie, a przede wszystkim ze zrozumieniem  _________________ Wspomnienia są jak światła i barwy - podświetlają i retuszują przykrości naszego życia.
Joseph Wittig |
|
Powrót do góry |
|
 |
|