Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Znowu komisja
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pią Kwi 20, 2007 10:59 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja dostałam rente na stałe mając jc 34 lata wiec nie jest to takie niemozliwe, Aga 29 tez jest juz na stałej rencie, dostaje sie dostaje ,

zycze wszytkim aby dostali na długo a najlepiej na zawsze, zeby miec spokoj nie stersowac sie dodatkowo , bo kazda komisja to nerwy i niepotrzbna bieganina po lekarzach, zersztą komu to mówie ty akurat zbierasz papiery ,
mam nadzieję ze tym razem juz to bedzie ostatni raz zyczę ci tego z całego serca
agatka03
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Kwi 20, 2007 12:26 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak, tak, ja tez mam od 2005 na stałe...To jest dopiero ulga!
Powodzenia zyczę! Smile
kinga
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pią Kwi 20, 2007 12:34 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja rentę dostałam od razu na stałe w 2004-bez żadnej komisji Exclamation
a II grupę mam na stałe od 2000

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kasiakuc
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Kwi 20, 2007 2:53 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

to jednym słowem macie szczęście ..przynajmniej w Krakowie otrzymanie renty na stale graniczy z cudem chyba że się ma odpopwiedni wiek...mnie od 7 lat lekarze mowia że powinnam miec stałą bo stan zdrowia systematycznie sie pogaarsza a lekarze orzecznicy nic sobie z tego nie robia wręcz odwrotnie najchetniej by wcale nie dali...nie ja jedna mam taki kłopot ale tez tacy co maja jeszcze gorzej ode mnie i nie sa calkowicie samodzielnui...na stale to ja mam orzeczenie z MOPSU o umiarkowanym stopniu niepełnosprawności z calkowitą niezdolnością do pracy ani żadnych szkoleń...a ZUS ciągle swoje a niech tam tym razem sie jakoś nie denerwuje pozdrawiam i życzę wszystkim stającym w niedługim czasie na komisje powodzenia i sprawiedliwego orzeczenia...pamietajcie tylko że jak lekarze nie dostana podwyzki to od 21 maja jest strajk generalny w szpitalach..... Slonko Sad
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pią Kwi 20, 2007 3:11 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie wydaje mi się abym miała szczęscie w ciągu 3 lat miedzy pierwszą komisja a nastepną miałam 14 wypisów szpitalnych( kilka po 3 miesiące ) 10 wlewów endoxanu, tarapię sloumedrolem , co tydzien , oraz 3 operacje , jak zobaczyli tą dokumentacje to wystarczylo, nawet komisje miałam w domu, nic nie chcieli i o nic nie pytali
mysle ze komisja jest tak samo wszedzie, zalezy to od lekarzy ktorzy są w komisji , przciez kazy z nas mieszka w innej częsci Polski i ma rózne komisje, niezalezne od siebie

piewszym razem lekarze dali mi na krocej i 3 grupe , nie odwoływałam się , po miesiącu przyszło sporostowanie , widocznie papiery zostały sparwdzone przez orzecznika woejwodzkiego i sam ZUS zaocznie podniósł grupe i wydłuzyli okres do nastepnej komisji
jagula
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Kwi 20, 2007 7:18 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Monika...w Tychach komisja na 9tygodni przed śmiercią mojej mamy mimo drastycznie pogarszającego się stanu obniżyła jej grupę inwalidzką... a komisji przed którą stawał mój ojciec (kręgosłup) orzekał psycholog...
Miałaś dobrą-niepodważalną dokumentację i chyba szczęście Laughing jeśli chodzi o tyskie komisje...mama musiała się do nich wdrapać osobiście!!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pią Kwi 20, 2007 8:12 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ano tak jest , i nie mozna tutaj mowic o tym ze gdzies jest lepej lub gorzej genaralnie chodzi o to aby jak najwiecej osob odrzucić wiadomo kasa ,to własnie w Tychach zaniżono mi grupe , dopiero ZUs to skorygowal z korzyscią dla mnie,
miałam dobrą domumentacje fakt, ale chyba i szczęscie zresztą na mojej tez nie było reumatologa, oni posyłaja ich jak chcą i wcale nie musi się trafic na specjalistów od swojej choroby,
kiedys moj kuzyn byl w komisji ZUs , pozniej gdy zaczeto nacisakc na lekarzy aby wiekszośc wnioskow odrzucali zrezygnowal z tej watpliwej j juz póznej fuchy ,
opowiadał mi wiele niezbyt godnych lekarzy sytuacji z przebiegu niektorych komisji ,włos sie jezyl na głowie,
zreszta czesto mówi sie o tym w pragramach pubicystycznych, jak traktuja ludzi, komisja to często ponizenie i upokorzenie , szkoda na ten temat pisac temat rzeka i nikt nie ma na to wpływu , czesto to loteria albo dobry humor orzecznika
Joanna22
Junior
Junior

PostWysłany: Sob Kwi 21, 2007 10:34 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pozdrawiam wszystkich na dzień dobry, rzeczywiscie Kraków słynie z tego , ze nie lubi przyznawac rent, ja ostatnio dosłałam na pół roku, u lekarza u którego sie na stałe lecze wizyty są z częstotliwością 3 miesieczną. Zakres badań ograniczony. W przychodni rejonowej trzeba sie prosić też o badania. A na komisje należy przynieść wszystko. Zgroza. Ja przez ostatnie pół roku zaniosłam jeden wypis ze szpitala na komisje , mam nadzieje ze to im wystarczy i dwie wizyty zaliczyłam w specjalistycznej przychodni, oraz karte od neurologa. Moze tym razem jak juz kilka razy uzdrowili mnie na tej komisji;))), od 10 lat ponad mam tocznia i 2 razy odwoływałam sie do sądu od decyzji zus, skutecznie na szczescie, ale tak jak juz wczesniej pisałam badał mnie lekarz biegły pulmonolog i w opinii włanie nawiazał do powikłań "czyli mojej astmy". Zgadzam sie Monika ze na samą astme nie dają, ale jak juz jest duzo schorzeń do biora pod uwage.
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sob Kwi 21, 2007 3:01 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

i to własnie miałam na mysli, oojedyncza choroba ma małe szanse ale jak masz ich wiecej to oczywiscie bierze sie je pod uwage, jak najbardziej

to jest tak , kto mieszka w Krakowie mówi ze tam cieżko dosdtac rentę, druga osoba mieszkająca na pomorzu powie ze u nich cięzko, jeszcze inna ze innej części Polski potwierdzi ze tu u nich
genaralnie są bardzo zaostrzone kryteria przynawiania rent i nie ma tutaj zadnych danych geograficzynych lekrze robia wszytko aby jej nie przyznac a my robimy odwrotnie, dlatgo każdmu zyczę aby dostal ja na wiele lat albo na stałe, zeby tego steesdu było jak najmniej

w przychodniach w całej Polsce sa limity badan tak wiec cięzko dostac skierowanie to juz znowu NFZ rządzi limitami , i tyle
Joanna22
Junior
Junior

PostWysłany: Wto Kwi 24, 2007 10:40 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam, to znowu ja, zmartwiłam sie dzis ponieważ zadzwoniłam do ZUS-u i dowiedziałam sie że że ta komisja /badanie które miałam przeprowadzone przez neurologa/ to nie jest komisja tylko badanie specjalisty, a dopiero w maju bede badana przez lekarza orzecznika. Troche sie podłamałam, gdyz dla mnie pojście na takie badanie jest bardzo stresujace. I znowu wszystko od nowa. A tak wogole to czytałam troche na forum o ciaży, myslałam, ze jak zrobie porzadek ze soba to pomyslę o dzidziusiu/10 lat małżeństaw bezowocne badania w tym kierunku są u mnie dobre/. No i teraz zastanawiam sie czy jest sens, czy to nie za duże ryzyko, myslałam o in vitro, może ktos juz próbował? Pozdrawiam.
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sro Kwi 25, 2007 10:18 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no i dlatego ja cały czas pytałam skąd wiesz jaki lekarz bedzie na komisji bo to jest tajemnica ,byłam tym zdziwiona bowiem komisja to loteria i nigdy nie wiadomo na kogo trafisz,
wazne aby ten konsultant wystawil opinię , ktora ci pomoze,
agatka03
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sro Kwi 25, 2007 1:44 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Joanno - jest tutaj wiele dziewczyn, które maja dzieci - mimo wszystko. Poza tym - sa inne sposoby na realizacje marzeń o dziecku...
Pozdrawiam serdecznie. Smile
nenya
SuperMOD
SuperMOD

PostWysłany: Sro Kwi 25, 2007 1:49 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

in vitro, to chyba jeszcze większe ryzyko niż "tradycyjny" sposób, a na pewno mniejsza frajda Wink
pisaliśmy kiedyś o tym:

In vitro a toczeń

generalnie wydaje się, że toczniowcy nie mają problemów z samym zajściem w ciąże, a raczej z jej przebiegiem i utrzymaniem - tu czają się niebezpieczeństwa, dlatego konieczna jest szczególna opieka toczniowej mamy...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sro Kwi 25, 2007 4:25 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czytasz forum wiec chyba jest ci wiadmo ze sporo osób w trakcie choroby urodzilo zdrowe dziecko , mało tego teraz aktualnie jesli dobrze licze 3 osoby spodziewają się dzieci, wszytkie już przynajmnej po polowie ciąży a Gusia koncówka ,
ale temat ciązy to ogromie duzo informaji w innym miejscu, nie będziemy wiec tego dublowac , pisz i czytaj tutaj , korzystaj w wyszukiwarki bo tego jest naprawde duzo na ten temat

http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=374
barbara
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

PostWysłany: Pią Maj 04, 2007 2:44 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no ja mialam taka sytuacje na komisji. lekarz pytal sie mnie co by mi przeszkadzalo w pracy. ja powiedzialam ze ograniczona sprawnosc rak i zespol raynauda(powiedzialam ze ogromnie przeszywajace zimno). Zaczal mi sie smiac w twarz bezczelny typ ale rente dostalam. Tak to niestety w zyciu jest...temu co zdrowia staje innosci nie uznaje.....
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Strona 2 z 3

Skocz do: