Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
marko123 Junior

|
Wysłany: Sro Kwi 25, 2007 8:23 am Temat postu: Witam jestem Marek i choruje na toczeń układowy |
|
|
choroba zaczęła się u mnie w sierpniu 2005r. typowymi objawami: rumień, bóle stawów, gorączka itd. udałem się wtedy do lekarza rodzinnego ale jak widać nie mają oni aż tak dużego doświadczenia w chorobach autoimmunologicznych żeby coś takiego w ogóle podejrzewać. Zostały mi przepisane jakieś antybiotyki, ale kiedy po ok tygodniu nie było żadnych zmian a nawet pogorszenie trafiłem w końcu do szpitala, i co? tutaj też nikt sie nie poznał, twierdzili nawet że mam białaczkę jednak nie byli tego pewni więc wysłano mnie do kliniki w Poznaniu, gdzie natychmiast pobrano mi szpik i wykluczono białaczkę. Cała diagnostyka trwała ok 2 miesięcy. musiało być ze mną nie za ciekawie gdyż w wypisie mam napisane że stan przy przyjęciu średnio ciężki:/ nie wiem jak potoczyły by sie moje losy gdybym nie trafił do Poznania, zawdzięczam tym lekarzom życie. Najważniejsze że teraz nie jest tak źle i wszystko się uspokoiło. |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Kwi 25, 2007 8:35 am Temat postu: |
|
|
Witaj Marko szczęście w nieszczesciu ze zostałeś szybko zdiagnozowany i teraz jest juz lepiej ..niektórzy długo oczekuja na diagnozę ... życze miłej lektury ... i niezapomnij o watkach specjalnych czyli naszej Netykiecieczy Wątek specjalny a w wolnych chwilach zapraszamy na plotki i pogaduchy 3m sie i do usłyszenia...dużo zdróka zyczę  _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert Moderator

|
Wysłany: Sro Kwi 25, 2007 8:38 am Temat postu: |
|
|
OK, zatem witaj oficjalnie
Tak to bywa z doświadczeniem lekarzy. Nawet specjaliści mają często problemy z rozpoznaniem przypadku. To kwestia dostępu do informacji, jak i zapewne charakteru samych chorób tkanki łącznej, gdzie mamy do czynienia z różnymi objawami mogącymi wprowadzać w błąd.
Ważne jednak, że wszystko ułożyło się pomyślnie. Oby tak dalej.
Bez skrępowania zapraszam do udziały w życiu forum. Liczę, iż zechcesz dzielić się swoimi doświadczeniami, a i może znajdziesz tutaj informacje które szczególnie Cię interesują.
Oczywiście obowiązkowo na początek:
- Netykieta
- Instrukcja Obsługi Forum
- Wątek Specjalny
Wszystkie przyklejone w niniejszym dziale.
Pozdrawiam! |
|
Powrót do góry |
|
 |
joanka Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sro Kwi 25, 2007 9:43 am Temat postu: |
|
|
Cześć Miło Cię poznać! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sro Kwi 25, 2007 10:06 am Temat postu: |
|
|
witaj, widze ze jestes nastepną osobą u ktorej przy diagnostyce myslano ,że to białaczka,
na szczescie trafiłes w odpowiednie ręce i jest w miare dobrze,
mam nadzije ze długo utrzyma sie taki stan _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
anika1975 Junior

|
Wysłany: Sro Kwi 25, 2007 12:15 pm Temat postu: Re: Witam jestem Marek i choruje na toczeń układowy |
|
|
Witaj Marku i wszystkiego najlepszego z okazji imienin, bo to dzisiaj Marka  _________________ "A zło jak to zło, ma zawsze ludzką twarz" |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Sro Kwi 25, 2007 12:36 pm Temat postu: |
|
|
witaj Marko
u mnie też pierw mówili, że białaczka, ale szybko (po tygodniu) postawili inną diagnozę
super, że teraz toczeń spokojny jest i tak trzymaj
pozdrawiam cieplutko  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
jagula Master butterfly

|
Wysłany: Sro Kwi 25, 2007 12:36 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Marko...
Teraz już będzie dobrze, najgorsze stresy masz za sobą i teraz z górki
korzystaj ze skarbnicy wiedzy jaką jest forum, czuj się z nami dobrze i dużo zdrowia |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasia 72 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Kwi 25, 2007 12:52 pm Temat postu: |
|
|
Przyłączam się do powitania. Jesli chodzi o diagnozę ,to muszę przyznać ,że potoczyło się to u Ciebie błyskawicznie. Są osoby,ktore są diagnozowane baaaardzo dlugo,latami nawet.
Teraz wiesz na czym stoisz,masz nas i możesz się z nami dzielić swoimi doświadczeniami,problemami i radosciami.
Witaj zatem i zaglądaj do nas często.  _________________ (...)"Gdziekolwiek ziemia jest snem nie przebudzonym jeszcze,
uwierzyć trzeba w kształt i kochać senny pozór,
na wietrze budować mgłę i w pół nie urywać snu.
Gdziekolwiek ziemia jest snem,tam trzeba dośnić do końca." |
|
Powrót do góry |
|
 |
agatka03 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Kwi 25, 2007 1:04 pm Temat postu: |
|
|
Witam Cię bardzo serdecznie ! Miłej lekturki!  _________________ ..."W życiu nie chodzi o czekanie, aż burza minie... Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu..." (Vivian Green) |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Sro Kwi 25, 2007 1:43 pm Temat postu: |
|
|
cześć Marku,
mam nadzieję, że się szybko rozkręcisz i zadomowisz!
czuj się swobodnie, dziel się doświadczeniami i zainteresowaniami, nie jesteśmy wyłącznie po to by rozprawiać o chorobach
bierz od nas to czego potrzebujesz, i zostaw nam jakiś wkład własny  |
|
Powrót do góry |
|
 |
marko123 Junior

|
Wysłany: Sro Kwi 25, 2007 1:57 pm Temat postu: |
|
|
łooooł nie wiedziałem że aż tak będe przyjęty i ogromne dzięki wam wszystkim:) dzięki też anika za życzonka imieninowe  |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Sro Kwi 25, 2007 2:36 pm Temat postu: |
|
|
To jeszcze nie koniec...
Witam i ja, fajnie że dołączyłeś do nas.
Najlepsze życzenia imieninowe.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
moaz Master butterfly

|
Wysłany: Sro Kwi 25, 2007 2:51 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Marko |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ani Master butterfly

|
Wysłany: Sro Kwi 25, 2007 3:32 pm Temat postu: |
|
|
Dzień Dobry Witam serdecznie I duuużo zdrówka  _________________ Wspomnienia są jak światła i barwy - podświetlają i retuszują przykrości naszego życia.
Joseph Wittig |
|
Powrót do góry |
|
 |
|