Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Lidia Master butterfly

|
Wysłany: Pon Maj 21, 2007 1:22 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Ewo.Dobrze że się ujawniłaś no cóż w takiej bandzie /oczywiście w znaczeniu pozytywnym/ to i choroba jakby łatwiej da się znieść i czasem korzystając z doświadczeń innych można przewidzieć jej poczynania chociaż też nie do końca.Wpadnij do kawiarenki a jak masz chęć na indywidualne pogaduch to priv no i oczywiście Gadu Gadu. Dużo zdrówka i energii w wojowaniu z lupuskiem i codziennością.
Lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
 |
Itunia Master butterfly

|
Wysłany: Pon Maj 28, 2007 3:51 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Ewa Miło Cię 'poznać'  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ewela1 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Maj 29, 2007 9:34 am Temat postu: |
|
|
i ja witam. oczywicie -serdecznie.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agnieszka14 Master butterfly

|
Wysłany: Nie Cze 10, 2007 10:26 pm Temat postu: |
|
|
Ukłony  |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewa Junior

|
Wysłany: Wto Cze 19, 2007 7:17 pm Temat postu: Toczen |
|
|
Hej hej hej witam wszystkich ...mam dzisiaj doła odebrałam wyniki krwi i moczu i mam za wysoki cholesterol a za niska hemoglobine ...zastanawiam sie od czego ten cholesterol taki wysoki przeciez nie jadam tłusto .Pozdrawiam wszystkich a zwłaszcza tych co walczą z cholesterolem pa patki |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert Moderator

|
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiulka Master butterfly

|
Wysłany: Wto Cze 19, 2007 9:11 pm Temat postu: |
|
|
witam, witam Nie przejmuj sie tak tym cholesterolem... może po diecie spadnie... _________________ "Życia nie można wybrać, ale można z niego coś zrobić" <Peter Lippert> |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sro Cze 20, 2007 10:09 am Temat postu: |
|
|
cholesterol ja mam 700 gdby to było tak jak ty skakałabym do gory z radości ,
ja tez nie jem tłustego odzywiam sie racjonalnie, to nie od tłustych rzeczy taki cholesterol ma wiele osob ktore sa na sterydach, to nie jest złe jedzienie ale leki ktore bierzemy,
no chyba ze ktos tez jada łusciutko i jeszcze ma setrydy, ja jak wielu innych tutaj przyjmuje leki na jego obnizenie tzw. statyny ,
nie masz się czym matrwic , nie jest tak zle, , na taki u nas nie reagowali gdyby przekraczal z 400 to już tak, a taki w klinice to było ok, nikt sie nim nie zajmował,
po lekach spadł mi o dłuzo teraz urzymuje się na granicy 300 , do tego jeszcze trojglicerydy norma przkrocznoa kilkakrotnie, tez dwa wyniki to juz nieistety cholesterolemia, a bardzo uwazam na to co jem , _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewa Junior

|
Wysłany: Pią Cze 22, 2007 9:58 pm Temat postu: toczeń |
|
|
Witam wszystkich serdecznie i pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewa Junior

|
Wysłany: Sro Cze 27, 2007 8:13 pm Temat postu: Toczen |
|
|
Witam wszystkich serdecznie ....pisałam o swojej chorobie o toczniu o tym zenie lubię chodzić po lekarzach bo tak to wygląda ....czytałam wypowiedzi niektórych z was że powinnam wziąść się za siebie i zrobić wyniki .....Otusz zrobilam sobie wyniki podstawowe krwi i moczu ...nie mam białka w moczu co mnie cieszy ob mam 20 cholesterol jak juz wczesniej pisałam mam troszkę za wysoki bo mam 281,6 glukoza w normiekreatynina 1,08 kwinki białe 0-2 krwinki czerwone0-1 hgb 10,7 cóz jeszcze Zrobiłam sobie również badanie TSH na tarczycę ...ponieważ mam niedoczynność tarczycy wynik jest TSH 2.12 Teraz czekam na wynik badania przeciwciał Czuję się dobrze trochę mi serduszko tylko czasami za mocno warjuje ale biorę leki i jestem pod kontrolą kardiologa .....co jeszcze mam robić jak czuję się dobrze ???? latać po lekarzach i słuchać co mi powiedzą ? A tak na marginesie to wiem ze gro lekarzy nie zna się na toczniu tak dobrze jak my którzy chorujemy na niego ...już się spotkałam z takimi lekarzami ....zero wiadomosci .Myślę ze bedzie dobrze Mój toczeń najwidoczniej jest inny moze uśpiony już kto wie moze się odezwie kto wie ? Kochani pozdrawiam was wszystkich i wierzcie mi ja choruję już 24 lata na tocznia i jeszcze żyje a lekarze już niektórzy załamywali ręce ze to już koniec i co żyje ..... Kazdy ma swoją kreskę w życiu jeden dłuzszą drugi krótszą .Takie jest życie Pozdrawiam wszystkich jeszcze raz życząc zdrówka pa pa |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewa Junior

|
Wysłany: Sro Lip 25, 2007 1:34 pm Temat postu: |
|
|
Kochani witam was wszystkich ...dzis własnie odebrałam wyniki zwiazane z moją chorobą toczniem ....wyniki mam super wszystkie bardzo dobre az lekarka się dziwiła jestem zadowolona i szczęśliwa bo mam taką nadzieję że lupusik jest uśpiony i nie bedzie mnie atakował ...to na tyle pozdrawiam wszystkich i życzę dużo zdrówka ....A jeszcze jedno pamiętajcie nie latajcie za dużo po lekarzach ,lepiej poczytać więcej o swojej chorobie ..to tyle z mojego doświadczenia 24 letniego bo tak długo choruje na toczeń pa pa buziaczki ....... |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewa Junior

|
Wysłany: Czw Sty 29, 2009 9:07 pm Temat postu: |
|
|
Witam wszystkich motylków !!Dołączyłam do was po długiej przerwie ,cieszę się bardzo ze bede mogła porozmawiać z wami .Pozdrawiam serdecznie |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Czw Sty 29, 2009 9:46 pm Temat postu: |
|
|
witaj ewo  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
DorciaR Master butterfly

Dołączył: 06 Cze 2006 Posty: 1599 Skąd: pomorskie obecnie Wielka Brytania
|
Wysłany: Czw Sty 29, 2009 9:52 pm Temat postu: |
|
|
Cześć Ewunia, chyba każdy z nas miał przerwy w odbiorze. Ale czy to ważne, czy długie czy krótkie, ważne jest to że jesteś wśród nas i nie zapomniałaś o nas na zawsze. Rozgość się a na luźne pogaduszki zapraszamy do kawiarenki na pyszne kawki i ciasteczka, które serwują co niektórzy .
Co u Ciebie się zmieniło od tego czasu? jak teraz lupusik?
Pozdrawiam  _________________ "Byłoby szczęściem móc uszy i inne zmysły zamykać jak oczy" Georg Christoph Lichtenberg |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewa Junior

|
Wysłany: Czw Sty 29, 2009 10:06 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Dorotko !Jestem tu ponownie z czego sie bardzo cieszę . i pozdrawiam |
|
Powrót do góry |