Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Perłowy Dżem Junior

|
Wysłany: Sro Maj 30, 2007 8:18 pm Temat postu: Nadziąślak |
|
|
słuchajcie,mniej więcej od 5ciu m-cy za drugim górnym prawym trzonowcem na dziąsle mam pewna zmianę...w środku niby "dziura" wygladajaca na owrzodzenie, a zjednej strony wałowate wzniesienie z niezmieniona błoną śluzowa,gładkie,twarde ale niebolesne...wszystko co opisuje wyczuwam językiem,niestety jest to tak umiejscowione ze nie jestem w stanie obejrzec...w mądrych ksiazkach medycznych ktore czytam czasem ten opis pasuje mi albo do raka płaskonablonkowego albo do nadziaslaka,i chyba mam nadzieje ze jest to tylko nadzislak...spac przez to nie mogę ostatnio, a nawet nie mam czasu i przerazliwie sie boje isc do lekarza z tym czyms...kurcze wystarczy mi toczeń,czy jest ktos kto mial cos podobnego? |
|
Powrót do góry |
|
 |
didulka Master butterfly

|
Wysłany: Sro Maj 30, 2007 8:21 pm Temat postu: |
|
|
pierwsze slysze w ogole o czyms takim
nie zakladaj od razu najgorszego i idz z tym do lekarza
nawet gdyby mial to byc nie daj boze rak to wykryty we wczesnej fazie jest wyleczalny i lepiej isc szybciej niz pozniej bo sobie nagrabisz
glowa do gory  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Perłowy Dżem Junior

|
Wysłany: Sro Maj 30, 2007 8:35 pm Temat postu: |
|
|
dzieki za dobre słowo.
nadziąslak jest to guz nienowotworowy,raczej spowodowany jakims zapaleniem ,moze imitowac raka......dlatego strasznie sie boje, a wiesz jak teraz z dostaniem sie do lekarza jest...pojde chyba z tym po sesji...
pozdrawiam:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasia 72 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Maj 30, 2007 11:26 pm Temat postu: |
|
|
Oj ,ja ostatnio przechodziłam takie rożne historie w jamie ustnej. Do dzisiaj nie wiem,czy były spowodowane leczeniem zęba,czy tez nie.
Przy zaburzeniach ślinianek podobno mogą się tworzyć takie cuda.
Udaj się może do laryngologoa ,czy chirurga szczękowego. Ja pojechałam na dyżur do szpitala i poprosiłam o konsultacje z lekarzem.(tylko mnie jeszcze bolało jak diabli) _________________ (...)"Gdziekolwiek ziemia jest snem nie przebudzonym jeszcze,
uwierzyć trzeba w kształt i kochać senny pozór,
na wietrze budować mgłę i w pół nie urywać snu.
Gdziekolwiek ziemia jest snem,tam trzeba dośnić do końca." |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agnieszka14 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Maj 30, 2007 11:29 pm Temat postu: |
|
|
Perłowy Dżemy lepiej nie ryzykować... Jeśli masz cień podejrzenia, że to zmiana nowotworowa-im wcześniej pójdziesz do lekarza tym lepiej. To jak igranie z ogniem  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Czw Maj 31, 2007 8:27 am Temat postu: |
|
|
pójdź do lekarza-obojętnie co to jest, to czym szybciej sie tego pozbędziesz tym lepiej
a przede wszystkim będziesz spokojniejszy  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Czw Maj 31, 2007 8:35 am Temat postu: |
|
|
hej, Magda
(kinia no co ty, nie odrózniasz płci u dżemów )
wal do specjalisty, po co się tak znęcać nad sobą!
może to twoja wyobraźnia, podobno studenci medycyny diagnozują sobie kolejno wszystko to co właśnie przerabiają więc może jest spora szansa, że widzisz więcej niż tam faktycznie jest, oby tak było!
trzymaj się i daj spokój z autodiagnostyką  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Czw Maj 31, 2007 8:51 am Temat postu: |
|
|
jej
przepraszam, jestem ścięta po p/bólowych _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Czw Maj 31, 2007 8:54 am Temat postu: |
|
|
spoko, ja też, aż mi łeb trzeszczy
nie mądrzyłabm się, gdybym wcześniej nie sprawdziła w starych postach  |