|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Sro Maj 23, 2007 2:07 pm Temat postu: |
|
|
zyczenia imieninowe skladamy sobie w dziale O nas, dla nas, z nami -
w specjalnym temacie życzenia urodzinowe/imieninowe 3 (czekają tam rowniez zyczenia dla ciebie....a tak w ogole dolacz do Kawiarenki -rozmawiamy tam na rozne tematy...
Pozdrawiam... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Iwona38883 Kadet

|
Wysłany: Pon Cze 04, 2007 12:26 pm Temat postu: |
|
|
Witam Was!
Na początek ogrooomne podziękowania dla Ani-okazała mi dużo serca, ciepła i pogody ducha-Ani jesteś kochana !!!!!!!!!!!!!!!!!!!Dziękuję!!!!!
Dawno się nie pokazywałam tutaj, a to dlatego ,że leżałam w szpitalu. Dopełniono mi diagnostykę, postawiono konkretną diagnozę i wdrożono leczenie. Jest toczeń z zajęciem nerek. W szpitalu dostalam 3 kroplówki solu-medrolu oraz pierwszy puls endoksanu 1,0 . Po endoksanie wypiłam dużo wody (tak zalecano) i hm...... zatrzymały mi się płyny w organizmie, po czym strasznie napuchłam niczym mutancik. Po interwencji lekarza podano mi furosenid i wszystko zeszło. A tak poza to po 1,2 dniach dołączyły nudności i wymioty, które jeszcze trwają. Mam nadzieję że szybko minie taki stan, bo już wróciłam dzisiaj do pracy. I gdyby nie ten malutki dyskomfort byłoby okey.
Do domku dostałam Calcort (3 tabletki rano) oraz osłonę na żołądek polprazol???? nie znam tego leku- kto ma doświadczenie proszę o pomoc- co jest lepsze, i ma mniejsze skutki, a może controlac???? Poza tym będę teraz stałym bywalcem szpitala na Unii co miesiąc na kolejne pulsy endoksanu przez narazie pół roku.
Mam jeszcze jedno pytanie, czy wiadomo Wam w jaki sposób bezkonfliktowy można realizować receptę na Calcort, do granicy mam dosyć daleko dlatego pytam???Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pon Cze 04, 2007 12:34 pm Temat postu: |
|
|
leki na zołądek polprazol czy controloc, w sumie mozesz stosowac co chcesz oba sa dobre, ja przez długi okres stosowałam controloc, a od niedawna jeden z rodzajow prazoli a dokładnie Gasec 20 , jest tych lekow z tej grupy duzo, i należa do jednych z bardziej skutecznych na ochronę zoładka,
przy sterydach pamietaj o braniu potasu i magnezu , bo lubi spadac
i trzba go uzupełniac lepej doustnie niz potem w kroplówce( nie jest to przyjemne , bardzo boli , oraz niszczy zyły niesamowice )
czy masz refundacje z NFZ na calcort ?
jesli nie, to juz musisz sprowadzac go sobie sama na własna ręke _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Pon Cze 04, 2007 12:45 pm Temat postu: |
|
|
Iwona38883 napisał: |
Mam jeszcze jedno pytanie, czy wiadomo Wam w jaki sposób bezkonfliktowy można realizować receptę na Calcort, do granicy mam dosyć daleko dlatego pytam???Pozdrawiam |
chyba musisz znaleść włąściwą aptekę, poczytaj tutaj:
Jakie apteki sprawadzają calcort |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|