Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Powitanie - ewa
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Lidia
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pon Maj 21, 2007 1:22 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj Ewo.Dobrze że się ujawniłaś no cóż w takiej bandzie /oczywiście w znaczeniu pozytywnym/ to i choroba jakby łatwiej da się znieść i czasem korzystając z doświadczeń innych można przewidzieć jej poczynania chociaż też nie do końca.Wpadnij do kawiarenki a jak masz chęć na indywidualne pogaduch to priv no i oczywiście Gadu Gadu. Dużo zdrówka i energii w wojowaniu z lupuskiem i codziennością.
Lidka

"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Itunia
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pon Maj 28, 2007 3:51 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj Ewa Very Happy Miło Cię 'poznać' Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Ewela1
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Wto Maj 29, 2007 9:34 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

i ja witam. Very Happy oczywicie -serdecznie. Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Agnieszka14
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Nie Cze 10, 2007 10:26 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ukłony Smile
Powrót do góry
ewa
Junior
Junior

PostWysłany: Wto Cze 19, 2007 7:17 pm    Temat postu: Toczen Odpowiedz z cytatem

Hej hej hej witam wszystkich ...mam dzisiaj doła odebrałam wyniki krwi i moczu i mam za wysoki cholesterol a za niska hemoglobine ...zastanawiam sie od czego ten cholesterol taki wysoki przeciez nie jadam tłusto .Pozdrawiam wszystkich a zwłaszcza tych co walczą z cholesterolem pa patki
Powrót do góry
Robert
Moderator
Moderator

PostWysłany: Wto Cze 19, 2007 7:32 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ewa,

z luźnymi codziennymi tematami zapraszam do Kawiarenki - tutaj --> http://toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=2250 Nie krępuj się i dołącz do wszystkich Smile dla porządku i dla komfortu. Będzie nam miło. Wink

Natomiast jeśli interesuje Cię problem cholesterolu, to polecam kilka wątków z działów Porady i Doświadczenia oraz Doniesienia Medyczne:
Cholesterol a toczeń
Mity - cholesterol, przeciwutleniacze
Parę wskazówek i cennych informacji.

Więcej znajdziesz poprzez wyszukiwarkę: http://toczen.pl/forum/search.php
Powrót do góry
kasiulka
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Wto Cze 19, 2007 9:11 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam, witam Smile Nie przejmuj sie tak tym cholesterolem... może po diecie spadnie...
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sro Cze 20, 2007 10:09 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

cholesterol ja mam 700 gdby to było tak jak ty skakałabym do gory z radości ,
ja tez nie jem tłustego odzywiam sie racjonalnie, to nie od tłustych rzeczy taki cholesterol ma wiele osob ktore sa na sterydach, to nie jest złe jedzienie ale leki ktore bierzemy,
no chyba ze ktos tez jada łusciutko i jeszcze ma setrydy, ja jak wielu innych tutaj przyjmuje leki na jego obnizenie tzw. statyny ,
nie masz się czym matrwic , nie jest tak zle, , na taki u nas nie reagowali gdyby przekraczal z 400 to już tak, a taki w klinice to było ok, nikt sie nim nie zajmował,
po lekach spadł mi o dłuzo teraz urzymuje się na granicy 300 , do tego jeszcze trojglicerydy norma przkrocznoa kilkakrotnie, tez dwa wyniki to juz nieistety cholesterolemia, a bardzo uwazam na to co jem ,
ewa
Junior
Junior

PostWysłany: Pią Cze 22, 2007 9:58 pm    Temat postu: toczeń Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich serdecznie i pozdrawiam
Powrót do góry
ewa
Junior
Junior

PostWysłany: Sro Cze 27, 2007 8:13 pm    Temat postu: Toczen Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich serdecznie ....pisałam o swojej chorobie o toczniu o tym zenie lubię chodzić po lekarzach bo tak to wygląda ....czytałam wypowiedzi niektórych z was że powinnam wziąść się za siebie i zrobić wyniki .....Otusz zrobilam sobie wyniki podstawowe krwi i moczu ...nie mam białka w moczu co mnie cieszy ob mam 20 cholesterol jak juz wczesniej pisałam mam troszkę za wysoki bo mam 281,6 glukoza w normiekreatynina 1,08 kwinki białe 0-2 krwinki czerwone0-1 hgb 10,7 cóz jeszcze Zrobiłam sobie również badanie TSH na tarczycę ...ponieważ mam niedoczynność tarczycy wynik jest TSH 2.12 Teraz czekam na wynik badania przeciwciał Czuję się dobrze trochę mi serduszko tylko czasami za mocno warjuje ale biorę leki i jestem pod kontrolą kardiologa .....co jeszcze mam robić jak czuję się dobrze ???? latać po lekarzach i słuchać co mi powiedzą ? A tak na marginesie to wiem ze gro lekarzy nie zna się na toczniu tak dobrze jak my którzy chorujemy na niego ...już się spotkałam z takimi lekarzami ....zero wiadomosci .Myślę ze bedzie dobrze Mój toczeń najwidoczniej jest inny moze uśpiony już kto wie moze się odezwie kto wie ? Kochani pozdrawiam was wszystkich i wierzcie mi ja choruję już 24 lata na tocznia i jeszcze żyje a lekarze już niektórzy załamywali ręce ze to już koniec i co żyje ..... Kazdy ma swoją kreskę w życiu jeden dłuzszą drugi krótszą .Takie jest życie Pozdrawiam wszystkich jeszcze raz życząc zdrówka pa pa
Powrót do góry
ewa
Junior
Junior

PostWysłany: Sro Lip 25, 2007 1:34 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kochani witam was wszystkich ...dzis własnie odebrałam wyniki zwiazane z moją chorobą toczniem ....wyniki mam super wszystkie bardzo dobre az lekarka się dziwiła jestem zadowolona i szczęśliwa bo mam taką nadzieję że lupusik jest uśpiony i nie bedzie mnie atakował ...to na tyle pozdrawiam wszystkich i życzę dużo zdrówka ....A jeszcze jedno pamiętajcie nie latajcie za dużo po lekarzach ,lepiej poczytać więcej o swojej chorobie ..to tyle z mojego doświadczenia 24 letniego bo tak długo choruje na toczeń pa pa buziaczki .......
Powrót do góry
ewa
Junior
Junior

PostWysłany: Czw Sty 29, 2009 9:07 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich motylków !!Dołączyłam do was po długiej przerwie ,cieszę się bardzo ze bede mogła porozmawiać z wami .Pozdrawiam serdecznie
Powrót do góry
kinga
Moderator
Moderator

PostWysłany: Czw Sty 29, 2009 9:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witaj ewo Exclamation Very Happy Very Happy Very Happy

Powrót do góry
DorciaR
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Sty 29, 2009 9:52 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Very Happy Cześć Ewunia, chyba każdy z nas miał przerwy w odbiorze. Ale czy to ważne, czy długie czy krótkie, ważne jest to że jesteś wśród nas i nie zapomniałaś o nas na zawsze. Rozgość się a na luźne pogaduszki zapraszamy do kawiarenki na pyszne kawki i ciasteczka, które serwują co niektórzy Wink .
Co u Ciebie się zmieniło od tego czasu? jak teraz lupusik?
Pozdrawiam Buziak
ewa
Junior
Junior

PostWysłany: Czw Sty 29, 2009 10:06 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj Dorotko !Jestem tu ponownie z czego sie bardzo cieszę . Very Happy i pozdrawiam
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Strona 2 z 3

Skocz do: