Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Ból karku i ramion
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
jagula
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sob Cze 16, 2007 8:51 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

monisi pewno nie jest tak łatwo walnąć się spać w ciągu dnia z dwójką małych dzieci...a po diazepamie (relanium) to raczej konieczne...jeśli inne leki przeciwbólowe nie były skuteczne to zwróć monisiu uwagę lekarzowi, że musisz być aktywna....
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sob Cze 16, 2007 8:56 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

relanium nie jest lekiem przeciwbolowym wiec nie powinien byc podawany jako taki, moze go ewntulanie brac na spanie ale nie na łagodzenie bolu, poza tym relanium uzaleznia najszybicej z wszytkich innych lekow, to swinstwo
po co to brac jesli nawet dignozy nie ma, zaczyna sie od przciwbolowych bez recepty
dobra metoda zamiast szukac przyczyny bolu uspac pacjenta i ok , wtedy nic nie wie wiec i nie boli
monisia
Junior
Junior

PostWysłany: Sob Cze 16, 2007 9:04 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

DIAZEPAM ponoc ma mi pomagac usunac sztywnosc miesni ale i tak staram sie go brac jak juz powaznie czuje ze glowa nie moge ruszyc.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sob Cze 16, 2007 9:13 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie będe ci radzic ale ja bym tego nie brała, sa inne leki rozluzniające ktore bierze się na noc działaja 24 godziny, ja sama je brałam przed laty jednym z nich jest Myolastan, ten bierze się rano i na noc, rano mniejsza dawke aby nie byc sennym , czy Polmesilat nie dajacy skutkow uboczych , na pewno jest ich wiecej ,
wiem ze daja tez amizepin ale ten na mnie działal okropnie wiec szybko go wycofano, dostałam po nim drgawek , ale tez powoduje sennośc zaczyna się od małej dawki stopniowo zwiększając organizm sie przyzwyczaja i nie ma uczucia sennosci tylko w pierwszych 2 - 3 dniach brania
Ewela1
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sob Cze 16, 2007 10:57 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

monisiu ..czy brałas ibupron o którym pisałam Question -rózowe tabletki..
ja tez niewierzyłam ,ze pomoze .. dostałam n pogotowiu.. potem sama kupiłam w aptece... jest bardzo skuteczny ... Exclamation

ja miałam sztywnośc mięsni plus obrzęk.. i ból straszny ... bierze ie go co 8 godzin ...po dzwóch dniach obrzęk utapił ..a z nim ból.. całkowicie..

spróbuj Exclamation

pozdrawiam-ewela
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Robert
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sob Cze 16, 2007 10:57 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Poczytałem co nieco i powiem szczerze, że "na piśmie" mógłbym podczepić co niektóre objawy pod Fibromyalgię Może tutaj jakieś zbieżności koleżanka znajdzie. Najważniejsze jest to, żeby jednak dogadać się z lekarzem, a nie na wyczucie.

Plus: trochę o relanium
Powrót do góry
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sob Cze 16, 2007 12:10 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no i gdzie tutaj jego działanie ktore mialo likwidowac bol, nie ma, ma natomiast wiecej przeciwskazan niż inne leki, a powoduje sennośc bo to srodek nasenny nie przeciwbolowy ,
ja dostałam go klika razy dozylnie ale przy ataku kiedy zesztywniałam cała , to bylo padaczkowe
zossia2
Kadet
Kadet

PostWysłany: Sob Cze 16, 2007 1:15 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam

widze,ze relanium ma szerokie zastosowanie ,ja dostawalam go lezac w szpitalu kiedy bylam w ciazy,oczywiscie go nie konsumowalam,bo wiedzialam,ze moze przyniesc wiecej szkod niz pozytku.
za`co zostalam przywolana do porzadku przez ordynatora bo piguly nakablowaly.
pomyslcie 5 miesiecy w szpitalu -relanium 3 rzy dziennie -czyli po wyjsciu ja i moje dziecko bylybysmy cpunkami.
Powrót do góry
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sob Cze 16, 2007 6:09 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

podaje się srodki uspokajające kobietm w ciązy ktore maja klopoty z donoszeniem jej, przedwczesnie skurcze i tym podobne problemy ale relanium ? nie wim moze to najmniejesz zło ?
ale przeciez lek przedostaje sie do lozyska i tak jak mówisz dziecko mialo by syndrom odstawienia po porodzie, ,
na mnie relanium dziala wręcz odwrotnie zamiast uspokajac pobudza dostałam go kilka razy w zyciu w zastrzyku i zjadałam kilka pigułek i zaczełam w szpitalu szalec zamiast zasnąc , energii mi przybylo jak nigdy dla mnie wystarczy za wiecej dziekuję
zossia2
Kadet
Kadet

PostWysłany: Sob Cze 16, 2007 8:02 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moniko tak wlasnie powiedzial ordynator.ze to mniejsze zlo,zazywalam dosc duzo lekow ,ktore powodowaly drgawki,wiec potrzeba bylo wyciszyc organizm, poradzilam bez relanium,chyba bym gorzej sie denerwowala myslac ,ze wyrzadzam dziecku krzywde zazywajac to paskudztwo.

Mam przyjaciela reumatologa,ktory powiedzial mi o podawaniu lekow przeciwpadaczkowych przy dosc silnych bolach,ze sa o wiele lepsze niz np antydepresanty,bardziej rozluzniaja itd slyszeliscie o tym?
Powrót do góry
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sob Cze 16, 2007 8:29 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja zaywam takie leki bo mam padaczke , toczen uszkodzil Centrany uklad nerwowy stąd padaczka , ale czy one powodują zmniejszenie bolu raczej nie, przynajmniej nie te ktore biore

chociaz sa leki przeciwpadaczkowe ktore są przepisywanie przy silnych bolach jest to miedzy innymi Amizepin przepisywany w poradniach lecznia bolu łacznie z tramalem, podobno skutecznie,( uczulenie na oba preparaty ) http://www.leki.med.pl/lek.phtml?id=15&idnlek=49&menu=3

jest to lek przeciwpadaczkowy ale starej generacji z duzymi skutkami ubocznymi, pomaga przy bolach powodując zwiotczenie mięsni co daje łagodzenie bolu
dla mnie lek nie spełnia zadnych z tych funkcji jestem na niego uczulona, a inne leki przecipadaczkowe juz nie maja takiego zadania celuja tylko w procesy powstawiania napadow epileptycznych nie zwiotczaja nie maja tez tak duzo ubocznych działan
monisia
Junior
Junior

PostWysłany: Pon Cze 18, 2007 6:34 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

HURA Very Happy HURA Very Happy juz mnie tak nie boli owszem niewielki bol calej reki czuje ale to nic, mam nadzieje ze juz ten wstreciuch nie bedzie mi tak dokuczac(sio). A co do tych rozowych tabletel nie bralam ale jesli znow bedzie mnie bolec napewno tak zrobie. Dziekuje Robercie Very Happy za podpowiedz poczytalam, wiesz co wydaje mi sie ze jak bylam wtedy w szpitalu to lekarz badal mnie pod tym kontem bo przyciskala mnie w roznych miejscach i pytala czy boli ale nic nie powiedziala procz tego ze jesli bole nie mina to zebym wczesniej zglosila sie do reumatologa. Choc mam nadzieje ze nie bede musiala. Narazie Wszystkim wam bardzo dziekuje musze uciekac wiec sie bardziej nie rozpisuje ,moze wieczorkiem uda mi sie poraz pierwszy zajrzec do Waszej kawiarenki. POZDRAWIAM Very Happy
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: