Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Opal Junior

|
Wysłany: Pią Cze 22, 2007 9:37 am Temat postu: Powitanie - Opal |
|
|
Witam serdecznie z pochmurnej Bydgoszczy Jestem nowym nabytkiem tego formum, a widząc Waszą serdeczność myślę, że stałą jego bywalczynią Pozdrawiam Wasz wszystkich serdecznie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert Moderator

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Natka Master butterfly

|
Wysłany: Pią Cze 22, 2007 10:42 am Temat postu: |
|
|
Witam i ja ciepło i serdecznie  _________________
Kochać i być kochanym to tak,
jakby z obu stron grzało nas słońce.
[ Dr Davis Viscott ] |
|
Powrót do góry |
|
 |
Opal Junior

|
Wysłany: Pią Cze 22, 2007 10:49 am Temat postu: |
|
|
Bardzo dziękuję za ciepłe powitanie należę do grona "chorobowców" - chyba... Niestety ciągle jestem diagnozowana i chyba troszkę po omacku. Mam swojego reumatologa, ale przy każdej wizycie widzę, że ma ze mną niezły zgryz... Od 4 miesięcy mam obrżeknięte i bolesne stawy rak i stóp. Wyniki badań laboratoryjnych sa w normie, w rtg drobne zmiany. Byłam już leczona meloksamem i ketonalem, ale niestety bez oczekiwanych skutków. Od wczoraj właśnie jestem na encortonie a moja szala nie chce się przechylić: RZS czy może toczeń. Szukając wiadomości w necie o tych chorobach dotarłam do Was.
Serdeczności  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pią Cze 22, 2007 11:02 am Temat postu: |
|
|
witam Cię bardzo serdecznie
życzę szybkiej diagnozy i dużo zdrówka  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Opal Junior

|
Wysłany: Pią Cze 22, 2007 11:04 am Temat postu: |
|
|
Witaj dziękuję za miłe przyjęcie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pią Cze 22, 2007 11:06 am Temat postu: |
|
|
witam i ja,
zyczę jak naszybszej diagnozy, choroba jest a dignozy nie jak to często się zdarza , niewazne co to jest, to juz niczego nie zmieni a tylko pomoze w leczniu cierpilowości , po sterydach powinno byc trochę lepiej _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Opal Junior

|
Wysłany: Pią Cze 22, 2007 11:13 am Temat postu: |
|
|
Witaj,
Musze przyznać że jestem bardzo zdezorientowana, a cierpliwość to zaczyna być mój słaby punkt. Często zdarza się kłopot z diagnozą w chorobach reumatycznych? Do tej pory byłam zdrowa i wszystko co teraz się wokół mnie dzieje jest szokiem. Zaczełam nawet myśleć że może sobie coś uroiłam skoro nic nie wychodzi w badaniach... ale ból i kłopoty z radzeniem sobie z najprostszymi do tej pory rzeczami sprowadza mnie na ziemię. Mam nadzieję, że sterydy pomogą, ale też że nie będzie to przyczyna zaniechania dalszych dociekań co jest przyczyną takiego stanu
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pią Cze 22, 2007 11:22 am Temat postu: |
|
|
diganoza to czesto droga przez męke , czasmi trwa to kilka miesiecy czasmi zdarza się ze i lat, dolegliwosci wystepuja a w badniach nie ma potwierdzenia, tu masz cały temat jak widac zajmuje juz kilka stron wiec nie jest to znowu taki temat rzadki a wręcz odwrotnie , u mnie od wystapienia pierwszych powazych objawow do diagnozy minęlo 6 lat ,
http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=1092 ,
poczytj sobie znajdziesz tutaj odpowiedzi na wiele pytan , dluga i uciązliwa czasmi jest ta droga
czesto jestesmy uwazani za hipohondryków , czasmi za kogos kto chce cos wymusic od lekrzy, nieraz zdarza się ze opędzaja sie od nas jak od natrętnej muchy, _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Opal Junior

|
Wysłany: Pią Cze 22, 2007 11:28 am Temat postu: |
|
|
Straszne jest to co piszesz. Aczkolwiek wiem, że jak najbardziej prawdziwe. Dziękuję za podesłaną stronkę, z pewnością się z nią zapoznam. Mam nadzieję, że teraz trafilam do osoby, która pomimo że ma ze mną duży problem nie potraktuje mnie obcesowo. Pierwszy mój kontakt z reumatologim (to był inny lekarz) bez ogródek i bardziej szczegółowych badań powiedział że to RZS, przedstawił mi obraz tej choroby w taki sposób, że po wyjściu z gabinetu płakałam przez kolejne dwa dni. Teraz nabrałam więcej siły i determinacji i bardzo Ci dziękuję za wszystkie cenne wskazówki. Będąc tutaj wiem, że rozmawiam z osobami, które mnie rozumieją. To bardzo pomaga  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pią Cze 22, 2007 11:37 am Temat postu: |
|
|
tuatj kazdy pomaga sobie wzajemnie rozumiemy się bo przechodzimy to samo , lub prawie to samo , po to jestesmy aby sobie pomagac,
najgorsze sa początki potem jakos sie funkcjonuje raz lepiej raz gorzej ale w sumie nie jest tak zle jak sobie wyobrazamy ,z biegiem czasu nabiera się doswiadczenia w walce w chorobą i wszytko staje sie łatwiejsze _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
jagula Master butterfly

|
Wysłany: Pią Cze 22, 2007 12:07 pm Temat postu: |
|
|
Witaj!
Z tym diagnozowaniem to już niestety tak jest...też nie mam jej postawionej...słyszałam różne wersje oraz ,że jestem hipochondryczką również
Pozdrawiam i życzę jak najszybszej diagnozy |
|
Powrót do góry |
|
 |
agatka03 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Cze 22, 2007 12:55 pm Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie zza miedzy! Też leczę sie w Bydgoszczy! Pozdrawiam i ...wytrwałości zyczę!  _________________ ..."W życiu nie chodzi o czekanie, aż burza minie... Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu..." (Vivian Green) |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasia 72 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Cze 22, 2007 12:55 pm Temat postu: |
|
|
Witam Cię serdecznie i życzę szybkiej i trafnej diagnozy.  _________________ (...)"Gdziekolwiek ziemia jest snem nie przebudzonym jeszcze,
uwierzyć trzeba w kształt i kochać senny pozór,
na wietrze budować mgłę i w pół nie urywać snu.
Gdziekolwiek ziemia jest snem,tam trzeba dośnić do końca." |
|
Powrót do góry |
|
 |
karolina7 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Cze 22, 2007 2:20 pm Temat postu: |
|
|
Ja rowniez zycze tego co wszyscy Wpadaj tu jak najczescie pozdrowka    _________________ zdrowie to nie wszystko ale wszystko bez zdrowia jest niczym |
|
Powrót do góry |
|
 |
|