Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
nenya SuperMOD

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Joanna88 Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sro Maj 09, 2007 6:25 pm Temat postu: |
|
|
mi wypadaja wlosy od paru miesiecy na poczatku myslalam ze to jest efekt tego ze schudlam bardzo duzo w ciagu roku ... i w ktoryms momencie zaczelo brakowac mi witamin wiec kupilam sobie skrzypovite.. potem vitapil ... i nic nie pomogalo ... potem za namowa fryjerki kupilam ampułki i szampon vischy na wzmocnienie wlosow troszke jakby pomoglo ... ale kiedy skoczylam ta kuracje ... kupilam szampon preciw wypadaniu wlosow dermena ... ale tez nic nie pomaglo ... ale w koncu kiedy na to wypadanie wlosow nie wiedzialam co mam juz poradzic ... postanowilam zrobic badania hormonalne ... no i okazało sie ze sa tak złe ze jak to moj endokrynolog powiedzial : " aparat nie mogl złapac wartości ". Narazie jestem na kuracji hormonalnej ... ale włosy wypadaja dalej ... musze jeszcze poczekac , moze pozniej beda efekty
Gorące pozdrowienia  |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Sro Maj 09, 2007 6:28 pm Temat postu: |
|
|
jeszcze raz - wypadanie włosów to objaw aktywności choroby, tocznia ale i związek z zaburzeniami tarczycy swoją drogą.
zatem zabiegi kosmetyczne na pewno tego "nie wyleczą", mogą pomóc ale jedynym sposobem na definitywne poradzenie sobie z problemem jest uzyskanie ogólnej poprawy stanu zdrowia, wyciszenie choroby podstawowej. zatem cierpliwości i wytrwałości, przycichnie toczeń, włosy odżyją  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Czw Maj 10, 2007 12:48 pm Temat postu: |
|
|
moge oddac troche włosów , mnie nie wypadały nawet w momentach krytycznych, nawet przy ogromnej sterydoterapii , czy endoxanie
pamietam ze Dagmara straciła włosy przy bardzo aktywnej chorobie tarczycy, tez probelm znajduje sie na forum , wiec warto zadac sobie troche trudu wystukac pytanie i na bank znajdzie się odpowiedz , polecam naszą wyszukiwarkę _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
lubesia Master butterfly

|
Wysłany: Sro Maj 16, 2007 12:28 pm Temat postu: |
|
|
mi bardzo wypadaly wlosy na poczatku choroby pozniej stopniowo mniej a teraz sa juz w miare ok ..kupilam sobie odzywke VOX i poleca ja a i uzywam szamponi Vichy Dercos czerwony tez przeciw wypadaniu wlosow i nie narzekam na niego teraz moja kitka wyglada na kitke  _________________ Jeśli nie możemy czynić tak, jakbyśmy chcieli, musimy czynić tak, jak możemy    |
|
Powrót do góry |
|
 |
smoczyca_ Junior

|
Wysłany: Czw Cze 07, 2007 6:24 pm Temat postu: |
|
|
Kiedyś miałam ten sam problem. Bałam się, bo po wypadających włosach widoczne były białe miejsca. Zaczęłam stosować odżywkę, którą można zakupić w aptece. Jej nazwa: HENNA TREATMENT WAX - odżywcza maseczka do włosów. Mnie bardzo pomogła i co najważniejsze szybko. Odżywka kosztuje ok. 20 zł za 480g preparatu. Ładnie pachnie, więc nie ma obaw, że włosy będą przesiąknięte jakimś niemiłym zapachem. Już po kilku razach stosowania zaczęły mi odrastać włosy. Od tego momentu nie mam już tych problemów, może dlatego, że włosy zaczęły mi wypadywać po endoxanie, bo po tabletkach raczej nie, bo nadal je zażywam i wszystko jest OK  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Krysia Stary wyjadacz

|
Wysłany: Nie Cze 24, 2007 6:42 pm Temat postu: |
|
|
A czy po imuranie tez wypadaly Wam włosy? Wprawdzie jeżdżę jeszcze co 3 miesiące na endoksan, ale te przerwy jak dotąd były wystarczające, żeby włosy w ostatnim miesiącu zczynały ładnie odrastać. Jak dołozono mi dwie tabletki imuranu - kicha! Niby nie sypią się garściam, ale prawie juz ich nie ma. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Nie Cze 24, 2007 6:50 pm Temat postu: |
|
|
mnie nie wypadaja a jestem na imuranie z niewielkimi przerwami przez 10 lat, ( przerwy tylko podczas podawania endoxanu )
zresztą nie wypadały tez i na ednoxanie, to zalezy chyba od indywidulanej skonności , teraz mam 150 mg imuraniu , wczesniej 200 mg na dobę _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Clarisa Stary wyjadacz

|
Wysłany: Wto Cze 26, 2007 9:39 am Temat postu: |
|
|
Witam Was
dawno już nic nie pisałam ale od czasu do czasu czytam co piszecie...
mi też wypadają włosy od początku choroby tak jest czyli od prawie dwóch lat ... wypadają i chyba odrastają bo mimo ich ciągłego ubytku coś tam jeszcze mam kurcze strasznie ciekawe jest to co pisze Itunia że teraz ma kręcone to super hehe może i mi kiedyś takie odrosną zawsze chciałam mieć takie choć falowane
ja dopiero zaczynam kuracje z żółtkiem ale mi taka znajoma zielarka poleciła by właśnie pierwsze umyć włosy 3 razy mydłem szarym a potem dopiero wetrzeć żółtko i spłukać wodą ale nie tak dokładnie to znaczy by jakieś resztki tego żółtka na włosach zostały (to jest oczywiście nie widoczne) dopiero raz tak zrobiłam ale mam nadziej że z czasem to coś pomoże, ona powiedziała że jeśli zrobię tak z 4-5 razy to ten proces wypadania zatrzyma sie ...
hmm no nie wiem ale spróbować nie zaszkodzi ... _________________ "Wymagajcie od siebie choćby nikt od Was nie wymagał..." (Jan Paweł II, Jasna Góra 1983r.) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Itunia Master butterfly

|
Wysłany: Pią Cze 29, 2007 2:29 am Temat postu: |
|
|
Na Imuranie wypadały mi tylko przez ok. miesiąc. Potem spokój. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Beata77 Junior

|
Wysłany: Pią Cze 29, 2007 5:48 pm Temat postu: |
|
|
mnie wlosy wypadaly na poczatku choroby,teraz nie wypadaja ale sa jakies dziwne-suche i matowe nawet jak stosuje szampony i odzywki nawilzajace. |
|
Powrót do góry |
|
 |
katoryj Junior

|
Wysłany: Pon Gru 15, 2008 11:02 am Temat postu: |
|
|
jest coś takiego jak trychologia... Trychologia to dziedzina nauki zajmująca się schorzeniami skóry głowy i włosami. wyjaśnia wiele chorób z wypadaniem włosów link |
|
Powrót do góry |
|
 |
|