Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
JOANNA1 Junior

|
Wysłany: Wto Cze 26, 2007 8:35 pm Temat postu: Witam - JOANNA1 |
|
|
Mam na imię joanna mam 26 lat i jestem w 21 tc.Podczas ciąży lekarz wykrył u mnie zespół antyfosfolipidowy i podejrzewał tocznia układowego.W obecnej chwili już wiem,że tocznia mam,na razie przebiega bez objawowo,ale kliniczne jest, pozostaje bez leczenia.zespół lecze clexan i acesanem.
Jestem przerażona wizją choroby,ale mam nadzieje,że dzięki wam zrozumie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert Moderator

|
Wysłany: Wto Cze 26, 2007 8:47 pm Temat postu: |
|
|
Witaj,
Miło, że wpadłaś.
Wielu z nas, jeśli nie wszyscy byli przerażeni. Na swoj sposób. Jak sytuacja się ustabilizuje, wszystko wróci do normy. Mam nadzieję, że zyskasz tutaj coś, czego oczekujesz - dobre słowo i garść informacji to wszystko co mamy.
Przyjemnego pobytu.
Pozdr!
PS. Obowiązkowo oczywiście do przeczytania - Netykieta, Wątek Specjalny i w razie problemów technicznych - Instrukcja.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Cze 26, 2007 8:56 pm Temat postu: |
|
|
Przerazenie chyba karzdy z nas to przezył... powoli oswoisz się z choroba dobrze ze przebiega bezobjawowo i mam nadzieję ze tak juz zostanie i bedziesz cieszyc się dobrym zdrówkiem..
Duzo zdrówka zycze pogody ducha i wiele wytrwałosci
3m się i do usłyszenia..
a jak masz ochote na różne plotki do do kawiarni zapraszamy serdecznie buziaki hej!! _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ewela1 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Cze 26, 2007 9:55 pm Temat postu: |
|
|
joanno .. witam cie cieplutko...
u mnie tocznia wykryto dopiero po 7latach po porodzie (choć pbjawy miałam-i to wiele-zaraz jak pojawiła się moja niunia).. tak więc mysle,ze to dobrze,że lekarz zrobił badania i masz juz diagnozę..
teraz potzrebujesz troszkę czasu na to ,zeby sie z lupusikiem zapoznac a pózniej bedzie juz tylko lepiej..
nie taki diabeł straszny..
serdecznie pozdrawiam-ewela  |
|
Powrót do góry |
|
 |
joanka Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sro Cze 27, 2007 8:04 am Temat postu: |
|
|
Cześć! Super ze jestes w ciąży. Życzę duzo radości z błogosławionego stanu  |
|
Powrót do góry |
|
 |
OLESIA Master butterfly

|
Wysłany: Sro Cze 27, 2007 8:23 am Temat postu: |
|
|
cześć  _________________ Szczęście jest jak słońce lecz nawet na słońcu znajdują się plamy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Sro Cze 27, 2007 8:26 am Temat postu: |
|
|
witam Cię bardzo cieplutko i dużo zdrówka życzę  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasia 72 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Cze 27, 2007 8:41 am Temat postu: |
|
|
Witam Cię Joasiu!
Masz już diagnozę i wiesz,że musisz bardziej o siebie dbać..a teraz nawet podwójnie.
Jest u nas troszkę szczęśliwych mam,nie jesteś sama.
Wpadaj kiedy tylko chcesz.
Trzymaj się cieplutko. Buziaki.  _________________ (...)"Gdziekolwiek ziemia jest snem nie przebudzonym jeszcze,
uwierzyć trzeba w kształt i kochać senny pozór,
na wietrze budować mgłę i w pół nie urywać snu.
Gdziekolwiek ziemia jest snem,tam trzeba dośnić do końca." |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kobieta Szpieg Senior

|
Wysłany: Sro Cze 27, 2007 8:54 am Temat postu: |
|
|
witajcie:D vczyta,m czytam i oczom nie wierze naprawdę mozna stwierdzic tocznia tylo na podstawie wyników badan?myslalam ze do stwierdzenia tocznia potrzebny jest także szereg objawow.. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sro Cze 27, 2007 9:04 am Temat postu: |
|
|
wiatj , czesto w ciązy dopiero wykrywa sie tocznia , mam nadzije ze ci nie przeszkodzi w urodzeniu zdrowego dziecka, po połowie cią ży mozesz tez brac sterydy gdyby zaszła taka koniecznosc, wiele kobiet je dostaje, mysle ze się oswoisz z choroba i nie stanie sie dla ciebie zbyt uciązliwa , nie matrw sie jestes juz leczona wiec mysle ze bęzie dobrze
Koberto szpiegu, aby zdiagnozowac toczen musisz miec głownie dodatnie wyniki badan, to one potwierdzaja chorobe, a czynniki obajawowe moge byc dodatkiem ale nie muszą takie same objawy moga dotyczyc wielu chorob, i to własnie one musza znależć potwierdzienie w wynikach, tak długo jak beda same objawy tak długo nie bedzie diagnozy, _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
dori792 Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sro Cze 27, 2007 10:21 am Temat postu: |
|
|
Witaj JOANNA.
Gratuluję Ci stanu błogosławionego I nie przerażaj się diagnozą.
Ja o swoim lumpusie dowiedziałam się dopiero teraz ale bardzo prawdopodobne, że choruję od kilku lat, a "na swoim koncie" mam 2 zdrowych dzieci
Głowa do góry i ciesz się ciążą. Masz diagnozę więc teraz to już zmartwienie Twojego ginekologa i reumatologa żeby wszystko było ok
Pamiętaj, że ponoć pogodne kobiety rodzą pogodne dzieci
Dużo zdrówka i optymizmu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kobieta Szpieg Senior

|
Wysłany: Sro Cze 27, 2007 11:10 am Temat postu: |
|
|
ech..chyba źle coś zrozumiałam chodzilo mi o to ze aby stwierdzic tocznia trzeba spełniać kilka kryteriów..a te kryteria to nie tylko wyniki badań ale takze szereg objawów...mniejsza o to..witam /cie serdecznie i nie przejmuj się uwierz ja chciałabym w końcu wiedzieć co mi jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ewelina Master butterfly

|
Wysłany: Sro Cze 27, 2007 12:52 pm Temat postu: |
|
|
witam bardzo gorąco
To fantastycznie, że spodziewasz się dzidziusia i mam nadzieję, że ów motylek będzie sobie smacznie spał zawsze
pozdrawiam! _________________ Z każdej ciemnej doliny jest jakieś wyjście, jakiś tęczowy szlak  |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Sro Cze 27, 2007 2:36 pm Temat postu: |
|
|
Witam Joasie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
sara Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sro Cze 27, 2007 3:22 pm Temat postu: |
|
|
Witam gorąco przyszłą mamusię
Sporo "toczniowczynek" ma dzieci. Tobie też się uda. Jesteś już w 21 tygodniu więc wszystko będzie o.k.
Pozdrawiam Cię  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|