Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Solarium, samoopalacz
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 14, 15, 16  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Wto Cze 26, 2007 4:08 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja nie stosusje tego typu secyfikow do twarzy, mimo wszystko jednak slonce troche tą twarz opali wiec wystarczy a do tego troche podkładu tez zmienia kolor, kup ciut ciemneijszy i powinno byc dobrze ale w drogeriach widze ze jest sporo kremow samoopalających do twarzy i z Nivea i Doe i Jonhsons , jest z czego wybierac,
nie sugeruj się tym ze komus nie szkodzi, bo nie ma gwarncji ze tobie tez nie bedzie, musisz sama wyprobowac tak jak radzi Kinga
Itunia
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Cze 29, 2007 2:30 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Monika B napisał:
ja nie stosusje tego typu secyfikow do twarzy, mimo wszystko jednak slonce troche tą twarz opali wiec wystarczy a do tego troche podkładu tez zmienia kolor, kup ciut ciemneijszy i powinno byc dobrze ale w drogeriach widze ze jest sporo kremow samoopalających do twarzy i z Nivea i Doe i Jonhsons , jest z czego wybierac,
nie sugeruj się tym ze komus nie szkodzi, bo nie ma gwarncji ze tobie tez nie bedzie, musisz sama wyprobowac tak jak radzi Kinga

Ja też ich nie używam. A tego lata modne będą raczej jasne odcienie twarzy. Tak mówił stylista na TVN Style Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Beata77
Junior
Junior

PostWysłany: Pią Cze 29, 2007 5:44 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja stosowalam najpierw samoopalacze potem balsamy samoopalajace ,ale pojednym jak i po drugim robily mi sie zacieki,zrezygnowalam i teraz niczego nie stosuje.jedynie jak nalozylam na twarz balsam samoopalajacy to jakos wychodzilo.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
zolwik
Junior
Junior

PostWysłany: Nie Lip 01, 2007 8:32 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja też stosuję balsam brązujący cztery pory roku i jestem zadowolona, skora jest trochę rozswietlona, samoopalacza nie stosuję bo boje sie, że będe miała zacieki, ale chciałabym byc bardziej opalona za dwa miesiace slub a ja zlewam się z białą sukienką Crying or Very sad
solarium definitywnie odpoda, ostatni raz byłam zanim postawiono mi diagnozę i wyglądałam jak bym się poparzyła, słonka też unikam, nawet z podrózy poslubnej do gercji musze zrezygnować bo za dużo tam Slonko , ale może jak będe miała remisję to nadrobię i gdzieś wyjadę. a tak mi się marzyło słonce, plaża, drinki z parasolką....... Sad
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Mella
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pon Lip 02, 2007 1:23 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zolwik, mogą być drinki pod parasolką Very Happy
agulka
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pon Lip 02, 2007 6:52 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a mnie co raz jakas lepsza kolezanka pyta czy mi nie przeszkadza ze jestem blada,
po pierwsze nie lubie byc jak wszyscy, czyli bladosc mi nie przeszkadza

ale poniwaz ja nie tyle blada co biala jestem, to po prostu dove wprowadzil nowa sereie dla bladusów jak ja wiec probuje, z marnym skutkiem,
bo ja wole jak mi pachnie, a to nie pachnie

ale ja to juz taki pokrecony qwesoly z deka szurniety czlowieczek jestem,choc jak nie wiedzialam ze chora jestem to nawet i solarium zaliczylam, choc ze skutkiem takim, ze stwiersdzilam ze to bzdura lezec i grzac sie ja tam tak nie umiem,

a mowie ogolnie i tak nie ulegam temu co wszyscy
jesli slysze ze oooooooooo to sprzedaje sie niezle, bo wszyscy kupuja itp to ja mowie sprzedawcy ze dobrze ze mi to powiedzial, to ja dziekuje.

ot tak

lg
Aga
malowane słońce SmileSmileSmileSmileSmile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG Tlen
Asia
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

PostWysłany: Wto Lip 03, 2007 12:23 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja polecam balsam brązujący Garnier musnieta słońcem-dobrze się rozprowadza, nadaje ładny kolor i ma śliczny zapach. Ostatnio zakupiłam Nivea i też super, ładnie opala i nie ma typowego zapachu dla samooplaczy. Do twarzy kupuje krem brązujące-Garnier, Soraya, Eveline. I dzięki temu nie zabijam białością.
Powrót do góry
Clarisa
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

PostWysłany: Wto Lip 03, 2007 1:55 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a mam pytanie Smile czy te kremy z filtrem powinno stosować sie na całym ciele czy tylko na tych częściach ciała, która jest odsłonięta??? czyli przeważnie twarz, ręce...

i czy ktoś kiedyś stosował ten proszek do prania, po zastosowaniu którego promieniowanie mniej przenika przez ubranie... i czy to działa???
kasia 72
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Wto Lip 03, 2007 9:14 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja smaruję tylko te fragmenty ciała,ktore są wyeksponowane na slońce.
Większośc tych kremów z filtrem jest tak lepka,że posmarowana pod odzieżą czułabyś się mało komfortowo. Wink
Gdziekolwiek ziemia jest snem,tam trzeba dośnić do końca."
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
kinga
Moderator
Moderator

PostWysłany: Wto Lip 03, 2007 10:00 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja tak samo, smaruję tylko to, co odsłonięte albo może się przez przypadek odsłonić Very Happy

Powrót do góry
Itunia
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sro Lip 04, 2007 11:34 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Beata77 napisał:
ja stosowalam najpierw samoopalacze potem balsamy samoopalajace ,ale pojednym jak i po drugim robily mi sie zacieki,zrezygnowalam i teraz niczego nie stosuje.jedynie jak nalozylam na twarz balsam samoopalajacy to jakos wychodzilo.

Żeby uniknąć plam przy stosowaniu samoopalacza, trzeba pomieszać go z balsamem. Wtedy kolor nie jest za mocny, ale za to wyrównany. Najlepiej samoopalacz nakładać na noc, rano prysznic, potem znowu balsam i jest super. Taka dobra rada Very Happy
Powrót do góry
barbara
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

PostWysłany: Pią Sie 03, 2007 11:53 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

solarium??? jeszcze przy toczniu!!!! masakra!!!! tylko zaostrzy objawy. lepiej jakis krem koloryzujacy i Uwaga!!! zadnych samoopalaczy i pudrow brazujacych bo podbija tylko czerwone poliki. ewentualnie jakies kremy z wyciagu z kakaowca . kto ma sinawy koloryt skory niech nie uzywa zielonych korektorow by zamaskowac naczynka bo podbija sinosc a skora wyglada na chora. najlepsze to zlociste beze a nie opalone brazy!!!!! bez zlocisty bez zakrywa czerwone poliki i daje super swiezy wyglad. taki efekt daje podklad couvrance z serii avene nr 02 w kompakcie kryje sinosc, naczynka, czerwone poliki. Skora wyglada zdrowa juz po niewielkiej ilosci.

http://www.apteka-centrum.pl/avene-couvrance-podklad-kompakcie-jasny-cera-mieszana-p-2068.html

Uzywam i jestem zadowolona. kryje dobrze naczynka, wygladza, leczy i co najwazniejsze ma filtr ochronny spf 30. Dobry przy teleangiektazjach jak ktos ma oraz uzyskaniu ladnej rownej zlocistoezowej karnacji. polecam
Powrót do góry
Itunia
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Wto Sie 14, 2007 7:08 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Chciałabym polecić Wam mleczko do ciała Bielendy. Co prawda nie opala, ale czekoladowy zapach wymiata Very Happy Cena też OK, w granicach 10-12zł. Świetna konsystencja. Ogólnie 10/10 Very Happy A jak ktoś nie przepada za zapachem czekolady, to jest jeszcze wanilia, amaretto i jakiś jeszcze, bodajże kawowy Very Happy
Powrót do góry
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Wto Sie 14, 2007 7:14 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie , nie czekolada w sam raz, i potwierdzam ze uznanie Ituni ma uzasadnienie , jak najbardziej potwierdzam , jest super Very Happy
Ani
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sro Sty 02, 2008 3:33 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No dobra, teraz ja. Mam ochotę wybrać się na solarium, kilka razy po 5 minuut. Zastanawiam się czy przy braniu takiej dawki sterydów, nie będzie jakiś problemów. Co do tocznia, to cały czas nie wiem, czy to ta choroba czy inna, więc mam zamiar zaryzykować. Nigdy w solarium nie byłam, teraz namawia mnie koleżanka. W sumie fajnie byłoby mieć trochę ciemniejszą karnację...Może bezpieczniej będzie poczekać do odstawienia sterydów...Sama nie wiem, a moze wy coś poradzicie...
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 14, 15, 16  Następny
Strona 11 z 16

Skocz do: