Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

wypadanie włosów - pomocy!!!
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nenya
SuperMOD
SuperMOD

PostWysłany: Sro Maj 09, 2007 6:25 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jest taki wątek, o odżywianiu przy sterydoterapii, warto wtedy przestrzegać kilku podstawowych zasad, zajrzyj:

http://toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=767
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Joanna88
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

PostWysłany: Sro Maj 09, 2007 6:25 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mi wypadaja wlosy od paru miesiecy Sad na poczatku myslalam ze to jest efekt tego ze schudlam bardzo duzo w ciagu roku ... i w ktoryms momencie zaczelo brakowac mi witamin wiec kupilam sobie skrzypovite.. potem vitapil ... i nic nie pomogalo ... potem za namowa fryjerki kupilam ampułki i szampon vischy na wzmocnienie wlosow troszke jakby pomoglo ... ale kiedy skoczylam ta kuracje ... kupilam szampon preciw wypadaniu wlosow dermena ... ale tez nic nie pomaglo ... ale w koncu kiedy na to wypadanie wlosow nie wiedzialam co mam juz poradzic ... postanowilam zrobic badania hormonalne ... no i okazało sie ze sa tak złe ze jak to moj endokrynolog powiedzial : " aparat nie mogl złapac wartości ". Narazie jestem na kuracji hormonalnej ... ale włosy wypadaja dalej ... musze jeszcze poczekac , moze pozniej beda efekty Smile
Gorące pozdrowienia Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
nenya
SuperMOD
SuperMOD

PostWysłany: Sro Maj 09, 2007 6:28 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jeszcze raz - wypadanie włosów to objaw aktywności choroby, tocznia ale i związek z zaburzeniami tarczycy swoją drogą.
zatem zabiegi kosmetyczne na pewno tego "nie wyleczą", mogą pomóc ale jedynym sposobem na definitywne poradzenie sobie z problemem jest uzyskanie ogólnej poprawy stanu zdrowia, wyciszenie choroby podstawowej. zatem cierpliwości i wytrwałości, przycichnie toczeń, włosy odżyją Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Czw Maj 10, 2007 12:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

moge oddac troche włosów , mnie nie wypadały nawet w momentach krytycznych, nawet przy ogromnej sterydoterapii , czy endoxanie Wink

pamietam ze Dagmara straciła włosy przy bardzo aktywnej chorobie tarczycy, tez probelm znajduje sie na forum , wiec warto zadac sobie troche trudu wystukac pytanie i na bank znajdzie się odpowiedz , polecam naszą wyszukiwarkę
lubesia
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sro Maj 16, 2007 12:28 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mi bardzo wypadaly wlosy na poczatku choroby pozniej stopniowo mniej a teraz sa juz w miare ok ..kupilam sobie odzywke VOX i poleca ja a i uzywam szamponi Vichy Dercos czerwony tez przeciw wypadaniu wlosow i nie narzekam na niego teraz moja kitka wyglada na kitke Smile
smoczyca_
Junior
Junior

PostWysłany: Czw Cze 07, 2007 6:24 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kiedyś miałam ten sam problem. Bałam się, bo po wypadających włosach widoczne były białe miejsca. Zaczęłam stosować odżywkę, którą można zakupić w aptece. Jej nazwa: HENNA TREATMENT WAX - odżywcza maseczka do włosów. Mnie bardzo pomogła i co najważniejsze szybko. Odżywka kosztuje ok. 20 zł za 480g preparatu. Ładnie pachnie, więc nie ma obaw, że włosy będą przesiąknięte jakimś niemiłym zapachem. Już po kilku razach stosowania zaczęły mi odrastać włosy. Od tego momentu nie mam już tych problemów, może dlatego, że włosy zaczęły mi wypadywać po endoxanie, bo po tabletkach raczej nie, bo nadal je zażywam i wszystko jest OK Wink
Powrót do góry
Krysia
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

PostWysłany: Nie Cze 24, 2007 6:42 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A czy po imuranie tez wypadaly Wam włosy? Wprawdzie jeżdżę jeszcze co 3 miesiące na endoksan, ale te przerwy jak dotąd były wystarczające, żeby włosy w ostatnim miesiącu zczynały ładnie odrastać. Jak dołozono mi dwie tabletki imuranu - kicha! Niby nie sypią się garściam, ale prawie juz ich nie ma.
Powrót do góry
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Nie Cze 24, 2007 6:50 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mnie nie wypadaja a jestem na imuranie z niewielkimi przerwami przez 10 lat, ( przerwy tylko podczas podawania endoxanu )
zresztą nie wypadały tez i na ednoxanie, to zalezy chyba od indywidulanej skonności , teraz mam 150 mg imuraniu , wczesniej 200 mg na dobę
Clarisa
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

PostWysłany: Wto Cze 26, 2007 9:39 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam Was Smile

dawno już nic nie pisałam ale od czasu do czasu czytam co piszecie...

mi też wypadają włosy od początku choroby tak jest czyli od prawie dwóch lat ... wypadają i chyba odrastają Smile bo mimo ich ciągłego ubytku coś tam jeszcze mam Smile kurcze strasznie ciekawe jest to co pisze Itunia że Smile teraz ma kręcone Smile to super Smile hehe Smile może i mi kiedyś takie odrosną Cool zawsze chciałam mieć takie choć falowane Wink

ja dopiero zaczynam kuracje z żółtkiem ale mi taka znajoma zielarka poleciła by właśnie pierwsze umyć włosy 3 razy mydłem szarym a potem dopiero wetrzeć żółtko i spłukać wodą ale nie tak dokładnie to znaczy by jakieś resztki tego żółtka na włosach zostały (to jest oczywiście nie widoczne) dopiero raz tak zrobiłam ale mam nadziej że z czasem to coś pomoże, ona powiedziała że jeśli zrobię tak z 4-5 razy to ten proces wypadania zatrzyma sie ...
hmm no nie wiem ale spróbować nie zaszkodzi ...
Itunia
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Cze 29, 2007 2:29 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na Imuranie wypadały mi tylko przez ok. miesiąc. Potem spokój.
Powrót do góry
Beata77
Junior
Junior

PostWysłany: Pią Cze 29, 2007 5:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mnie wlosy wypadaly na poczatku choroby,teraz nie wypadaja ale sa jakies dziwne-suche i matowe nawet jak stosuje szampony i odzywki nawilzajace.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
katoryj
Junior
Junior

PostWysłany: Pon Gru 15, 2008 11:02 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jest coś takiego jak trychologia... Trychologia to dziedzina nauki zajmująca się schorzeniami skóry głowy i włosami. wyjaśnia wiele chorób z wypadaniem włosów link
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Strona 3 z 3

Skocz do: