Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Zenia Junior

|
Wysłany: Pią Lip 06, 2007 8:48 am Temat postu: Witam wszystkich - Zenia |
|
|
Cóż....i ja jestem nowa na forum, jednak ja jeszcze nie mam skonczonej diagnostyki - czesc badan jest okej a czesc nie - tak po krotce. Jednak mam do was pytanie jak juz tu jestem - czy znacie jakis osrodek na swiecie, ktory sie tymi chorobskami zajmuje?? Taki specjalistyczny - pytam z ciekawosci, bo tak naprawde jesli chodzi o leczenie w Polsce to widze, ze ciezko z tym u nas.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
jagula Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lip 06, 2007 8:56 am Temat postu: |
|
|
Cześć Zeniu, witaj w klubie
Nie wiem co Ci reszta odpowie na Twoje pytanie ale ja mogę stwierdzić ,że nasi lekarze są nie najgorsi tylko trochę nam system szwankuje. Może wystarczyłoby żebyś zmieniła lekarzy na terenie Polski.Gdzie jesteś diagnozowana?
Zapraszam Cię do życia forum, życzę zdrówka i trafnej diagnozy- na nią trzeba czasami czekać długo i to z winy naszych organizmów Cierpliwość! |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Pią Lip 06, 2007 9:02 am Temat postu: |
|
|
witaj,
owszem znamy, całkiem specjalistyczny jest np. Instytut Reumatologii w Warszawie
ma nawet osobny Oddział Chorób Tkanki Łącznej!
polecam
http://www.ir.ids.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pią Lip 06, 2007 9:06 am Temat postu: |
|
|
witam Cię bardzo cieplutko i serdecznie  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert Moderator

|
Wysłany: Pią Lip 06, 2007 9:09 am Temat postu: |
|
|
Witaj!
Najpierw do zaliczenia lektura 3 wątków obowiązkowych w niniejszym dziale -Wątek Specjalny, Netykieta i ewentualnie Instrukcja Obsługi.
Jak rozejrzysz się co nieco na forum, to powinnaś nabrać przekonania iż w Polsce też są lekarze, którzy mają nie mniejsze pojęcie w zakresie chorób tkanki łącznej od ich kolegów i koleżanek za granicą To choroba podstawowa i objawy występujące niejako obok wprowadzają często w błąd.
Na świecie jest wiele ośrodków naukowo-badawczych zajmujących się tymi problemami w zakresie ogólnym i poszczególnych chorób. Musiałabyś doprecyzować pytanie
Jeśli masz problemy ze znalezieniem właściwego lekarza, polecam wątek Lekarze specjaliści - znajdziesz tu namiary oraz informacje nt. specjalistów zajmujących się naszymi przypadkami.
Życzę powodzenia! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Itunia Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lip 06, 2007 10:28 am Temat postu: |
|
|
Witaj w naszym gronie!
Ja uważam, że specjaliści z Instytutu Reumatologii są fantastyczni. Wiele im zawdzięczam... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ala1 Junior

|
Wysłany: Pią Lip 06, 2007 10:34 am Temat postu: |
|
|
Witaj.........
Ja też nie mam postawionej diagnozy wybieram się do IR w Warszawie na witę mam nadzieję że oni mi pomogą z tym chorubskiem.
A tobie rzyczę szybkiej diagnozy  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ewelina Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lip 06, 2007 11:04 am Temat postu: |
|
|
witam cieplo  _________________ Z każdej ciemnej doliny jest jakieś wyjście, jakiś tęczowy szlak  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Barbarka Kadet

|
Wysłany: Pią Lip 06, 2007 11:17 am Temat postu: Re: Witam wszystkich - Zenia |
|
|
Witam!
Życzę szybkiej diagnozy-na którą ja również czekam...  _________________ "Świat jest twardy,zarówno w tym,co pamięta,jak i w tym,co zapomina."
Joshep Conrad |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pią Lip 06, 2007 11:27 am Temat postu: |
|
|
ja tez moge zaproponoawc osrodek w naszym kraju czyli CSK- Ligota znaja się na tym co robia bo leczą choroby tkanki łacznej od lat
masz to tutaj http://www.csk.katowice.pl/?str=kliniki a w tej klinice oddzial gdzie się parę osob z tutejszej gromadki leczy
Klinika Chorób Wewnętrznych, Autoimmunologicznych i Metabolicznych - tel. 7894301
Kierownik Kliniki- prof. dr hab. n. med. Antoni Hrycek
niepawdą jest ze u nas w Polsce lekarze się na tym nie znaja, przykładem chociazby my wszyscy którzy leczeni jestesmy tutaj w Polsce i z dobrymi efektami, na pewno nie gorzej niz za granicą a moge z cała pewnością powiedziec ze często i lepiej, , lecznie jest takie samo zarówno u nas jak i w pozostałych państwach na swiecie
jest nas tutaj sporo z całej Polski z roznych zakątkow i kazdy jest odpowiednio leczony
witaj rozglądanij się znajdziesz u nas namiary na dobrych i bardzo dobrych specjalistow , _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
jagula Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lip 06, 2007 12:14 pm Temat postu: |
|
|
Jak widzisz leczyć się można w Polsce bez obaw.Jestem obecnie w Wielk.Bryt. i po pierwszej fazie badań, które nic nie wniosły czekam na specjalistę ,który ma przyjechać z większego miasta nie wiadomo kiedy
Jak widać nigdzie nie jest różowo |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ani Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lip 06, 2007 1:32 pm Temat postu: |
|
|
Hej, hej Miłego buszowania po forum i szybkiej diagnozy życzę  _________________ Wspomnienia są jak światła i barwy - podświetlają i retuszują przykrości naszego życia.
Joseph Wittig |
|
Powrót do góry |
|
 |
Zenia Junior

|
Wysłany: Pią Lip 06, 2007 1:45 pm Temat postu: |
|
|
Dziekuje wam wszystkim za sypmatyczne powitanie
Zapoznalam sie z trzema obowiazkowymi tematami heh, natomiast co do leczenia - ciekawe z kim lezalam w CSK (bylam tam 3 razy) Pewnie znam sie z niejedna osobka na tym forum  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pią Lip 06, 2007 1:47 pm Temat postu: |
|
|
ja cię nie kojarze ale mnie kojarzą wszyscy ktorzy ze mną kiedykolwiek lezeli, jesli wiec moze, moze ,  _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
agatka03 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lip 06, 2007 1:48 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Zeniu!
Pozdrawiam serdecznie, miłego buszowania po Forum.  _________________ ..."W życiu nie chodzi o czekanie, aż burza minie... Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu..." (Vivian Green) |
|
Powrót do góry |
|
 |
|