Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Marzena1 Senior

|
Wysłany: Sob Lip 21, 2007 11:25 pm Temat postu: Powitanie - Marzena1 |
|
|
Witam wszystkich. Jestem tu nowa. Jestem chora od 1,5 roku a zdiagnozowana od 9 miesięcy. Choruję na toczeń układowy.
Jestem ciekawa jak ta choroba przebiega u innych. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gabi Master butterfly

|
Wysłany: Nie Lip 22, 2007 7:09 am Temat postu: |
|
|
witaj Marzenko
tez jestem tu od niedawna,jestem w trakcie diagnozy ,wiec wiem mniej od Ciebie,ale dzieki temu forum rozjasnia mi sie w głowie,czytam,czytam i jeszcze raz czytam
sa tu wspaniali ludzie ,napewno doswiadczysz ich sympatii,podziela sie rada i doswiadczeniem
witaj sedecznie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Marzena1 Senior

|
Wysłany: Nie Lip 22, 2007 7:30 am Temat postu: |
|
|
Witam Cię Gabi.
Ja mam już za sobą daleką drogę. w ubiegłym roku byłam 3 razy w szpitalu.tego roku raz. Ubiegły rok był najgorszym rokiem w moim życiu. Podejrzewano u mnie nawet chłonniaka. Teraz jest juz lepiej. Mam nadzieje że u ciebie też sprawa się szybciutko wyjaśni.
Pozdrawiam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gabi Master butterfly

|
Wysłany: Nie Lip 22, 2007 8:42 am Temat postu: |
|
|
No to teraz juz z górki,najgorsze za Toba
Mnie choroba toczy powoli,z tego co sie tutaj dowiedziałam ,to dolegliwosci mam od kilkunastu lat,nie sa tak powazne ( narazie,bo czuje sie coraz gorzej ) jak u innych ale swiadomosc tej choroby pozwala mi na wczesne zareagowanie i leczenie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
sara Stary wyjadacz

|
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Nie Lip 22, 2007 9:36 am Temat postu: |
|
|
witaj, choroba jak napisała kinga przebiega roznie , malo tego nie znajdziesz dwoch identycznych przypadkow tej choroby , zajmuje rozne narzady ale niekoniecznie te same, w wiekoszci sa to nerki, ale tez i układ nerwowy, watroba , jelita trzustka, kazdy choruje inaczej bierze tez inne dawki i lekow , najczescej sterydy plus immunosupresja lub antymalaryki
tak ze porownanie niczego nie wyjasnia do niczego nie prowadzi, kazdy choruje innym trybem
jako nowa osobe zapraszam cię do naszej lektury obowiązkowej czyli tutaj
http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=1740 oraz zapoznaj się z nasza Nietykieta
http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=832
oraz przeglądnij instrukcje obsługi tego forum http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=1428 _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasia 72 Master butterfly

|
Wysłany: Nie Lip 22, 2007 10:05 am Temat postu: |
|
|
Witam Cię serdecznie Marzenko,napisz nam cos więcej o sobie . _________________ (...)"Gdziekolwiek ziemia jest snem nie przebudzonym jeszcze,
uwierzyć trzeba w kształt i kochać senny pozór,
na wietrze budować mgłę i w pół nie urywać snu.
Gdziekolwiek ziemia jest snem,tam trzeba dośnić do końca." |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ani Master butterfly

|
Wysłany: Nie Lip 22, 2007 10:15 am Temat postu: |
|
|
Hej, hej Marzenko Miło Cię powitać  _________________ Wspomnienia są jak światła i barwy - podświetlają i retuszują przykrości naszego życia.
Joseph Wittig |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert Moderator

|
Wysłany: Nie Lip 22, 2007 10:17 am Temat postu: Re: Powitanie - Marzena1 |
|
|
Marzena1 napisał: |
Witam wszystkich. Jestem tu nowa. Jestem chora od 1,5 roku a zdiagnozowana od 9 miesięcy. Choruję na toczeń układowy.
Jestem ciekawa jak ta choroba przebiega u innych. |
Witam również.
Wczytaj się w zasoby forum, a z pewnością znajdziesz odpowiedzi na nurtujące Cię pytania.
Pomocą powina służyć (oprócz nas ) forumowa wyszukiwarka http://toczen.pl/forum/search.php
Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Nie Lip 22, 2007 10:34 am Temat postu: |
|
|
Dzień Dobry,
może ja nie będę cię zarzucać dodatkowymi odsyłaczami, masz ich już tu całkiem sporo
wiec tylko witaj i niestety przyjmij do wiadomości, że toczeń to choroba - kameleon, różnorodna i zmienna, jak pisano wcześniej, nie ma dwóch takich samych przypadków, a bardziej poetycko mawia się że przypadki tocznia są jak płatki śniegu - każdy inny
nie wyczytasz tu jednoznacznego i standardowego opisu choroby, za to mamy całą gamę jej różnorodnosci, od kilku lat dorzucamy tutaj nowe elementy układanki, mam nadzieję że ty również przyłączysz się do układania tych puzzli
każdy chory wzbogaca nasza wiedzę o toczniu, bo każdy wnosi od siebie coś nowego, więc bez krępacji dziel się swoimi obserwacjami i doświadczeniami  |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Nie Lip 22, 2007 12:14 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Marzenko 1
miło, ze dolaczylas do nas....czytaj i pytaj, jest tu wielu ludzi , ktorzy chętnie dzielą się swoim doświadczeniem...  |
|
Powrót do góry |
|
 |
joanka Stary wyjadacz

|
Wysłany: Nie Lip 22, 2007 12:14 pm Temat postu: |
|
|
hello Bardzo się cieszę, że się tu pojawiłaś. Miło Cię poznać  |
|
Powrót do góry |
|
 |
OLUS Kadet

|
Wysłany: Nie Lip 22, 2007 12:54 pm Temat postu: |
|
|
Witaj!! Ja rowniez jestem odniedawna na forum i nie zabardzop sie udzielam ale milo Cie poznac!! (choruje od mniej wiecej 7 lat) _________________ USMIECHAJ SIE DUZO |
|
Powrót do góry |
|
 |
Itunia Master butterfly

|
Wysłany: Nie Lip 22, 2007 6:46 pm Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie  |
|
Powrót do góry |