Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
agatka03 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Sie 28, 2007 1:15 pm Temat postu: |
|
|
Witajcie dziewczyny!!! Dobrze trafiłyście - tutaj otrzymuje się ogromne wsparcie!!! _________________ ..."W życiu nie chodzi o czekanie, aż burza minie... Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu..." (Vivian Green) |
|
Powrót do góry |
|
 |
mamagosia Junior

Dołączył: 25 Sie 2007 Posty: 26 Skąd: Lubraniec ( rodem z Zabrza)
|
Wysłany: Wto Sie 28, 2007 3:35 pm Temat postu: Dzięki Wam trochę się uspokoiłam. |
|
|
Witam ponownie. Jeśli Wy żyjecie, jesteście szczęsliwi i znajdujecie jeszcze czas by pocieszać takie osoby jak ja i moja córka to... to wszystko przeżyjemy i będzie dobrze. Musi być. Dorotka juz raz została pokrzywdzona przez los. 6 lat temu jej ojciec zginął w wypadku w pracy.
Tak właściwie to jesteśmy rodowitymi Ślązaczkami ( Zabrze) , a na Kujawy przeprowadziliśmy sie 5 lat temu. Poznałam tu jednak wielu wspaniałych ludzi.
Co do Dorotki , to nie miała jeszcze roboinych żadnych szczegółowych badań pod kątem twardziny. Oprócz tych plam na ciele , od jakiegoś czasu ( kilka tat!!!) skarzy się na bóle stawów kolanowych- ja głupia myslałam że to od przetrenowania ,bo tańczy w zespole tańca nowoczesnego.
Innych objawów na razie nie ma. W ubiegłym roku po powrocie znad morza miała okropną chrypkę i od tej pory często pobolewało ją gardło , ale possała jakieś pigułki i przechodziło.
To by bylo na tyle.....
Pozdrawiam wszystkich bardzo gorąco. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jagula Master butterfly

|
Wysłany: Wto Sie 28, 2007 4:13 pm Temat postu: |
|
|
Cytat: |
ja głupia myslałam że to od przetrenowania ,bo tańczy w zespole tańca nowoczesnego. |
momogosiu nie możesz tak myśleć...gdyby każda mama pod kątem choroby postrzegała swoje dziecko to byśmy wszyscy powariowali!
Badajcie się i korzystajcie z forumowych zasobów- będzie dobrze! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert Moderator

|
Wysłany: Wto Sie 28, 2007 4:24 pm Temat postu: |
|
|
Radziłbym wziąć się za to na poważnie, aczkolwiek z pełnym przekonaniem - na spokojnie. Stres nie jest dobrym doradcą, jak wiemy. Kilka lat to jednak sporo czasu i nie ma co zwlekać. Jest szansa to chwytać żeby - odpukać - nie było za późno. Wierzę jednak, iż będzie dobrze. Ruch też jest wskazany, szczególnie ćwiczenia rozluźniające. Żyć zatem normalnie i nie żałować sobie Oczywiście w ramach zdrowego rozsądku  |
|
Powrót do góry |
|
 |
mamagosia Junior

|
Wysłany: Wto Sie 28, 2007 4:34 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki jagulo,dzięki Robercie. Właśnie sie za to biorę Po prostu dermatolodzy nas ignorowali przepisując maści wybielające i twierdząc ze to moga być powikłania po solarium. Śmiechu warte- Dorotka nigdy na solaium nie chodziła . Ma ciemną karnację. Dopiero lekarz rodzinny skierował nas do szpitala i... czekamy do 10 września. 11-go ma mieć robione pierwsze badania i ma zostac na kilka dni w szpitalu.
A teraz z innej beczki .... Dlaczego nie chce mi sie załadować obrazek który mam zapisany na pulpicie w formacie jpg. lub gif. i nie jest za duży?
zaraz Dorotka zabiera mi komp. Chce sobie tez założyć profil. papa. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert Moderator

|
Wysłany: Wto Sie 28, 2007 4:38 pm Temat postu: |
|
|
Obrazek - emblemat, tak? Przypominam - rozdzielczość max 100x100, a reszta "instrukcji" tutaj: http://toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=1907 Musisz załadować najpierw na jakiś serwis zewnętrzny, np imageshack.us a link wkleić w Profilu w miejscu: "Odnośnik do zewnętrznego Emblematu". |
|
Powrót do góry |
|
 |
didulka Master butterfly

|
Wysłany: Wto Sie 28, 2007 6:41 pm Temat postu: |
|
|
witaj  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ani Master butterfly

|
Wysłany: Pią Sie 31, 2007 11:49 am Temat postu: |
|
|
Witaj Mamo Gosi trzymaj się ciepło i nie zamartwaj. Wszystko będzie dobrze  _________________ Wspomnienia są jak światła i barwy - podświetlają i retuszują przykrości naszego życia.
Joseph Wittig |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Wrz 03, 2007 8:11 pm Temat postu: |
|
|
Witam niewarto na zapas się martwic stres szkodzi zdrowiu 3m się i głowa do góry bedzie dobrze zobaczysz.Pozdrawiam i do usłyszenia!!! _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
mamagosia Junior

|
Wysłany: Wto Wrz 11, 2007 4:12 pm Temat postu: Dorotka jest w szpitalu... |
|
|
Wczoraj Dorotka została przyjeta na oddż. dermatologiczny. Dzisiaj miała robione USG , pobieraną krew , mocz, kał, wycinek skóry.... Na podstawie tych badań ma byc określony rodzaj twardziny. Bardzo duzo czytam ostatnio na ten temat ale... im więcej czytam tym mniej rozumię. Strasznie zawiłe to wszystko. Jestem jakby zaiewszona, na niczym nie moge sie skupić. Znowu ten lęk Dlaczego akurat moja Dorotka??? Dlaczego.....
Ona ma 16 lat, ja - 40. Dleczgo to nie mnie spotkało to choróbsko??? _________________ " Kiedy się miało szczęście, które się nie trafia, czyjeś ciało i ziemię całą, a zostaje tylko fotografia , to jest... to jest bardzo mało"
Maria Pawlikowska-Jasnorzewska |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Wto Wrz 11, 2007 4:36 pm Temat postu: |
|
|
bo ty musisz ja wspierac, kazdy tak moze powiedziec, dlaczego ja? dlaczego nie ja?to pyania bez odpowiedzi nie ma jeszcze konkretow a wiec na razie nie wiadomo ktora to jest byc moze ta ktora w niczym nie będzie jej przeszkadzac, ty masz ja wspierc masz być jej drogowskazem , to twardzina nie rak, z twardziną zyje sie dłuuuuugo, nie jest raczej smiertelna , będzie zyć , i to mozliwe ze wcale niezle , trzymaj się bo to ty musisz byc silna za was dwie, dobrze ze juz za niedługo będzie wiadomo co to za cholera,
na forum sporo jest młodych osob, i wiele z tych nieco starszych zaczynało chorowac w jej wieku i wczesniej , teraz mają rodziny , pracę skonczyli szkoły , zyją prawie normalnie _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Itunia Master butterfly

|
Wysłany: Wto Wrz 11, 2007 4:36 pm Temat postu: |
|
|
Ehhh... Choroba nie wybiera. Czasem chorują dzieci, czasem młodzież, a czasem dorośli. Tak to już jest. Pamiętaj, że z tą chorobą się walczy! |
|
Powrót do góry |
|
 |
mamagosia Junior

|
Wysłany: Wto Wrz 11, 2007 9:48 pm Temat postu: |
|
|
Dobrze że jest to forum i tylu życzliwych ludzi tu zagląda. Wiem że moje pytanie "dlaczego", to idiotyzm i wiem że na takie pytania nie ma odpowiedzi. Miałam po prostu okropnego doła i musiałam gdzieś " wywrzeszczeć" swój żal. Teraz jest mi już lepiej, wybeczałam się, poszłam z psem na bardzo długi spacer, a potem zobaczyłam w "expresie reporterów" reportaż o tym17letnim chłpocu z autoagresją - to dopiero nazywa się nieszczęście
Dziękuję Wam wszystkim i dobrej nocy życzę. _________________ " Kiedy się miało szczęście, które się nie trafia, czyjeś ciało i ziemię całą, a zostaje tylko fotografia , to jest... to jest bardzo mało"
Maria Pawlikowska-Jasnorzewska |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Sro Wrz 12, 2007 6:42 am Temat postu: |
|
|
gosia, jeszcze wiecej zagląda do naszej Kawiarenki, tam byś otrzymała pewnie ciut większą reakcję, każdy trzymający się wyłącznie swojego wątku powitalnego zaczyna nam po mału umykać z oczu, przynajmniej mnie...
zapraszam
i trzymajcie się, hospitalizacja to ogromny krok do przodu, powtarzaj sobie, że teraz wszystko jest wreszcie na dobrej dordze, za zakrętem czeka poprawa i stabilizacja stanu zdrowia  |
|
Powrót do góry |
|
 |
veg8 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Wrz 12, 2007 8:33 pm Temat postu: Re: Dzięki Wam trochę się uspokoiłam. |
|
|
mamagosia napisał: |
Witam ponownie. Jeśli Wy żyjecie, jesteście szczęsliwi i znajdujecie jeszcze czas by pocieszać takie osoby jak ja i moja córka to... to wszystko przeżyjemy i będzie dobrze. Musi być. |
No ba ,że żyjemy!
Początki są jednak najgorsze ale z czasem się to poprawi ..
Wcześniej osłabienie mnie wykańczało..
dlatego byłem zmuszony w trakcie choroby sprzedać rower
było 1:0 dla wilczka .. ale do dziś! .. Dziś odzyskałem co moje i jest 1:1 hihi
i tym razem tak łatwo się nie poddam
mamagosia napisał: |
Dlaczego akurat moja Dorotka??? Dlaczego.....
Ona ma 16 lat, ja - 40. Dleczgo to nie mnie spotkało to choróbsko??? |
Ja zachorowałem kiedy miałem 17~18 lat..
i nie rozumiem pytania .. dlaczego ja ?..
Dlaczego ?.. Bo ma 16 lat wystarczy ?
I czy ta odpowiedz coś zmieni ? Nie..
nenya napisał: |
i trzymajcie się, hospitalizacja to ogromny krok do przodu, powtarzaj sobie, że teraz wszystko jest wreszcie na dobrej dordze, za zakrętem czeka poprawa i stabilizacja stanu zdrowia  |
Dokładnie to chciałem na koniec powiedzieć
i zdrówka Dorocie życzę ..  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|