|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
gusia_92 Master butterfly

|
Wysłany: Nie Wrz 02, 2007 2:28 pm Temat postu: |
|
|
mysle ze i tak za mna niktm specjalnie nie tesknil tym bardziej ze coraz mnie pisze. jestem wam bardzo wdzieczna za okazanie wsparcia w trudnych chwilach. teraz ja proboje wykorzystac moja chcec zycia by pomagac innym. jestem zajeta tym projektem o afryce. 22 wrzesnia bedzie akcja"zapal swiatlo tam gdzie go nie ma" u nas w skoczowie a 6 pazdziernika koncert rockowo-regge. jest co robic. i miala bym prosbe http://www.stowarzyszeniejedynka.pl/ poczytajcie co nie co i wpiszcie sie prosze do ksiegi gosci (w zakladce o nas jest uczestnicy projektow i pisze wiele ciekawych rzeczy takze o mnie ) _________________ .:Hoy se que tu ya no me quieres y eso es lo que mas me hiere:. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jagula Master butterfly

|
Wysłany: Nie Wrz 02, 2007 4:02 pm Temat postu: |
|
|
Gusiu!!!!Co Ty opowiadasz!!!Ja się zastanawiałam co z Tobą- ale były w końcu wakacje i wszyscy się rozjeżdżali.
Dobrze,że się odezwałaś, serdecznie Cię pozdrawiam! _________________ Fenomen czeskich psów- kundle wyglądają jak rasowce a rasowce przypominają kundle  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pon Wrz 03, 2007 4:20 pm Temat postu: |
|
|
gusia należy ci się lanie, nie odzywasz się ale nie znaczy ze my o tobie zapomnieliśmy , pojawiaj się czesciej,jesli znajdziesz czas, trzymam kciuki za powodzienie projetku _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidia Master butterfly

|
Wysłany: Pon Wrz 03, 2007 6:12 pm Temat postu: |
|
|
Oj Gusia,Gusia.Myślimy o naszych milczących towarzyszach doli i niedoli. Milczysz a wszyscy myślą że jestes na wakacjach. Rózga bedzie w robocie za takie niecne posądzenia.
Lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Sro Gru 02, 2015 6:51 pm Temat postu: |
|
|
W swiatecznym nastroju...
http://jestrobotka.blogspot.de/
 _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pią Gru 04, 2015 10:41 pm Temat postu: |
|
|
widzę, że w tym roku Ty przejęłaś pałeczkę
ja powoli szykuję paczuszkę
mam już kartki, klej wysycha; drobiazgi skompletowane, jeszcze tylko upiec pierniczki
zapakować i lecą do Niegowa
a oprócz tego pomagam koleżance w tworzeniu Szlachetnej Paczki... nie jest źle, ale myślałam, że będzie lepiej ... _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Nie Gru 06, 2015 1:22 pm Temat postu: |
|
|
Kinga, od momentu kiedy Ty wrzucilas link to biore w tej akcji udzial.
Wkleilam gdyz napomknelam o tej akcji w kawiarence.
W tym roku mielismy zrobic kartki na zajeciach artu z moimi autystycznymi podopiecznymi. W ostatniej chwili okazalo sie, ze w grudniu nie mamy sali..
Tak wiec zostaly tylko moje lapska i pomysly.
Dlaczego napisalas, ze ze szlachetna paczka "nie jest zle ale myslalam, ze bedzie lepiej"?
Pierniki!!!!  _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Nie Gru 06, 2015 6:51 pm Temat postu: |
|
|
Cytat: |
Dlaczego napisalas, ze ze szlachetna paczka "nie jest zle ale myslalam, ze bedzie lepiej"? |
bo myślałam, że uda mi się zdobyć więcej chętnych do pomocy -
zbieramy głównie jedzenie, kosmetyki, chemię gospodarczą; pieluchomajtki, pieniądze na opał i tam jakieś dodatki jeszcze (np. rower - oddałam swój starszy, znajomi w serwisie charytatywnie serwis zrobili)
jak to koleżanka napisała - ludzie mówią "fajnie, że to robicie".... ale żeby coś poza tym, to.... bo najprościej wcisnąć na FB "lubię to"... taka zbiorowa odpowiedzialność - ktoś z pewnością pomoże...
oczywiście jest kilku człowieków, którzy pomogli i to się liczy przede wszystkim
udało się zdobyć wszystko potrzebne dla tej małej Rodziny, ale myślałam, że w większych ilościach będzie  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sob Gru 12, 2015 5:37 pm Temat postu: |
|
|
http://www.szlachetnapaczka.pl/wybor-rodziny?action=box1slide_wybieramrodzine_buttonrodzina&place=szp_sg
jak widać udało się pomóc wszystkim zgłoszonym.
Dopiero dzisiaj się dowiedziałam ze mój syn kupił opał jednej z rodzin- jakoś sam się nie pochwalił,u A składali paczke dla 3 rodzin . Brat z bratową i ich synem pomogli samotnej kobiecie bez zadnych srodków do zycia ( czasem tak się zdarza) , ile łez wylali razem z tą panią podczas wręczania tego co uzbierali to już nie do opisania
Sama dołożyłam małą cegiełkę do inne paczki , robionej przez moich sąsiadów , niewiele ale często mało dodane razem ,daje potężną pomoc i budzi nadzieję na lepszy los.
powoli odzyskuję wiarę w ludzi o dobrych sercach. _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
renia79 Master butterfly

|
Wysłany: Nie Gru 13, 2015 10:18 am Temat postu: |
|
|
Monia tez zorganizowałam.
Super sprawa, ale mam jedno ale.....
wielu ludziom w takie akcje by sie pomogło , jak czytałam ze ktos potrzebuje patelke, itp to rece opadaja
ale .......cieżko jest nawet grupa uzbierac "pełen pakiet" tego co napisane.
Często jest opał, lodówka, pralka , badz zestaw zimowy odziezy dla 5 osobowej rodziny
Wiem że chetnych do pomocy jest sporo. Natomiast szkoda ze trzeba czasem zrezygnowac z pomocy rodzinie tylko dlatego ze nie jestes w stanie spelnic wszystkich "oczekiwan" proponowanych przez wolontariuszy.
Wiem ze działają grupowo, ale przy pensjach małomiasteczkowych o ile łatwo jest zdobyc pomoc od znajomych po 20-30 zł, to juz 1000 na wegiel jest wielkim problemem.
I mimo wielkich checi gro ludzi rezygnuje _________________ Płakałam, bo nie miałam butów...
dopóki nie zobaczyłam człowieka bez stóp |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Nie Gru 13, 2015 8:22 pm Temat postu: |
|
|
Renia żeby udało się spełnić życzenia z listy obdarowywanej rodziny, trzeba zebrać sporo ludzików
naszą paczkę tworzyło (na różne sposoby) ponad 120 osób
RAZEM MOŻNA WIĘCEJ
udało nam się kupić 2 tony węgla; używaną kuchenkę (ale niezniszczoną i całkowicie sprawną); zdobyliśmy mikrofalę (tego nie było na liście) i laptop też używany (był na liście)
z mniejszych rzeczy był rower, buty zimowe, kurta zimowa, poduszki, zestawy pościeli, piżama
kosmetyki, chemia gospodarcza
sporo jedzenia + bony do sklepu
ubrania (zbiórka używanych, oczywiście w bardzo dobrym stanie)
sporo paczek pieluchomajtek i chusteczek nawilżanych
książki do czytania
zeszyty i coś do pisania
najważniejsze, że się udało
koleżanka wybrała rodzinę, gdzie jest Mama i dwie córki; tatuś uciekł kilka lat temu. Starsza córka ma porażenie mózgowe, jest całkowicie niesprawna. Wymaga ciągłej opieki. Młodsza córka jest na początku technikum.
Mieszkają w malutkiej miejscowości. Mają jeden pokój, kuchnię i łazienkę.
To tak w skrócie.
Warto pomagać, szczególnie tym, którzy naprawdę pomocy potrzebują.
Ekipa szykuje się już do przyszłej edycji  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
katarzynadudek7 Master butterfly

|
Wysłany: Nie Gru 13, 2015 8:26 pm Temat postu: |
|
|
Wielki szacunek Kingo !!!!
U nas Szlachetna nie wypaliła bo ... nie było chętnych do pomocy. Szczegółów oszczędzę bo kompromitacja instytucji kultury i oświaty ...
Za to z mamą i siostrą robimy paczuszkę dla dziewczyny usamodzielniającej się po domu dziecka. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Nie Gru 13, 2015 8:31 pm Temat postu: |
|
|
Kasia smutne to co piszesz....
nie było chętnych do pomocy. |
.... bo można po mało, ale wiele osób.... ehhh
ale
Za to z mamą i siostrą robimy paczuszkę dla dziewczyny usamodzielniającej się po domu dziecka. |
szkoda, że nie ma emotki BRAWO _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Nie Gru 13, 2015 8:36 pm Temat postu: |
|
|
Kasia to co robisz wraz z bliskimi jest piękne. Myślę że dla Tej dziewczyny będzie to jak gwiazdka z nieba.
Wszystko jej potrzebne , wszystko kosztuje. Dobry wybór .
Kinga , Kasia , wielki szacunek dla Was obu _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Nie Gru 13, 2015 8:46 pm Temat postu: |
|
|
Dziewczyny, swietnie sie czyta, ze tyle dobrych Serduch jest wkolo!
Gratki Kingo, Reniu, Kasiu i Moniko !  _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|