Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ela r Junior
|
Wysłany: Nie Wrz 09, 2007 9:36 am Temat postu: Nowa lupuska> |
|
|
Hej! Mam na imię Ela, 35 lat i własnie dwa tygodnie temu dowiedziałam się, że chruję na toczeń. Oczywiście pierwsze objawy tj. rumień na twarzy, pojawiły się u mnie przed piętnastoma laty, ale wtedy lekarze orzekli, że to uczulenie na słońce. Potem wyszłam z mąż, urodziłam trójkę dzieci i zaczęłam się czuć coraz gorzej. Dopiero jedna mądra pani reumatolog powiązała wszystkie moje dolegliwości w jedną całość i po diagnostyce szpitalnej usłyszałam..."toczeń rumieniowaty układowy". Kubeł zimnej wody na głowę, nieprzespana noc i setki pytań. Po tych 2 tygodniach trochę się uspokoiłam, mój organizm przeżył szok sterydowy i znalazłam w internecie WAS. Dzięki, że jesteście. Ela |
|
Powrót do góry |
|
|
nenya SuperMOD
|
Wysłany: Nie Wrz 09, 2007 9:42 am Temat postu: |
|
|
witaj Ela,
miło słyszeć, że jest juz lepiej i jesteś już po pierwszym szoku diagnozowym , to prawdziwa trauma, ale jak widzisz z czasem wszystko się układa i człowiek się oswaja.
mam nadzieję, że oswoisz sie także z nami
w poruszaniu się po forum pomogą ci watki przyklejone u góry tego działu, a jednocześnie zapraszam na dół do Rozmów NieKontrolowanych, wpadnij do naszej Kawiarenki na pogaduchy, odstresowujemy się tam zbiorowo, bo w kuoie raźniej
pozdrawiam! |
|
Powrót do góry |
|
|
basiula Master butterfly
|
Wysłany: Nie Wrz 09, 2007 10:15 am Temat postu: |
|
|
Witaj Elu
Fajnie, że do nas dołaczyłaś....czytaj i pytaj, jest tu bardzo dużo lupuskow z dużym stażem...
Basia _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
|
Robert Moderator
|
Wysłany: Nie Wrz 09, 2007 10:29 am Temat postu: |
|
|
Dzień dobry!
Dobrze, że wszystko się wyjaśniło. To milowy krok w całym chorobowym zamieszaniu. Mam nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej.
Witaj na Forum. Liczę na Twój udział - aktywny. Być może Twoje doświadczenia przydadzą się innym.
Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
|
jagula Master butterfly
|
Wysłany: Nie Wrz 09, 2007 10:56 am Temat postu: |
|
|
Cześć Elu!!!
Witam ,życzę dużo zdrowia i wszystkiego dobrego! _________________ Fenomen czeskich psów- kundle wyglądają jak rasowce a rasowce przypominają kundle |
|
Powrót do góry |
|
|
Lidia Master butterfly
|
Wysłany: Nie Wrz 09, 2007 10:56 am Temat postu: |
|
|
Witaj Elu wśród nas.Jak widzisz jest tu nas całkiem spore grono niekoniecznie toczków.Jakoś nam lżej razem.Można się poużalać nad sobą na złośliwość losu i natury ale można tez sie pośmiać. Wymienić poglądy na dowolne tematy,nawiązać przyjaźnie poznać wiele niezmiernie ciekawych i przydatnych informacji. Fajnie że już sobie spokojnie układasz życie z lupuskiem. Milej lektury.
Lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
|
Itunia Master butterfly
|
Wysłany: Nie Wrz 09, 2007 11:44 am Temat postu: |
|
|
Cześć Elu Najważniejsze, że masz diagnozę... Ja wychodzę z założenia, że lepsza diagnoza niż jej brak, nawet jeżeli to znaczy początek ciężkiej walki z chorobą.
Nie martw się, szybko nauczysz się żyć w zgodzie ze swoim nowym 'kolegą' i przestaniecie wchodzić sobie w drogę. Wiem coś o tym |
|
Powrót do góry |
|
|
kasia 72 Master butterfly
|
Wysłany: Nie Wrz 09, 2007 12:48 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Elu w naszej forumowej rodzince.
W gromadce zawsze łatwiej.Jesteśmy równolatkami...hi,hi...i ja też mam trójkę dzieciaczkow.
pozdrawiam Cię serdecznie. _________________ (...)"Gdziekolwiek ziemia jest snem nie przebudzonym jeszcze,
uwierzyć trzeba w kształt i kochać senny pozór,
na wietrze budować mgłę i w pół nie urywać snu.
Gdziekolwiek ziemia jest snem,tam trzeba dośnić do końca." |
|
Powrót do góry |
|
|
Gabi Master butterfly
|
Wysłany: Nie Wrz 09, 2007 3:09 pm Temat postu: |
|
|
Cześc Elu,zawitaj do naszej kawiarenki. _________________ Czas istnieje po to,żeby wszystko nie działo się jednocześnie. A.Einstein |
|
Powrót do góry |
|
|
Monika B Moderator
|
Wysłany: Nie Wrz 09, 2007 4:01 pm Temat postu: |
|
|
witaj , diagnoza to podstawa a walka z choroba wcale nie musi byc ciezka , moze to byc zupelnie cos innego ni się spodziewasz , czesto tylko leki przypominaja nam o chorobie moze tez u ciebie tak będzie _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
|
|
Powrót do góry |
|
|
agnieszka29 Master butterfly
|
Wysłany: Pon Wrz 10, 2007 6:49 am Temat postu: |
|
|
Witam i ja cieplutko i serecznie!
w "kupie"zawsze raźniej .. i milej pozdrawiam zyczac duzo zdrówka! _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
|
kinga Moderator
|
Wysłany: Wto Wrz 11, 2007 9:17 am Temat postu: |
|
|
witam i ja bardzo cieplutko
dobrze, że wreszcie Ci diagnozę postawili-teraz wiesz dlaczego to złe samopoczucie
a jak dostaniesz leki, to będzie lepiej
trzymaj się zdrowo i optymistycznie _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
|
|
Powrót do góry |
|
|
ela r Junior
|
Wysłany: Wto Wrz 11, 2007 2:31 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki wam wszystkim. Cały czas jednak mam mieszane uczucia. Raz jest lepiej, a raz gorzej. Nie zamierzam jednak użalać się nad sobą. I obiecuję, sobie że będę myślała pozytywnie. Buziaki lupusiaki! |
|
Powrót do góry |
|
|
Agnesis Master butterfly
|
Wysłany: Pią Wrz 14, 2007 8:51 pm Temat postu: |
|
|
witaj. Z jednej strony lepiej, ze masz diagnoze, z drugiej rozumiem szok. Ale bedzie dobrze |
|
Powrót do góry |
|
|
joanka Stary wyjadacz
|
Wysłany: Sob Wrz 15, 2007 9:48 pm Temat postu: |
|
|
czesc elu |
|
Powrót do góry |