Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
zuzka Master butterfly

Dołączył: 05 Cze 2005 Posty: 894
|
Wysłany: Nie Sie 19, 2007 11:29 am Temat postu: GRZYBY |
|
|
Zostałam obdarowana olbrzymią ilością pięknych kurek i nie bardzo wiem co z tym teraz zrobić - może ktoś z was ma jakiś ciekawy niepracochłonny przepis?
I do sosu kurkowego - obgotowujecie kurki czy po umyciu prosto na patelnię do duszenia? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agnieszka14 Master butterfly

Dołączył: 04 Gru 2005 Posty: 1084
|
Wysłany: Nie Sie 19, 2007 1:43 pm Temat postu: |
|
|
jajecznica na kurkach, polecam! mniam
no i zawsze można ususzyć-będzie na potem do mięska, pycha. |
|
Powrót do góry |
|
 |
zuzka Master butterfly

Dołączył: 05 Cze 2005 Posty: 894
|
Wysłany: Nie Sie 19, 2007 3:12 pm Temat postu: |
|
|
Agnieszko, dzięki ale przepiiiiiisyyyyyy!!!! nie wiem jak sie robi jajecznice na kurkach, co z nimi czy trzeba obgotowac czy t ylko usmażyć ..... jak długo eh nic nie wiem o nich i nigdy nie robiłam |
|
Powrót do góry |
|
 |
jagula Master butterfly


Dołączył: 20 Lut 2007 Posty: 2287
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Agnieszka14 Master butterfly

Dołączył: 04 Gru 2005 Posty: 1084
|
Wysłany: Nie Sie 19, 2007 4:46 pm Temat postu: |
|
|
Oskrobać z zabrudzeń (piasek, mech itp), opłukać pod bieżącą wodą z piasku itp. Pokroić.
Wrzucić na rozgrzany olej na patelni, podsmażyć.
Można posolić, popieprzyć.
Po kilku chwilach dodać jajko, wymieszać i po ścięciu jajka jajecznica gotowa  |
|
Powrót do góry |
|
 |
zuzka Master butterfly

Dołączył: 05 Cze 2005 Posty: 894
|
Wysłany: Nie Sie 19, 2007 4:55 pm Temat postu: |
|
|
dzięki wielkie, jesteście niezawodne - rano zrobię jajeczniczkę z kurkami a resztę w słoiczki |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agnieszka14 Master butterfly

Dołączył: 04 Gru 2005 Posty: 1084
|
Wysłany: Nie Sie 19, 2007 4:56 pm Temat postu: |
|
|
ps. przechowywać najlepiej niemyte, w przewiewnym opakowaniu w lodówce  |
|
Powrót do góry |
|
 |
zuzka Master butterfly

Dołączył: 05 Cze 2005 Posty: 894
|
Wysłany: Nie Sie 19, 2007 5:02 pm Temat postu: |
|
|
Agnieszko a która teraz jest godzina? u mnie koło 18 a w kompie na forum podaje 4?  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator


Dołączył: 14 Lis 2004 Posty: 17307
|
Wysłany: Nie Sie 19, 2007 5:02 pm Temat postu: |
|
|
nie zostawiaj na nastepny dzien grzybow w woreczku, , w torbie papierowej owszem , ale nie worku, i sprawdz i odrzuc grzyby robaczywe, bo mozesz miec niespodziankę _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
zuzka Master butterfly

Dołączył: 05 Cze 2005 Posty: 894
|
Wysłany: Nie Sie 19, 2007 5:05 pm Temat postu: |
|
|
wyczyszczone i niemoczone stoją w misce ale może jeszcze dziś coś z nimi zrobię tzn słoiczki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidia Master butterfly


Dołączył: 22 Sty 2005 Posty: 2511 Skąd: Gliwice
|
Wysłany: Nie Sie 19, 2007 7:16 pm Temat postu: |
|
|
Kurki są wprost rewelacyjne usmażone na masełku z dodatkiem soli i pieprzu i zamrożone w pojemniczkach. Zimą pyszna jajecznica albo mięsko duszone z kurkami.Zrobiłam sobie w tym roku malutki zapasik.
Lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
 |
zuzka Master butterfly

Dołączył: 05 Cze 2005 Posty: 894
|
Wysłany: Nie Sie 19, 2007 9:18 pm Temat postu: |
|
|
Lidka jak zwykle - prosto i szybko - wielkie dzięki.
wszystkim wspomagającym mnie w potrzebie jeszcze raz wielkie dzięki  |
|
Powrót do góry |
|
 |
zuzka Master butterfly

Dołączył: 05 Cze 2005 Posty: 894
|
Wysłany: Nie Wrz 16, 2007 11:51 am Temat postu: |
|
|
Cześc dziewczyny, czy myślicie, że prawdziwki też mozna bez gotowania usmażyć? Do tej pory suszyłam ale mam już dość smrodu w mieszkaniu i jest to czasochłonne.
Z góry dziękuję za podpowiedż - Zuzka |
|
Powrót do góry |
|
 |
jagula Master butterfly


Dołączył: 20 Lut 2007 Posty: 2287
|
Wysłany: Nie Wrz 16, 2007 1:03 pm Temat postu: |
|
|
zawsze smaże bez gotowania _________________ Fenomen czeskich psów- kundle wyglądają jak rasowce a rasowce przypominają kundle  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidia Master butterfly


Dołączył: 22 Sty 2005 Posty: 2511 Skąd: Gliwice
|
Wysłany: Wto Wrz 18, 2007 3:22 pm Temat postu: |
|
|
oczywiście że prawdziwki można smażyc bez gotowania i są przepyszne.
Lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
 |
|