Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pią Wrz 14, 2007 8:03 pm Temat postu: |
|
|
a wiec witaj jeszcze raz jest tu kilka osob ktore lecza się u profesora Hrycka , w Ligocie ,
chyba nikt z pacjentow prof. nie jest na CellCepcie , nie wiem dlaczego tak jest ?
Michale czy ty lezałeś moze w szpitalu z moim szalonym synem ( Robertem ) w ubiegłym roku, w czerwcu - lipcu ? _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
jagula Master butterfly

|
Wysłany: Pią Wrz 14, 2007 8:40 pm Temat postu: |
|
|
Monika- szalonym  _________________ Fenomen czeskich psów- kundle wyglądają jak rasowce a rasowce przypominają kundle  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agnesis Master butterfly

|
Wysłany: Pią Wrz 14, 2007 8:47 pm Temat postu: |
|
|
witaj, mam nadzieje, ze najgorsze jest za tobą  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidia Master butterfly

|
Wysłany: Pią Wrz 14, 2007 10:25 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Michał i nie poddawaj się. Zawsze jest szansa na poprawę i wywalczenie tego leku.
Lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
 |
martek Master butterfly

|
Wysłany: Pią Wrz 14, 2007 11:02 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Michał
Doskonale Cie rozumiem. Moja córka ma juz uszkodzenia nerek kl V wg WHO. Wiem co to znaczy gdy morfologia leci w dół, płytki spadają i nawet do zera, ciągłe sprawdzania kreatyniny. Od października bierze cellcept (enty immunosupresant), nie ma refundacji!!! Co 25 dni jadę do szpitala i otrzymuje 1 opakowanie. I ciągle ten stres czy otrzymam w kolejnym miesiącu? U mojej córki endoksan uszkodził szpik a cyklopsoryna nerki. Co w zamian ? nie znam odpowiedzi.
Apel popieram w 100%, wpisałam się na podanej stronie.
Pozdrawim _________________ Martek |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ewelina Master butterfly

|
Wysłany: Sob Wrz 15, 2007 10:31 am Temat postu: |
|
|
Witaj Michał
Życzę powodzenia i wytrwałości  _________________ Z każdej ciemnej doliny jest jakieś wyjście, jakiś tęczowy szlak  |
|
Powrót do góry |
|
 |
moaz Master butterfly

|
Wysłany: Sob Wrz 15, 2007 12:41 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Michał ! też choruje na toczeń mam zajęten nerki (wydolne) , też mam nadciśnienie i jestem po zatorowości płucnej. Odezwij się na GG (4113299) jak będziesz miał ochotę.
pozdrawiam Krzysiek |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasia 72 Master butterfly

|
Wysłany: Sob Wrz 15, 2007 9:29 pm Temat postu: |
|
|
Witam Cię Michale i życzę powodzenia. _________________ (...)"Gdziekolwiek ziemia jest snem nie przebudzonym jeszcze,
uwierzyć trzeba w kształt i kochać senny pozór,
na wietrze budować mgłę i w pół nie urywać snu.
Gdziekolwiek ziemia jest snem,tam trzeba dośnić do końca." |
|
Powrót do góry |
|
 |
joanka Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sob Wrz 15, 2007 9:51 pm Temat postu: |
|
|
czesc Michal  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Michal Junior

|
Wysłany: Wto Wrz 18, 2007 9:51 am Temat postu: |
|
|
Jeszcze raz Wszystkim serdecznie dziękuję za podnoszące na duchu słowa.
Zapraszam jednocześnie , jeszcze raz , do wziecia udziału w mojej (a w domyśle również Waszej) akcji "CellCept-Jestem za !" .
http://cellcept.prv.pl
Strona ma nową oprawę graficzną , szybciej się ładuje i ogólnie jest milsza dla oka .
Potrzebuję rówież pomocy przy jej redagowaniu,szczegóły znajdziecie w NEWS-ach na tejże stronie.
A więc oddawajcie swoje głosy,informujcie o tum adresie wszystkich,kogo tylko możecie !!!
Jeszcze raz dzięki za powitanie , pozdrawiam Wszystkich i zapraszam :
http://cellcept.prv.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
bozenao Senior

|
Wysłany: Sro Wrz 19, 2007 6:34 pm Temat postu: |
|
|
witaj nie poddawaj sie walcz a wszystko bedzie dobrze |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sro Wrz 19, 2007 6:49 pm Temat postu: |
|
|
Michale walczysz co cell cept a czy ty wykorzystałes wszyskie mozliwości lecznia ktore jest nam obecnie dostepne, ? bo chyba nie miałeś pulsów endoxanu, czy cyklicznie podawanego solumedrolu ? a wie nie wiadomo jak oragnizm by zareagował na takie lecznie ? niechetnie tez dostaniesz zgode na to lecznie jesli przed tobą jeszcze inne sposoby, zgoda ze walczysz o lepsze i mniej agresywne ale jednak nie wykorzystano tutaj wszystkiego
porozmawiaj z profesorem, przeciez u niego leczy sie rownież cytostatykami , _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Michal Junior

|
Wysłany: Czw Wrz 20, 2007 8:26 am Temat postu: |
|
|
Monika,pulsy endoxanu i solumedrolu przeszedłem prawie natychmiast po ataku choroby,wczesniej miałem zabiegi plazmaferezy , czyli oczyszczania i wymiany osocza. Mogę zapewnić,ze to nic przyjemnego,cewnik w tętnicy szyjnej,przez 6 tygoni , każdy zabieg od 4 do 6 godzin .
Po nich nastąpiła chwilowa poprawa,a później dostałem na rok zgodę na CellCept Było dealnie przez rok. Po zakończeniu CellCeptu przeszedłem na Immuran i od 2005 do chwili obecnej lezałem jakies 10-12 razy w szpitalu.
Ostatnio uszkodzenie szpiku przez Immuran rozwala całkowicie morfologię,encorton doprowadził do zatoru płucneg (submasywny-postać Jeździec) , z którego ponoć wychodzą nieliczni.
Więc chyba mam wystarczające argumenty i powody by walczyć o ten lek !
A walczę nie tylko w swoim imieniu (moje papiery leżą właśnie na biurkach dyr.Kliniki,dyr NFZ w Karowicach,Centrali NFZ w Warszawie oraz u obu Rzeczników Praw Pacjenta-w Katowicach i Warszawie),ale w imieniu wszystkich chorych na Tocznia czy Niewydolność Nerek !
Wystarczy zmienić anormalne i biurkokratyczne przepisy - A WSZYSCY MOGLIBYŚMY SIĘ LECZYĆ TYM LEKIEM !
Niech on pomoże 30-40% pacjentów,ale to zawsze więcej,niż by się go nie stosowało wogóle !!!
Pozdrawiam !
Zapraszam na podstawowy wątek tej dyskusji :http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=2389
oraz niezmiennie :
http://cellcept.prv.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Czw Wrz 20, 2007 9:36 am Temat postu: |
|
|
witaj Michał masz już sporo za soba a ile przed Toba niewiadomo zycze Ci by takich 2005 roków bylo jak najwiecej czuj sie na naszym forum jak w rodzinie wszyscy sa tu pozytywnie nastawieni z okresowymi depresjami ale dzieki rozmowom i poradom a przede wszystkim wspieraniu sie wzajemnie nie trwa to długo bądź jak najczęściej zawsze cos poradzimy i wesprzemy...pozdrawiam serdecznie trzymaj sie
powodzenia w walce o Cellcept ja tego nie brałam narazie lecza mnie wciąż metypredem a obecnie także pulsami endoxanu....najwazniejsze to życ w miare normalnie... _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pią Wrz 21, 2007 4:15 pm Temat postu: |
|
|
podpisałam juz dawno twoją petycje wiem ze walczysz o to co powinnismy miec wszyscy przez 2 lata 12 pobytow w szpitalu, za niedługo dorownasz w tej ilosci do mnie
z tego co wiem syn mi mowil ze czesto jestes na odziale, zresztą chyba utrzymuje kontakt jesli ty jestes tą osobą o ktorej mysle ale wszystko się zgadza , od pocztku Robert byl przestraszony jak opowiadał mi o tobie, ( nie wiedział do niedawna jak bylo u mnie, ) pozniej mieli pretensje , ale chroniłam ich na ile się dało , wtedy zbyt mocno by to przezywali
zyczę aby sie powiodło , mam nadzije ze tak będzie , _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|