|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Anecia Junior

|
Wysłany: Nie Wrz 23, 2007 10:53 am Temat postu: witajcie. |
|
|
Przepraszam,że tak długo się nie odzywałam. Pisałam wcześniej o mojej komisji o rentę i tak jak pisaliście i wspieraliście mnie- złożyłam sprawę so sądu. Na nic kciuki- przegrałam. Czekałam na sprawę ok. 10 m-cy bodajże, więc już starciłam nadzieję i słusznie. Praca, która jest dla mnie całym życiem spowodowała,że straciłam rentę. No trudno, może powinni ją mieć bardziej chorzy ode mnie. Nie będę polemizować. Chcę się pochwalić, że czuję się fantastycznie i wiecie co zrobiłam? Otóż zapisałam się na misję do Iraku w swoim zawodzie-czyli pycholog. Niewiem co na to komisja lekarska, jak dowie się że mam LUPUSA. Niewiem czy będę miała szanse na wyjazd, gdzyż jest bardzo tam gorąco no i ta masa szczepionek. Lekarz reumatolog powiedziała,że nie widzie przeciwskazań w remisji. Może ktoś mi coś dopowie?
Pozdrawiam iżyczę słońca.[/i] _________________ Aneta |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert Moderator

|
Wysłany: Nie Wrz 23, 2007 11:07 am Temat postu: |
|
|
Miło.
Tak się zastanawiam, czy nie wygodniej byłoby gdybyś dołączyła na przykład do Kawiarenki? ---> http://toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=2393&start=45 > Wrzuć tutaj ten post raz jeszcze. (opcja PostReply). W Kawiarence prowadzimy bieżące rozmowy.
W sumie już się tutaj witałaś na początku, więc nie ma potrzeby zakładania nowego tematu i zaczynania luźnej dyskusji w tym dziale.
Z pewnością nie pozostaniesz niezauważona Zapraszam.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Pon Wrz 24, 2007 5:23 pm Temat postu: |
|
|
witaj Anecia raz jeszcze
Robertto ma rację, wygodniej nam jeśli będziesz gawędzić w Kawiarence (możesz mieć ochotę tylko na powiedznie Cześć, jestem - a to już wystarczy jako temat konwersacji, tak w Kawiarence mamy ), a jeśli masz jakieś knkretne pytanie, coś cię gnębi i chcesz poczytac opinie innych na temat - to wal do Porad!
co do wyjazdu na misję w Iraku, odwazny pomysł, ale przemyśl wszystko dokładnie - jak u cebie z reakcja na słońce? nie unikniesz go tam na pewno, więc zabezpiecz się nawet jak nigdy nie miałas problemów z promieniami UV! no i te szczepienia - niby nie problem u toczniowca w dzisiejszych czasach..ale..
no własnie, w teorii. mówi się o szczepieniach tylko "martwymi" szczepionkami, a więc może nie być wszystko jedno czym cie zaszczepią, a ty musisz przyjąc całą serię - czy to nie rozhuśta ci organizmu, który powinien raczej unikać pobudzania układu imunologicznego do wysiłku?
cholera wie. jeszcze raz pogadaj z lekarzem, że to będzie bezpieczne. szkoda marnowac remisji. ale oczywiście twoja decyzja.
ja się wcielam tylko w adwokata diabła  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agnieszka14 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Paź 05, 2007 7:07 pm Temat postu: |
|
|
Witaj  |
|